| gabriela a întrebat:

Compasiunea este sentimentul de simpatie al celor lipsiti de intelepciune?

6 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

E mai degraba in genele noastre sentimentul de compasiune. Ura e singurul care il anihleaza complethappy

mariana
| mariana a răspuns:

Compasiunea este un sentiment uman care te reprezinta ca om de suflet, ea poate fi asemanata doar cu empatia, ceea ce inseamna ca tu, ca om esti impresionat de suferinta, nevoile altuia si esti dispus sa "rupi" de la tine, timp, bani, sfaturi pentru a fi de folos celui in nevoie. Eu cred ca doar fiind intelept si cu un suflet mare, poti sa exprimi compasiunea in conditii cat mai bune pentru ca, cel/cea care primeste ajutorul sa nu se simta umilit de gestul "compasiunii" tale.
Asa ca intrebarea contine de fapt doua parti care se exclud de fapt.
Chiar daca de multe ori esti considerat "naiv" ori ca te lasi exploatat de altii care vor sa-ti "zmulga" o cota din energia persoanei tale, eu apreciez ca este mai bine asa decat sa fii considerat un om egoist, care este interesat doar de propria persoana, lucru care se dovedeste de fapt ca, tu esti sarac cu duhul si nu ai nici intelepciune si nici simpatie.
Eu as vrea ca, viitorul sa fie al oamenilor cu multa intelepciune si cu sufletul deschis pentru a-si iubi si ajuta aproapele, pentru ca atunci cred ca am avea cu totii de castigat.
Multa sanatate si o duminica cat mai frumoasa, chiar daca natura scutura peste noi picuri de ploaie din cand in cand.

| Narfundo a răspuns:

Nu este obligatoriu...de ce consideri ca un om intelept nu ar putea cadea in capcana asta"laughing?

mira
| mira a răspuns:

O afirmatie lipsita de sens. Orice om are momente de compasiune in fata celor ce sufera dintr-un motiv sau altul. Vrei sa spui ca inteleptii nu sunt apti de compasiune?

| haiZI a răspuns:

Compasiunea e sentimentu de EU sunt mai bun ca tine daca te dovedesti a fi vulnerabil sau ai o problema.Mai important ar fi sa ai implementate o serie de idei si principii dupa care sa te ghidezi in viata asa incat sa faci ceea ce e corect, moral, etic. tot timpul sau sa incerci sa fii mai bun si sa inveti din propiile greseli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce este compasiunea? Nu e intotdeauna mangaiere, uneori este ca o palma peste fata. Inseamna sa poti simti ceea ce simte o alta persoana, ramanand in acelasi timp detasat, pentru a-i intelege nevoile si pentru a sti ce trebuie spus in acel moment.Compasiunea implica in fundamentul sau iubirea, fara sentimentul de iubire neconditionata a fiintei celuilalt, nu se poate dezvolta compasiunea. De aceea, uneori, nu-i poti da celuilalt ceea ce vrea, pentru ca tu, prin compasiune, ii iubesti persoana indiferent de lipsurile si plusurile sale si simti nevoia sa ii oferi "hrana" pentru sufletul sau, iar el s-ar putea sa nu se iubeasca - accepte - pe sine asa cum este si sa nu-si recunoasca in darul tau nevoia pe care tu ai identificat-o. Compasiunea nu este sentimentul de simpatie a celor lipsiti de intelepciune, fiecare om simte la un momentdat compasiune pentru cei din jurul sau.