| user4637282885838 a întrebat:

Ce sfat îmi dați? De la o vreme mă gândesc să renunț la karate. Primesc o groază de lovituri puternice,burta,ficat, cap, 2 zile mă dor toate. am primit un pumn f puternic în ficat. Simțeam cum numai puteam respira, ca leșin. Nu mi au dat voie să beau apă sau să iau o pauză de câteva minute și am început să lupt din nou imediat.Asta fiind acum două zile. Încă mai simt și acum dureri.Dar îmi spunea ca nu am nimic. Odată era să mă arunce cu o lovitură de picior în burtă. Am primit și multe lovituri în cap. Dar eu fiind o persoană firavă le simt foarte tare. Am ajuns la concluzia ca acest sport îmi pune sănătatea in pericol. Așa a fost și în cazul vostru sau doar în cazul meu? O fi vina clubului ca nu impun niște limite? Sau nu sunt eu făcută pentru asta?

10 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Ce stil de karate e asta? Daca e full contact, ar trebui sa purtati echipament de protectie. Antrenorul/sensei-ul ar trebui sa isi protejeze elevii, nu sa-i abuzeze. Nu stiu in ce fel ajuta ca practicantul sa fie macinat de lovituri in zone sensibile. Sigur, exista o logica in lovirea tibiilor, antebratelor etc, in scopul durificarii lor...dar sa primesti lovituri in ficat, cap sau stomac?! No way! Cine te-a lovit atat de tare? Tot o fata sau te-a pus sa lupti cu vreun baiat? Mai mult, atunci cand era evident ca esti in dificultate, sa nu te lase sa te retragi si sa iti refuze chiar si apa?! Wtf?! Nu stiu ce club e asta, dar mi se pare un mediu toxic din care ar trebui sa iesi.

| user4637282885838 explică (pentru wildthing):

M am luptat cu băieți. Unii chiar cu multe kg în plus, eu fiind fată iar ei având cu 20 de kg în plus. M am luptat și cu persoane cu centura neagră.am înțeles ca asta e strategie ca să te obișnuiești cu loviturile în cap, ficat burtă, e un stil full contact. La antrenamente și lupte nu avem cască în cap sau pentru zona burții, a ficatului, etc. Însă nu toți care practică sunt realiști și se gândesc ca este periculos să lovești în ficat sau cu piciorul in cap fără echipament.Clubul are și câțiva luptători care au fost la campionat pe țară. Nu știu ce să cred. Dar a fost urat ca nu am fost lăsată de multe ori să mă retrag sau să beau măcar o gură de apă când simțeam ca numai pot. A trebuit să intru intr o nouă luptă imediat.

| wildthing a răspuns (pentru user4637282885838):

Eu l-as intreba pe acel "antrenor" daca e de acord sa primeasca si el lovituri in cap, ficat sau burta, de la Wladimir Klitschko...ca sa se obisnuiasca si el cu loviturile.winking
Pleaca de acolo. Ce-mi descrii tu, nu e antrenament, ci o forma de abuz/agresiune.

| user4637282885838 explică (pentru wildthing):

M am luptat și cu antrenorul chiar de multe ori. Peste 10 ori,însă ca fată să primești lovituri puternice în zone sensibile nu cred ca e ok Mai ales de la persoane cu foarte multă experiență,plus trecerea foarte rapidă de la o luptă la alta fără pauză și fără apă.Eu nu consider ca așa se învață Karate, cel mai ok să încerc altceva, judo poate, la un alt club sportiv, sau alt stil de karate la un nou antrenor.

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă un alt sport. De exemplu scrimă.

| gllopel a răspuns:

O fi o strategie. Dar nu e normal pentru o fata tot ce spui acolo. Mai bine renunta inainte de a-ti distruge ceva organe. Cauta alt sport daca vrei sport.

| user4637282885838 explică (pentru gllopel):

Revin cu un update. Mi a curs sânge din ureche. Sunt f amețită și mă dor toate în zona burții. Mă duc la un alt club de judo probabil,pentru ca am ajuns la concluzia ca imi pun sănătatea în pericol. Lovituri în ficat, în splină cu picioarele, in burtă, în cap nenumărate, de la persoane de toate greutățile, am riscat destul. Nu sunt impuse niște limite. Odată m-a aruncat 2 metri pe spate un băiat de 3 ori cât mine, karate nu inseamna lovituri ca bătăile de stradă.

| gllopel a răspuns (pentru user4637282885838):

Ce spui acolo e foarte grav. Mergi la un medic internist sa vada ce-i cu tine. Sa nu faci hemoragie interna ca "te duci" in cateva zile. Nici loviturile la cap nu sunt bune. Dupa cativa ani pot da complicatii grave de care nu scapi cu nimic. Crezi ca merita sacrificiul pentru a practica un sport? Revin la sfatul meu de a renunta.

| user4637282885838 explică (pentru gllopel):

E ceva horror.dar nu este prima dată când trec prin asta. Am fost astăzi la spital pentru ca îmi venea să leșin, însă în zadar. Nu merită pentru nimic în lume sa îți afectezi sănătatea.ma mir cum de colegii mei au rezistat atât la acest club. Karatele nu sunt așa de dureroase, clubul le face mai dureroase decât bătăile din strada.

| MaimutaInPijamale a răspuns:

Renunță mai bine!