| BlueDark a întrebat:

Am si eu o intrebare care ma macina de mult timp:
Cum e posibil ca unii oameni atat de draguti sa ramana singuri toata viata? Sunt fel de fel de prosti, urati(uneori si saraci) care au familii fericite si-s asezati la casele lor...Si vezi o persoana inteligenta,culta,cu un serviciu stabil, care are si ceva bani in buzunar... SINGURA!
Mi-am pus aceasta intrebare cand m-am reintalnit cu niste colegi de liceu.Toti oamenii de treaba sunt singuri,iar cei care au avut pe cineva,s-au despartit pana la urma...Iar pustii aia care fumau in spatele scolii, erau prosti gramada si veneau cu bicicleta din gunoi la scoala au acum familii fericite.Si nu s-au schimbat deloc de-atunci.Au ramas aceiasi inculti complexati si fuduli.
Ce-i cu lumea asta?!

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca inteligenta nu are legatura cu socializarea emotionala, un om care e popular nu e mereu si inteligent si e smecher, manipulator, charismatic

| Freya1 a răspuns:

Depinde pe cine consideri tu prost. Uite ca pentru a face o familie nu trebuie sa fi nici bancher, nici un mare filozof intelectual.
Ca sa ai prieteni, familie, un camin trebuie sa mai ai si scoala vieti si experienta.Nu toti oameni saraci sunt rai si prosti doar pentru ca asa consideri tu, cum nu toti intelecuali sau bogati sunt oameni minunati de luat acasa.Si de foarte multe ori daca stai si iti pierzi nasul in carti sau ani in munca risti sa nu vezi frumusetile din jurul tau ce conteaza de fapt in viata, adica sa traiesti.Nu traim dor sa facem 11 000 de scoli, sa muncim, sa platim facturi ca nu asta ne face perfecti.
Eu una as prefera sa am un trai mediu dar fericit, in care sa simt iubirea adevarata si sa nu fiu vreo fandosita din inalta societate ce imi restrictionez fiecare moment din viata.

| BlueDark explică (pentru Freya1):

Prost=acel tip care a ajuns intr-o functie "misto" doar pentru ca e nepotul primarului, dar nici nu stie sa desparta cuvantul "mama" in silabe.Asta numesc eu PROST.

| Freya1 a răspuns (pentru BlueDark):

Si ce lagatura are asta cu faptul ca si-a facut omul familie?

| BlueDark explică (pentru Freya1):

Face copii care ajung mai departe decat el.Dovada vie-dna. Dancila.

| Lioana a răspuns:

Pentru că au o părere prea bună despre sine și nu accepta pe oricine. Sunt sigură că acești oameni "drăguți" nu au iubit cu adevărat pe cineva și să încerce să-l cucerească și sa-i fie alaturi până la sfârșit indiferent de ce probleme apar in relație. Nu te uita la suprafață, la inteligența oamenilor, la jobul lor, la felul cum vorbesc... Uită-te la sufletul lor! Cât de mult au ei de oferit altora? Dacă exista un om de calitate singur, cu siguranță nu va rămâne așa prea mult timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i nimic special. Fix asa e lumea.
Prostii nu se schimba, telul lor e clar inca din gradinita.
La ei functioneaza si norocul prostului indiferent de ce si-ar dori in viata. Plus ca prostii-s mai multi, deci nah.
Insa una e ce vezi tu ca ar parea fericire la altii, alta e realitatea de fapt sau ce ti se potriveste tie pur si simplu.

| BlueDark explică (pentru anonim_4396):

Nu e vorba de mine, din fericire au am o familie si nu-s chiar prost laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Drăguți"? Ce înțelegi mai exact prin "drăguți"?thinking
Oamenii "de treaba" tind să fie mai ușor de influențat, ușor de folosit și apoi de aruncat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De când o familie te face fericit, uneori astfel de oameni o fac doar din compromis.
Daca te duce capu si buzunaru poti sta viata asta si singur, Trebuie doar sa te simti bine in propria companie, fara altcineva.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred ca e o si o regulă de bază. Mai intai sa te simti obligatoriu bine cu propria persoană, altfel dependenta emoțională exagerată fata de celălalt va deveni toxică.

| SandraEve a răspuns:

Pentru ca acesti oameni inteligente cu un serviciu stabil s au axat pe cariera ai au lasat iubirea pe locul doi....si iata rezultatul.

| BlueDark explică (pentru SandraEve):

Nu e asa.Nu-s innebuniti dupa munca, dar sunt culti.Au citit mai mult de 3 carti la viata lor si nu-s fuduli plimbandu-se cu Mertzanu' prin Ferentari...

| SandraEve a răspuns (pentru BlueDark):

Si daca sunt culti nu isi pot gasi o persoana pe care sa o iubeasca? Stiu atatia oameni culti care au familii si sunt fericite. Chiar si tu cunosti
Eu sunt 99% convinsa ca in timpul tineretii se afunda in studiu, vor sa se realizeze strict pe plan profesional cu gandul ca au timp si de iubire. Dar uite cum trece timpul, si ajung in aceasta situatie

| OldSoul a răspuns (pentru SandraEve):

In opinia ta, care e varianta corecta?
Pe ce trebuie sa te axezi?

| SandraEve a răspuns (pentru OldSoul):

Nu te axezi. Le poti impaca de amandoua, asta cred ca e reteta. Cu ce te incurca o persoana daca vrei sa iti faci o cariera? Cu nimic...ba chiar te poate ajuta si sustine
Nu lasi totul pentru persoana iubita, nu renunti la oportunitatea de a avea o cariera si un statut social, dar nici nu te inchizi in tine si nu accepti pe nimeni langa tine ca vrei tu sa ajungi "mare". Ca ai sa ajungi si ai sa constientizezi ca banii nu iti tin de cald asa cum ai fi crezut
Trebuie o balanta, un echilibru in toate

| OldSoul a răspuns (pentru SandraEve):

Foarte adevarat.

O persoana (potrivita) nu ar trebui sa fie o piedica cand vrei sa-ti creezi o cariera, si nici cariera nu ar trebui sa fie o piedica cand e vorba despre relatii.
Insa in realitate, tind sa cred ca cel mai adesea cand le vrei pe ambele simultan ajungi sa fii nevoit sa alegi una din ele.
Asta se intampla cel mai adesea cand unul din parteneri, este mai narcisist, mai gelos, eventual lipsit de incredere, sau paranoic, si asa incearca sa-l limiteze pe celalat doar pentru a-i ramane aproape.
Iar, din pacate, de multe ori persoanele puse in postura aceasta, de a alege, aleg orbeste iubirea, si asa, cel mai adesea fac o greseala teribila.

Cel putin eu vreau sa cred, ca persoana potrivita te sustine in realizarea pe plan profesional, chiar daca asta vine cu unele consecinte.

| SandraEve a răspuns (pentru OldSoul):

Nu stiu...imi pare rau pentru persoanele care se limiteaza strict la un lucru. Ori aia, ori aia...gresit

| Roxana666667 a răspuns:

Eu cred ca totul tine de destinul fiecaruia.Ce ti e scris in frunte ti e pus! Asta este explicatia.

| BlueDark explică (pentru Roxana666667):

Destinul exista.Ti-l faci singur.