| Nesssyy4444 a întrebat:

A mai observat cineva că pisica are farmecul ei aparte? E un animal atât de inocent, drăgălaș, blând, sensibil. Mie nu îmi plac alte animale dar pisica pur și simplu îmi topește sufletul, nu ai cum să nu îți placă de ele

9 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde de pisica. Unora le plac, altora nu. Mie imi plac, dar nu am nici o problema cu cei carora nu le plac...

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu sunt "topit" dupa pisici, dar da, sunt dragalase. Insa le agreez doar daca stau afara sau in curte. Nu are ce cauta in casa. Lasa par si pute urat la fel ca orice alt animal.

| D7Alina777 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Cum adică pute urât, ca și câini? Cred că glumești. Nu au ce căuta afară în primul rând! Și o spun eu care stau la casă nu la bloc! Pisicile au mirosul lor natural foarte plăcut, și se curăță. Cele mai curate animale. Se vede că nu ai avut măcar una.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru D7Alina777):

Am avut una. De rasa chiar. Albastru de Rusia. Cand intram in camera unde statea pisica, mirosea a urina si excremente. Ii schimbam litiera o data la doua zile. Parul ei era peste tot in casa. A trebuit sa o vand ca nu mai suportam mizeria ce o lasa in urma si deranjul ce il aveam cu ea.
Si nu e sa zici ca eu nu stiam sa am grija de ea sau ceva de genul. Ca toate persoanele pe care le stiu ca au pisici in casa, cand intri in casa la ei, se simte din start dupa miros si dupa parul de pe haine/mobila, ca au pisica in casa.

"Cele mai curate animale" Da siguur. Macar cainele il poti dresa sa ceara afara daca isi face nevoile, chiar daca si el pute.

Apropo, stiai ca excrementele/urina unei pisici omoara vegetatia odata ajunsa acolo?
Stiai ca blana unei pisici poate provoca probleme respiratorii la unele persoane, daca nu, chiar la majoritatea?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

P.S. Animalele din punct de vedere biologic si din punct de vedere igienic, nu au ce cauta in casele oamenilor. Ele sunt menite sa stea separat de locul unde doarme/mananca omul.
Adica afara sau in prealabil sa le construiesti tu separat un loc ferit de elementele naturii.

| D7Alina777 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Păi dacă nu îți iei litieră cu nisip, normal. Am pisica, nu lasă niciodată miros. De fiecare dată când vrea treaba mare miaună că vrea afară și după vine înapoi. La treaba mica sapă până la fund și după acoperă cu ce poate ea și cât poate de bine. Când fac câinii asta vreodată? Ei fac fără groapă și lasă așa.
Plus că dacă își fac nevoile nu înseamnă că miroasă blana lor. Câinii miroasă urât chiar și dacă îi speli, pisicile nu miroasă nici dacă nu le speli. Deci câinii lasă mizerie și miroasă urât, nu pisicile, e diferență enormă.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru D7Alina777):

Crezi ca eram atat de dobitoc sa las litiera goala? laughing). Nevoile unei pisici miroase chiar si prin nisip. Inca eu cumparasem de la magazin nisip cu miros de lavanda. Dar tot fara un rezultat prea promitator. Trecea mirosul si de "bariera" aia.

Ti se pare tie ca nu miroase, pentru ca te-ai obisnuit cu mirosul. Asta e problema stapanilor de pisici in case/apartamente. Ca ei s-au invatat cu mirosul. Insa eu unul, imi dau seama dupa mirosul din camera si dupa hainele de pe ei, ca au pisica in casa.

Oricum, nu sunt aici sa convertesc lumea sa nu mai tina animale de companie in casa. Fiecare cu ce vrea muschiul lui. Dar nu poti sa afirmi ca ele sunt curate.
Acum cateva luni, prin mijlocul verii, iesisem la o terasa cu niste amici. Mai tarziu venise la masa noastra si o tipa. Tipa respectiva, e foarte curata, ingrijita si de profesie, e ceva secretara la un liceu bun de la noi din oras. Venise imbracata frumos, la costum. Incepe ea sa ne povesteasca ce mai face ea pe la munca si ce mai face ea in timpul liber, la care eu adaug: "Si in timpul liber te mai joci cu pisica?" La care ea: "Da, de unde sti ca am pisica? Ne cunoastem cumva?" La care eu: "Nu ne cunoastem, dar mi-am dat seama dupa parul alb de pe sacoul tau" happy.

Pentru context, eu nu o cunosteam si nici nu mi-a zis nimeni de ea pana atunci. Pur si simplu un amic, a chemat-o la noi la masa.

| gllopel a răspuns:

Atat de egoista, de prefacuta, de invidioasa, smechera, de...

| D7Alina777 a răspuns:

Pisica are tot ce e mai bun, mai ales că preferă independența și sunt șmechere, arată atât de drăguț, nu ezită să își arate iubirea, animalul perfect. Noi oamenii abia merităm un asemenea animal.