Autopedepsirea e benefica in masochism, atat.
Ca oricum daca faci ceva gresit te pedepseste soarta, ca platesti ca ai gresit luand o anume decizie incorecta cu privire la viata ta de ex.
Un om evolueaza cand se foloseste de greseli ca sa invete si sa evolueze, asta da.
Invata, intreaba pe altii care stiu, ia aminte, aplica, si asa evolueaza.
Nu se oftica ca prostu cand cineva stie mai multe ca el (s-a observat ca si pe forum existe cativa din astia ofticosii care injura, insulta cand e ceva, de parca asta i-ar face mai informati sau mai destepti, din contra, se fac mai prosti prin asta).
Daca e criticat se bucura, tocmai ca sa repare greseala de care nu era constient.
Pai eu nu am interes sa renunt la nutella, nu vad de ce as renunta, e buna si imi place, si atat timp cat nu ma ingras, e binevenita, deci nu vreau sa renunt la ea.
Aseara de ex am facut o cratita de cartofi prajiti (proveniti din 1850 g cartofi cruzi cantariti fara coaja), si am mai prajit un copan mare de pui si un ciocanel, si am mancat, 3
Tu nu ai motivatie pentru ca esti deprimat, nu ai destula motivatie sa te mentii sanatos pentru ca si asa n-ai mai nimic de la viata probabil. Si daca-ti mai iei si placerea asta, cu ce mai ramai? Ceva de genul e. Bine, zic asta in cazul in care trebuie sa renunti ca sa slabesti.
Cred ca este mai benefica daca pedeapsa este benefica.
Mereu imi aduc aminte de experimentul asta in care 3 barbati singuri au decis sa faca rost de numarul de telefon al fetelor. Cel ce obtinea cel mai mare numar de fete care oferea numarul de telefon era pedepsit sa faca cinste cu masa. Culmea era ca ei incercau sa le respinga si cu cat incerca asta mai tare cu atat obtinea mai multe numere de telefon
. Ironic, dar era win-win.
Sau cand tatal unui baiat il pedepsea prin a face un numar foarte mare de flotari, evident, atunci cand facea o prostie. Rezultatul? A doborat un record.
Nu neaparat avand in vedere ca din greseli inveti nemaifiind necesara auto pedepsirea.