IPOCRIZÍE, ipocrizii, s. f. Atitudinea celui ipocrit; prefăcătorie, fățărnicie, falsitate. – Din fr. hypocrisie.
Ipocrizia este ambalarea in poleiala a unei realitati inconvenabile.
Ipocrizia inseamna falsitate. Falsitate in actiuni si in vorbe. Afisarea unor valori si imbratisarea altora. A fi ipocrit nu inseamna a nu fi sincer.
A fi ipocrit inseamna sa crezi in niste valori doar de dragul de a crede. A fi ipocrit inseamna sa minti desi stii ca nimeni nu te crede. A fi ipocrit inseamna sa nu-ti asumi responsabilitatea a ceea ce faci. A fi ipocrit inseamna sa spui ceva doar de dragul de a spune.
Este foarte interesant cum sinceritatea te poate salva de ipocrizie, dar cum totusi, nu putem spune despre un ipocrit ca nu este sincer.
Mai multe... http://retrospectiv.wordpress.com/2009/03/14/ce-este-ipocrizia/
:d
Scuze ca ma bag asa neinvitata in seama dar nu credeti ca ipocrizia este un mod de a fi, un mod de viata pentru unii; nu esti ipocrit pentru ca vrei sa fii, pentru ca ti-ai propus sa fii, etc... devii ipocrit in unele situatii fara chiar sa iti dai seama, prostia, proasta informare, fanatismul, chiar si aroganta dusa la extrem duce la ipocrizie...asta pe de o parte, dar pe de alta...
De exemplu Hitler un mare ipocrit pentru evrei, considera poporul evreu ca find un popor de ipocriti. Concluzie: cine este cu adevarat ipocrit? si cine nu este deloc ipocrit? Nimeni nu este ipocrit atata timp cat crede in ceea spune desi spune minciuni; si toti cei care nu cred in ceea ce spun sunt ipocriti desi spun adevarul.
Eu asa vad lucrurile si mi se pare inutila mai multa palavrageala pe tema asta.
Am dat aici un exemplu de IPOCRIZIE
Romanii in general sunt un soi de oameni tare ciudati.
Daca intrebi:
Esti crestin?
Da sunt ORTODOX, de 2000 de ani...
Dar vad ca tu fumezi si bei si mai si injuri pe Dumnezeu, ce fel de crestin esti?
Stii ceva, te rog sa nu te iei de credinta mea, asta este credinta mea si asa vreau sa mor.
Ai citit Biblia?
Eu nu citesc Biblia ca ne-a zis POPA ca este pacat, numai pocaitii citesc Biblia, de aia s-au indepartat de credinta Ortodoxa.
Cand ai fost ultima data la Biserica?
Cred ca anul trecut de paste, aaa, ce m-am mai distrat...
Daca mori la noapte unde te duci, in rai sau in iad?
Da stie vreunul cum este pe acolo ca nu a venit nimeni sa ne spuna.
Iar la urma imi spune:
Auzi, ma, ia mai lasa-ma in pace cu religia ca doar nu m-am stricat la cap sa ma gandesc eu la Dumnezeu, la Biblie si la Biserica.
Acestia sunt religiosii de ocazie (ipocritii) care nu stiu nimic nici macar despre credinta lor daramite diferente doctrinare, etc. Daca le spui ca sunt pagani si traiesc ca paganii se supara.
Romanii Dupa ultimele statistici s-au declarat 97% crestini, dar Bisericile sunt goale, canta cucu in ele. Avem sfinti doar pe pereti dar in Biserica... caricaturi. Sa nu uitam ca sunt puscariile pline de astfel de "crestini", 1000000 de avorturi in fiecare an facute tot de femeile "evlavioase", alcoolici nu mai vorbim, fumatori pe toate drumurile, s-a speriat EUROPA de noi!
Shenu întreabă:
MrCristian întreabă:
ArilAll4Tech întreabă: