| Joeytribbiani123 a întrebat:

A avut cineva de-aici gânduri de sinucidere? Cum le-ați depășit?
Pe mine frica de a rămâne paralizat mă face să nu mă sinucid, nu dorința de a trăi.
Mai ales că văd poze cu colegii mei din generală/liceu care au terminat facultatea anul ăsta, iar eu nici măcar loc de muncă nu am.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

N-am avut. Cred ca ar fi idiotenia suprema, pentru un om sanatos si cu toate conditiile necesare.

Cand vezi poze cu colegii tai... ce?
Mereu o sa existe oameni care te-au depasit pe diverse planuri. Mereu suntem depasiti pe diverse planuri, toti, indiferent cine suntem, si cat de sus am ajuns.
Cauta-ti un loc de munca oarecare, sa ai de unde pleca in concediu, si nu-ti mai crea frustrari.
Si vezi ca este studiat faptul ca pozele celorlalti (de pe retelele de socializare) ne dau impresia falsa ca duc vieti mult mai bune decat ale noastre. Nu pica in capcana.

2 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Si aia care au terminat facultatea, au toti loc de munca? Ca nu te plateste nimeni numai pentru ca ai o hartie in rama.
Nu stiu ce aveti toti cu sinuciderea. Asta e lasitate. Fuga din fata greutatilor. Cum au rezistat aia de dinainte de 1989? Ca nu s-a mai gandit nimeni la asta. Sau poate nu a fost chiar asa de rau cum se spune.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Solane):

Ăia nu mai aveau nevoie să se sinucidă, că îi rezolva securitatea. De asemenea, lumea crede că informațiile pe care le prezentau publicului în acea perioadă erau cele reale, că lumea îl adora pe cel mai iubit fiul al poporului și că totul era foarte bine? Joke's on me, de fapt 60% din oameni chiar cred că era mai bine atunci.
Dar oricum, putem alege să credem că ceea ce spuneau comuniștii era adevărat și că oamenii erau atât de fericiți de nu se mai sinucideau, dar nu putem crede că nu erau extrem de mulți oameni torturați sau uciși pentru cele mai banale lucruri, gen ascultatul unei melodii.Și sunt dovezi, mărturii pentru toate crimele astea, însă pentru fericirea din comunism nu există astfel de dovezi, dar oamenii tot par a crede în această fericire.Hmmm...

Legat de frica paralizare, yup, e justificată, căci nicio formă de sinucidere nu exclude 100% posibilitatea asta.Doar eutanasierea asistată, dar nu e posibilă la noi, iar în alte țări cred că doar pentru cetățeni sau cu motive întemeiate. Mai așteaptă, poate o introduc și la noi, ceea ce în opinia mea ar fi un lucru bun, căci sunt oameni care se chinuie cu boli terminale.Și eutanasiază până și animalele atunci când chinurile bolii sunt prea mari.