| Robertoredbull a întrebat:

Buna, am o... mulți zic problema, da eu nu consider așa, va zic: am 21 ani și sunt un tip mai spontan, adică beau multe energizante/alcool, noaptea mă culc pe la 3-4 dimineața și de curând mi-am luat mașina (am și carnet) și obisnuiesc să mă duc cu 200 la oră poate chiar mai mult, era să o pățesc de multe ori, da chestia, e că orice aș face nu pot sa mă schimb, multe dintre rude îmi zic că trebuie să o las mai moale să fiu mai liniștit, da chiar am incercat. Recunosc că am intrat de multe ori în belele, gen bătaie soră cu moartea, am și dat, am și primit da chiar nu știu ce să fac, eu nu zic că e o problema, pentru că simt că îmi curge prin sânge. Ce aș putea face? Pentru că nu vreau doctori sau ceva de genul...
Ce mă sfătuiți să fac?

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Autocontrolul. Adică trebuie să iei decizia ca totul să fie supus rațiunii.
Decizia a trăi în ascultare de Dumnezeu va fi de mare ajutor voinței tale.

| Yuoia a răspuns:

A fi spontan NU inseamna a fi betiv si bataus.
Ai potea pune mana pe o carte in loc de sticla cu alcool. Dar presupun ca nu vrei.
Ti se pare ca nu este o problema? Ba este, una chiar foarte mare. Daca rudele iti spun sa o lasi mai moale dar tu nu vrei, de ce mai intrebi aici?

| Whitesnake99 a răspuns:

Cel mai bun sfat e sa continui tot asa. Numai asa o sa primesti o lectie de la viata si ori o sa inveti ceva, ori o sa fie prea tarziu si nu o sa mai existi. Indiferent de situatie, o sa-ti faci tie sau societatii un bine.

| Hope1992 a răspuns:

Renunta la energizante, cred ca te-ar mai linisti acest lucru.
Observ ca esti un tip caruia ii place adrenalina, nu e un defect, daca directionezi aceasta placere cum trebuie.Incearca sa renunti la batai, nu e nimic interesant si nici cascadoriile la volan nu sunt cele mai indicate deoarece poti nenoroci un om si o sa il ai pe constiinta. Incearca ceva care te-ar putea pune doar in pericol pe tine, saritura cu parasuta /parapanta, scufundari, sa alergi daca tot ai asa multa energie.
Sa stii ca un sport te-ar disciplina foarte mult si ti-ar mai domoli din vitalitatea tineretii.