| Jeguldesubunghii a întrebat:

Ce părere aveți despre energia feminină și energia masculină?
Sunt reale, sunt folositoare pentru evoluția sau creșterea stima de sine?
Bună seara! De mai bine de doi ani de zile îmi apare periodic pe Tik Tok postări în care autorii acestora îți arată cum să îți activezi energia feminină sau pe cea masculină. La câte videoclipuri de acest gen am văzut în decursul a doi ani, am observat că aceste energii de gen sunt mai degrabă niște roluri tradiționale din secolul trecut. Poate la 16, aproape 17 ani, era influențată de aceste teorii sau mai direct înghițeam gogoșile celor care bagă această propagandă. Însa acum mi se pare o reambalare a stereotipurilor de gen și cum își dorește societatea să fii ca femeie sau bărbat. Unele sfaturi, dacă pot să le numesc așa sunt în felul următor: "dacă tu ca femeie faci primul pas, dacă nu depinzi de nimeni, îți iei singură toate deciziile în viață, ai rațiune, îți exprimi nervozitatea și așa mai departe, ești în energia masculină" "dacă tu ca bărbat nu faci bani, nu ești lider în relație, dacă stai pe internet, dacă ești un fel de nonșalant, și multe alte caracteristici ești în energie masculină." Mai sunt și unii care își fac o imagine de cum este îmbrăcat în individ în energia sa de gen sau cum se comportă și așa mai de parte.
Oamenii ăștia sunt precum unele persoane obsedate de astrologie care pun etichetă pe o persoană pe baza zodie sale, măcar ăia sunt amuzanți, cei din întâi cu energiile de gen mă scot din sărite.
Poate nu sunt suficient de informată pe subiect poate puteți dumneavoastră să mă lă lămuriți. Seară plăcută!