În momentul în care "calci în picioare" totul și pe toată lumea!
În momentul în care nu mai există familie, prieteni, nu mai există reguli, norme de conviețuire de bună vecinătate.
Iubirea de bani poate fii interpretata diferit, in diverse contexte:
- interes material, avaritie, grandomanie, egoism, prostitutie samd.
Pentru mine nu au reprezentat nimic, poate doar un mod de a trai decent, de a ma hranii, de a imi face mici placeri sau nevoi.
Pai cine nu iubeste banii? Nu ca am ajuns, i-am iubit mereu pentru ca, cu ei deschizi cam orice usa, exceptand partea afectiva si sanatatea daca ai boli incurabile.
Asta inseamna ca ii iubesti, adica ii vrei ca sa ai de toate, sa ai o viata cat mai placuta.
Si pana la urma la unii chiar aduce si afectiune, ca sunt persoane care pentru ca le faci bine, chiar tin la tine sincer, adica chiar apar sentimente din recunostinta, nu ramane la stadiu doar de interes material treaba.
Iubirea de bani păcat. Trebuie să îi avem și să ne folosim de ei...pentru că în ziua de azi așa stau lucrurile... însă nu avem voie să îi iubim. Când ajungi să iubești banii, când ei sunt țelul tău, te mai poți bucura de viață?
Pai nu, ai dreptate, nu sa fie telul tau banul, ci sa vrei sa-i ai ca sa-ti atingi telul normal si anume sa te bucuri de viata, eu iubesc viata.
De ex daca eu bani cat sa-mi acopar toate nevoile mele, nu vreau mai mult in prostie.
Ce înseamnă să te bucuri de viață?
Cum adica ce inseamna? Sa ai bucurii, sa te distrezi, sa-ti cumperi ce-ti place, sa faci ce-ti place, sa te bucuri de chestii, sa faci ceva si sa ai satisfactie, sa fi iubit, sa iubesti, sa fi sanatos, tu nu stii ca asta inseamna a te bucura de viata?!
Amuzant cum fix aia care zic ca iubirea de bani e pacat se scalda in opulenta, nu?
Când nu mai contează nimic altceva decât sa ai cat mai multi bani.
PS: primesc și pe card aia 300 lei pentru ca am răspuns
Super...și eu îi primesc pe cei 500 lei pentru că ți-am citit răspunsul.
P.s. Timpul înseamnă bani.
Hmm bișniss... factura se ridica la 700 lei.
Gata, nu mai fac afaceri cu tine.
Păcat,tot te costa 1100 lei, plus comision de anulare plus taxa de renunțare servicii. În total 1500 lei.
Dar nu mai bine mă scutești de tot pe ochi frumoși?
+taxa de scutire 15 lei...total 1515 lei.
In realitate nu prea se intâmplă asta.
Doar saracii o cred, ca sa isi justifice viata de rahat.
Pana sa ajungi sa iubesti banii, realizezi ca iti place mai mult puterea, recunoștința, notorietatea si alte lucruri de genul. De la cateva milioane de euro nu mai conteaza banii, pentru ca realizezi ca pot fi facuti ușor.
Dificil de spus, daca nu ai experimentat asa ceva.
Iubesc mai mult sa daruiesc, sa ajut, nu imi doresc sa strang averi pe aici.
Cu totii avem nevoie de bani pentru traiul zilnic si celelalte nevoi si placeri.
Insa cand devii sclavul lor si singurul tau scop e sa strangi cat mai mult, pentru a te lauda in fata cunoscuților si necunoscuților cu "realizarile" tale, esti pierdut, pe toate planurile.
Goana dupa inavutire genereaza tensiuni (intre rude, uneori si intre prieteni), invidie, adesea dusa pana la extrem, orgolii, si o sete neoprita de a steange si mai mult.
Nu am vazut bogat care sa se multumeasca cu cat are, sunt in general mai avari decat o persoana ce castiga minimul pe economie, si mereu se plang ca nu au bani. (cunosc exemple concrete. )
Este exact ca iubirea fata de o persoana.
De cele mai multe ori nu iubesti persoana in sine, ci ceea ce iti ofera ea si faptul ca de cele mai multe ori, nu poti trai fara ea (la modul cel mai serios.) Atunci cand nu iti mai ofera ceea ce iti oferea inainte, sau cand ceea ce ti-a oferit pana acum, nu te mai satisface, atunci nu mai iubesti acea persoana.
Asa este si cu banii.
Banii ii iubesti si ii vrei pentru ca ai nevoie de ceea ce iti pot oferi banii. Degeaba ai bani daca cineva iti interzice sa-i folosesti. Fara bani, mori.
Deci orice om iubeste banii si ii vrea pentru ca are nevoie de ceea ce ii pot oferi banii.
Orice om iubeste o persoana pentru ca are nevoie de ceea ce ii poate oferi acea persoana.
Atunci cand banii nu-l mai satisfac, banii nu mai au valoare.
Atunci cand persoana nu-l mai satisface, persoana nu mai are valoare.
Legat de ce spuneai despre iubirea față de o persoană...aceea nu e iubire, ci dependență, "negustorie"...sau orice altceva.
Intr-adevar, dar multa lume confunda chestia asta cu iubirea.
Eu zic ca mai multa iubire se afla in relatiile de prietenie decat in relatiile de cuplu. Ce parere ai despre asta?
Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Termeni_grece%C8%99ti_referitori_la_iubire
În limba greacă există mai mulți termeni pentru "iubire". Cea dintre prieteni este "philia", iar cea romantică "eros". Iubirea desăvârșită este "agape", adică cea jertfitoare. Fără "agape" celelalte iubiri nu înseamnă nimic.
Dar ca să îți răspund la întrebare...nu sunt de acord.
Când vorbim de căsătorie, de un cuplu în acest context, vorbim de o asemănare cu relația dintre Hristos și Biserică, despre tinderea spre o unitate perfectă, despre curajul de a jertfi, de la lucruri mici până la lucruri mari, chiar viața, despre cunoaștere prin intimitatea pe toate planurile (ceea ce într-o prietenie obișnuită lipsește).
Tocmai mi-am dat seama ca subiectul asta ma depaseste foarte mult si pentru moment, nu merita timp si energie pentru a studia domeniul asta.
Ok, m-am inselat cand vine vorba de al 2-lea raspuns pe care l-am oferit la intrebarea asta, dar in continuare imi sustin parerea pentru primul. Stiu ca aia nu este,, iubire" dar la noi, cam asa se intampla. Spunem ca iubim o persoana, dar de fapt iubim ce ne ofera. Cred ca sunt rare cazurile de iubire neconditionata. (doar cred).
Uite aici ai exemplu de dragoste adevărată. Câți suntem capabili de așa ceva? Acesta este un sacrificiu de acceptat, nu faptul că el e bețiv și te înșală și tu ca femeie înduri de dragul copiilor.
https://youtu.be/dMqeMcIO_9w
Da, sunt rare... însă "iubire necondiționată" nu e pleonasm? Dacă e condiționată, mai e iubire?
Când iubește pe cineva nu trebuie sa existe condiție in nimic trebuie sa vina de la sine asta o știu de la mine asta sunt așa sunt eu nu știu cum sunt alți
O data ce există condiție in iubire și față de cineva pe care iubește aia nu este iubire Adevărată este cu totul altceva
Mereu am iubit banii, ei sunt cei mai importanti in lumea asta, cu bani in zilele noastre poti sa ai orice.
Iubirea de bani e ca orice altă iubire. O reacție chimică în creier în urma căreia creierul secretă niște substanțe care ne fac fericiți.
1 Timotei 6:10
Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri.
A doari sa ai bani pentru a-ti intretine familia si pentru a oferi bani saracilor care au nevoie, nu este pacat.
Dar este o linie foarte clara intre a avea bani, a dori bani, si a iubi banii.
Iubirea de bani este o inchinare la idoli, banul este cel care iti guverneaza viata, dependenta obsesiva in sensul incalcarii voii Lui Dumnezeu pentru a avea banii.
Romani 6:16
Nu știţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?
Cand iubim banii, nu doar ca vom face orice pentru a-i avea, si acest lucru ne distruge si relatia cu oamenii si relatia cu Dumnezeu, dar banii care sunt acum idolii nostri ne vor guverna viata si va interveni zgarcenia, lacomia, o pofta care nu poate fi satisfacuta niciodata oricati bani ai avea, chiar daca ai avea miliarde de dolari, acel om nu poate intelege niciodata de ce un om cu 2000 de lei pe luna poate fi fericit impreuna cu familia lui, cand el cheltuie 5 mii de euro pe zi doar pe lucruri inutile.
Luca 12:34
Căci acolo unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră!
Citeste noul testament, Hristos te iubeste.
"Citeste noul testament, Hristos te iubeste." si cotizeaza la bor, ca sa ii comunice timplarului pletos si hipiot ca il iubesti si tu!
Cand ai ajuns sa fi foarte zgarcit. Si nu te mai intereseaza de altii, numai de tine.
SeniorAlexandru întreabă: