| alin_4804 a întrebat:

Candva, in inima mea am trait ce putini au reusit vreodata.Ma refer la dragostea agape. Cei ce sunt crestini stiu ce inseamna asta.Simt nevoia sa vorbesc cu cineva despre acest subiect, mi-ar fi de foarte mare folos. Exista cineva?

10 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Ai avut experienta asta si totusi te poti mandri? "am trait ce putini au reusit vreodata".

| giovana a răspuns:

"Poti avea dragoste "AGAPE"- dezinteresat, fara a astepta ceva in schimb de la cel pe care-l iubesti.Este minunat sa te stii iubit astfel. Este si mai minunat sa iubesti astfel! E una din inaltatoarele momente ale vietii. Pur si simplu iubesti si esti iubit asa cum esti, fara a ti se cere nimic in schimb.
Este imposibil a iubi Agape si a ramane indiferent. Aceasta dragoste te invita la fapte. Indiferenta si lipsa cuvintelor omoara dragostea. Conditia iubirii este "a face" si nu "a simti". In orice stare ai fi, ai nevoie de dragoste si trebuie sa raspunzi la fel. Acest fel de a iubi nu pune conditii si are la baza nevoia celuilalt de a fi inteles, iubit, iertat si apreciat. Este inteligenta si responsabila, in acelasi timp. Este un act de vointa, insemnand a iubi pentru ca celalalt are valoare in ochii tai si nu pentru ca a castigat prin vreun merit. Implica ascultare si o continua crestere. Ajunge sa dea totul si abia atunci traieste cu adevarat. E cea mai minunata stare pe care o poti trai! Pentru ca poti incepe singura dragoste care depinde de o singura persoana: de tine." (Autor necunoscut)

| giovana a răspuns:

Eu cred ca vrea sa impartaseasca cu cineva bucuria, nu se mandreste! A ajuns la acest nivel. Dupa cum am citit este un sentiment superior si nu stiu cine si cati pot trai asta. Am citit cred ca de 5-6 ori ca sa inteleg... sad

| andreea89 a răspuns:

Eu chiar nu stiu despre ce fel de dragoste vorbesti, desi sunt crestina. poate imi explici si daca te pot ajuta...

| andreea89 a răspuns:

Merci claudya.am inteles in mare parte despe ce inseamna si ce presupune aceasta dragoste, dar tot am unele nelamuriri si intrebari.
alin, daca tot simti nevoia sa vorbesti cu cineva despre asta, vorbeste cu mine, ca tot sunt eu nelamurita si poate-mi explici si mie cum e cu asta... e prima oara cand aud de termenul asta si sunt chiar foarte curioasa.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si ai impresia ca musulmanii nu au trait "dragoste agape" cum spui tu? Sint lucruri rezervate strict crestinilor? Si partea ailalta "am trait ce putini au reusit vreodata" ai impresia ca esti singurul sau faci parte dintr-un grup restrins si privilegiat care are parte de asa ceva? Ceilalti ce au, scame, sint idioti si nu au avut parte de dragoste?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Asa cum vezi ai starnit invidii.nu incerca sa explici ce inseamna din punct de vedere religios, fiindca vei intra intr-o disputa fara de sfarsit.parerea mea.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Aminadab cine sint invidiosi, musulmanii?

| claudelle a răspuns:

Buna... daca vrei sa vb cu mine happy