| SilentRain a întrebat:

Când combinii durerea cu alcoolul, te alegi cu o dependenta?

13 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am studiat de aproape alcoolicii, si am ajuns la concluzia ca e ceva aproape genetic. Se comporta total diferit in preajma alcoolului, fata de oamenii normali.
Drept urmare, nu prea pica oricine in capcana aia. Un om normal, dupa 2-3-5 betii consecutive, se opreste. Cei care au problema asta, nu se opresc pana nu intra in coma, iar dupa ce isi revin, o iau de la capat. Pur si simplu nu mai vor sa se intoarca la realitate.

| Drimmero a răspuns:

Eu beau doar de placere, niciodata de durere, combin utilul cu placutul si iese mai belea.

Poti sa combini usurel si intre ele, vinul dupa bere e placere, dar berea dupa vin e un chin (testate pe mine)

| Celcestietot a răspuns:

De ce ai combina durerea cu alcoolul? De ce faceti asta, ca nu va inteleg absolut deloc.

| SilentRain explică (pentru Celcestietot):

Atunci dacă nu înțelegi, nu judeca
Nu are rost sa îți spui părea în necunoaștere big grin

| Celcestietot a răspuns (pentru SilentRain):

Pai chestia este ca, cunosc problema in profunzime, dar niciodata nu am inteles (este o diferenta dintre cunoastere si inteles) de ce o parte din oameni se apuca de bautura la suparare. Chiar nu judec, doar ma intreb.

| Dismally a răspuns:

Depinde cat de des le combini...

| Nemessys a răspuns:

Nu, ci cu pranzul care a iesit pe unde a intrat.

| aumih16 a răspuns:

Pai intr-un fel da! bineinteles!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu m-am ales.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Durerea-i buna, bine că simți durere. Nu trebuie sa te ferești de ea, trebuie sa o înfrunți cu capul inainte.
Alcoolul doar maschează durerea prin care treci, nu e o rezolvare. Majoritatea oamenilor de aia consuma alcool pentru a-și masca suferințele. Nu că le-ar placea, dependenta se face in timp, nu la o beție chiar și dacă e o data pe săptămână. Când consumi zilnic alcool atunci e dependenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când bei de supărare, o faci ca să uiţi de ceea ce te frământă, iar după ce ieşi din acea stare, sunt destule şanse să îţi doreşti din nou să ajungi la ea, dar nu e obligatoriu să se întâmple asta.Depinde câtă tărie de caracter ai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, te alegi cu o dependență atunci când îți place să bei în general, indiferent de starea pe care o ai.
Mie îmi place să fumez și fumez zi de zi, sunt dependent ca să spun așa. În schimb nu aș bea zi de zi, nu-mi place, nici măcar dacă sunt supărat pe ceva. Sper că ești ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e vorba de durere sufletească cam da.