anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți într-o o existență a ființelor spirituale?   Biblia spune că există ființe spirituale pozitive și Negative.  Îngerii și demoni.  Lumea spirituală nu poate fi văzută cu ochii, așa cum oamenii privesc lumea fizică în carne și oase.

Știința și Lumea modernă,  îi numesc extratereștri, ideea este că tot ființe spirituale sunt indiferent de denumire.

Încă de la începutul omenirii oamenii comunicau cu ființe spirituale, cu îngerii trimiși de Dumnezeu.  Aceștia apăreau inaintea oamenilor cu o înfățișare asemanatoare oamenilor pentru a aduce vești.

Dumnezeu este numit  Yehova, sau Elohim,   în textele vechi ebraice. Biblia a fost scrisă în Limbile Ebraică, Greacă, armaică.
Textele sunt pe internet analizate.

Dumnezeu este numit Elohim în ebraică. Se scrie אֱלהִים

Este text original analizat tradus si in Engleză.
https://biblehub.com/text/genesis/1-1.htm

în anumite versete  sunt indicate că Dumneezeu a creat mare mulțime de îngerii până să creeze Omul pe Adam și Eva.  Femeie și Bărbat.

Termenul Oștire  apare în Geneza capitolul 2 cu 1.
In Ebraică se scrie צָבָא  = oștire, armată.

Este scris în Limba ebraică apoi tradus engleză.

https://biblehub.com/text/genesis/2-1.htm

Îngerii ca ființe spirituale sunt redații în multe texte vechi, ca fiind cele mai vechi ființe de la creație.  Inteligența lor este net superioară oamenilor,  iar ca ființe destul de complexe.

Aceste ființe nu sunt constrânși de timp,  Biblia menționează că rapiditatea lor ca mișcare, este precum fulgerul. Și Nu toți au aripi. Alți sunt fără, ca manifestare. Totuși îngerii sunt ființe foarte complexe, pusi pe diferite ierarhii in textele vechii ale scripturii.
- Heruvimii
- Serafimi.

Descriere un inger este trimis la mormântul lui Hristos.

Matei 28:2-3 verset Biblie.
Și iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ, căci un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului și a șezut pe ea. Înfățișarea lui era ca fulgerul, și îmbrăcămintea lui, albă ca zăpada.

Text original scris in limba Greacă: Jos⤵️

Matei 28:2
https://biblehub.com/text/matthew/28-2.htm

Matei 28:3
https://biblehub.com/text/matthew/28-3.htm

Iar despre Demoni ca ființe spirituale este scris în Apocaĺipsa capitolul 12, verset 9

Apocalipsa 12:9
Marele balaur a fost aruncat, şi anume şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satan, cel care înşală întreaga omenire, a fost aruncat pe pământ, iar împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui.

Păreri de analiză?

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Ce vrei tu sa spui sau sa demonstrezi de fapt? Ca mie daca imi vii cu citate dintr-o carte rescrisa de zeci de ori la fiecare 100 de ani de cine a vrut si cine nu, pur si simplu nu dovedesti nimic. Varianta actuala a Bibliei comercializata la scara larga este total paralela cu textele antice. A fost rescrisa de sute de ori de mai multe persoane, anumite lucruri au fost cenzurate, altele ascunse, pagini si pasaje lipsa deoarece deranjau anumite "personaje" and so on.

Intrebarea "Credeți într-o o existență a ființelor spirituale?" era suficienta daca voiai o simpla parere a fiecaruia dar tu imi pari genul de om care asteapta sa se contrazica cu cineva doar de dragul fanatismului religios la ce pologhie te-ai chinuit sa scrii aici.

| RealSoul1997 a răspuns:

Mie personal ceva îmi spune clar și evident că este o instigare între oamenii aicia bine pus la punt maiiles la categoria asta! happy vrei să istingi oamenii la ceartă!, să înceapă să se contrazică între ei de nimic!

Un om ce știe! Mă repet încă o singură dată.

Un om ce știe real! cu Adevârat de frica lui Dumnezeu și Isus Hristos! Nai săl vezi să calce strâmb și nici pe cadavre să aibă el "dreptatea lui" să provoacea oamenii între ei! Și săi fie numai lui/ei bine.

Săne ferească Dumnezeul de orice formă de "dreptate" fără Adevărul! Real!

| Lightopen a răspuns (pentru siriusblack98):

Accept orice opinie atăta timp cât se vorbeste politicos.

| BombaAtomică a răspuns:

Eu nu cred. Nu îmi pasă de ce se întâmplă după moarte(dacă se întâmplă ceva).

| Lightopen a răspuns (pentru siriusblack98):

Argumentele mele că biblia nu este modificată sunt:

1moartea nu poate fi păcălită de niciun om, de aceea textele biblice nu sunt modificate. Moartea nu negociază cu nimeni, viața.

2
Cine a creat primul om in carne și oase are putere în totalitate asupra vieții.

3 Modul de Viață nu ar avea continuitate și durată dacă nu ar exista adevăr suprem și o precizie.

Minciuna nu duce la progres.

Oare De câte ori crezi ca putem minții în fiecare zi, fara a nu fi depistati?
Răspuns nu de multe ori. Asta pentru că minciuna nu duce la un progres continuu.