anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți într-o o existență a ființelor spirituale?   Biblia spune că există ființe spirituale pozitive și Negative.  Îngerii și demoni.  Lumea spirituală nu poate fi văzută cu ochii, așa cum oamenii privesc lumea fizică în carne și oase.

Știința și Lumea modernă,  îi numesc extratereștri, ideea este că tot ființe spirituale sunt indiferent de denumire.

Încă de la începutul omenirii oamenii comunicau cu ființe spirituale, cu îngerii trimiși de Dumnezeu.  Aceștia apăreau inaintea oamenilor cu o înfățișare asemanatoare oamenilor pentru a aduce vești.

Dumnezeu este numit  Yehova, sau Elohim,   în textele vechi ebraice. Biblia a fost scrisă în Limbile Ebraică, Greacă, armaică.
Textele sunt pe internet analizate.

Dumnezeu este numit Elohim în ebraică. Se scrie אֱלהִים

Este text original analizat tradus si in Engleză.
https://biblehub.com/text/genesis/1-1.htm

în anumite versete  sunt indicate că Dumneezeu a creat mare mulțime de îngerii până să creeze Omul pe Adam și Eva.  Femeie și Bărbat.

Termenul Oștire  apare în Geneza capitolul 2 cu 1.
In Ebraică se scrie צָבָא  = oștire, armată.

Este scris în Limba ebraică apoi tradus engleză.

https://biblehub.com/text/genesis/2-1.htm

Îngerii ca ființe spirituale sunt redații în multe texte vechi, ca fiind cele mai vechi ființe de la creație.  Inteligența lor este net superioară oamenilor,  iar ca ființe destul de complexe.

Aceste ființe nu sunt constrânși de timp,  Biblia menționează că rapiditatea lor ca mișcare, este precum fulgerul. Și Nu toți au aripi. Alți sunt fără, ca manifestare. Totuși îngerii sunt ființe foarte complexe, pusi pe diferite ierarhii in textele vechii ale scripturii.
- Heruvimii
- Serafimi.

Descriere un inger este trimis la mormântul lui Hristos.

Matei 28:2-3 verset Biblie.
Și iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ, căci un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului și a șezut pe ea. Înfățișarea lui era ca fulgerul, și îmbrăcămintea lui, albă ca zăpada.

Text original scris in limba Greacă: Jos⤵️

Matei 28:2
https://biblehub.com/text/matthew/28-2.htm

Matei 28:3
https://biblehub.com/text/matthew/28-3.htm

Iar despre Demoni ca ființe spirituale este scris în Apocaĺipsa capitolul 12, verset 9

Apocalipsa 12:9
Marele balaur a fost aruncat, şi anume şarpele cel vechi, numit diavolul şi Satan, cel care înşală întreaga omenire, a fost aruncat pe pământ, iar împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui.

Păreri de analiză?

11 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Ce vrei tu sa spui sau sa demonstrezi de fapt? Ca mie daca imi vii cu citate dintr-o carte rescrisa de zeci de ori la fiecare 100 de ani de cine a vrut si cine nu, pur si simplu nu dovedesti nimic. Varianta actuala a Bibliei comercializata la scara larga este total paralela cu textele antice. A fost rescrisa de sute de ori de mai multe persoane, anumite lucruri au fost cenzurate, altele ascunse, pagini si pasaje lipsa deoarece deranjau anumite "personaje" and so on.

Intrebarea "Credeți într-o o existență a ființelor spirituale?" era suficienta daca voiai o simpla parere a fiecaruia dar tu imi pari genul de om care asteapta sa se contrazica cu cineva doar de dragul fanatismului religios la ce pologhie te-ai chinuit sa scrii aici.

| anonim_4396 explică (pentru siriusblack98):

Accept orice opinie atăta timp cât se vorbeste politicos.

Argumentele mele că biblia nu este modificată sunt:

1moartea nu poate fi păcălită de niciun om, de aceea textele biblice nu sunt modificate. Moartea nu negociază cu nimeni, viața.

2
Cine a creat primul om in carne și oase are putere în totalitate asupra vieții.

3 Modul de Viață nu ar avea continuitate și durată dacă nu ar exista adevăr suprem și o precizie.

Minciuna nu duce la progres.

Oare De câte ori crezi ca putem minții în fiecare zi, fara a nu fi depistati?
Răspuns nu de multe ori. Asta pentru că minciuna nu duce la un progres continuu.

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba băiatule, ai deraiat grav de tot cu semi-raspunsurile astea. Practic nu ai dovedit nimic laughing auzi la el, dovada lui că Biblia nu e a fost modificata este că moartea nu poate fi păcălitălaughing leșin aici

Dacă tu spui ca biblia este modificată de mâna om,
înseamnă că un om, totuși a fost creat de cineva până la urmă. Ceea ce sugerezi tu este ca omul creat este mai tare decât Creatorul. acest lucru sună chiar fără logică.

Logic este că Cel care a creat primul om in carne si oase pe această planetă adică Dumnezeu, a creat și Viața.

De aici deducem cât contează viața, când omul întâmpină momente de moarte.

Câti nu au încercat să evite moarta, cu grămada. Nu a putut nimeni. Acest fapt indică clar că Lucrurile nu se întâmplă cum vrem noi oameni întodeauna.

Poate acum ai înteles mesajul.

O seară frumoasă!

| StoicAnalysis a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspuns la argumentele tale.

1. De acord cu tine pana la un punct. Moartea nu poate fi pacalita de nici un om. La un moment dat, tot in pamant ajungem. Insa si aici e relativ. Pentru ca acum cateva sute de ani, daca aveai ghinionul sa calci intr-un cui, iti canta popa peste cateva zile/saptamani.
Insa acum daca calci intr-un cui, practic poti pacali moartea, prin pastile si interventii chirurgicale. La fel si in majoritatea bolilor. Deci deja din start, argumentul tau este subred doar la partea asta. Referitor la a doua parte, cum ca textele biblice nu sunt modificate bazat doar din primul tau argument care este si el subred, in final nu are nici o legatura sau logica.
E ca si cum ai spune " Eu am mancat un ou, de aceea eu sunt sanatos".
Nu are absolut nici o legatura argumentul tau cu cee ce vrei tu sa demonstrezi.

2. De acord. Insa poti dovedi cine a creat primul om? Daca raspunsul tau consta in biblia care are peste 2000 de ani si care a fost modificata de sute de ori, plina de interpretari si de figuri de stil, atunci sa stii ca asta nu este o dovada.
Pot la fel de bine sa scriu si eu o carte in care sa precizez ca daca noi bem lapte, peste cateva mii de ani, o sa devenim vaci. Si te asigur eu ca nimeni nu imi poate nega acea carte peste cateva sute de ani, daca se va forma un cult in jurul cartii mele.

3. Corect. Ia orice mostra de fluid uman, pune-o sub microscop si ai sa vezi ca daca si o mica gena din ADN este putin alterata, se duce de rapa toata omenirea. dar nu are nimic de a face cu biblia. Noi acum existam in numar atat de mare datorita tehnologiei si a medicinei. Asta e un adevar fundamental care nu poate fi reinterpretat, transcris, etc.

Minciuna nu are nimic de a face cu ce vrei tu sa demonstrezi.

| siriusblack98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lasa-te de legale ca nu iti fac bine. Tu esti genul de om care atunci cand esti contrazis si nu n-ai argumente, deraiezi grav de tot de la subiect. In continuare nu ai dovedit absolut nimic, doar ai batut campii aiurea cu scenariile tale fictive.

| anonim_4396 explică (pentru StoicAnalysis):

Nimic pe această planetă nu este întâmplator. Nu putem zice că gândim la intâmplare, respirăm la intâmplare sau soarele răsare și apune la intâmplare. Totul este creat ca lucrurile să funcționeze împreună laolaltă.

Moartea are și ea o permisiune, dată tot de cel care a creat și viața.
Moartea nu ține de puterea omului în a găsi salvarea.

Aparent așa credem
că ea ține de om.
Salvarea este deja pusă la dispoziție, doar de Dumnezeu.
Dumnezeu poate folosi omul, sau este doar Miracol Divin.

• Răspunsul : Se vede în Creație cu ochiul liber. Totul în jur are o inteligență foarte complexă, apoi vine Biblia cu răspunsuri.
Dumnezeu ca Creator al omului, este stăpân pe viața omului, dar omul este liber să aleagă între: Bine sau Rău.

Omul este o creație cu liber arbitru.
Insă așa sunt și îngerii. De aceea nu toții îngeri sunt buni, o parte au devenit demoni, pentru că au ales răul.

Din punct de vedere uman.
Cine Alege calea bună prin credința în Hristos printr-o inimă smerită, blândă și curată ca Hristos Dumnezeu îi dă inteligentă, înțelepciune, rațiune. De aceea în Biblie, Hristos menționează că el este Dumnezeu întrupat.

IOAN 14:6
Eu sunt Calea, Adevărul și Viața, Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.

IOAN 10:30
Eu și Tatăl una suntem

Însă dacă omul se îndepărtează de la ce este bun, nu o să mai aibă acea inteligentă, înțelepciune, morala etc. Asta pentru că Dumnezeu este inteligentă, morală, rațiune, binele Suprem.

Nu poți să mergi beat pe drum, și să spui că ai mintea limpede, pentru că minciuna se observă.

Când spunem că Biblia este modificată, ne punem întrebarea.

Ar Putea omul să intervină în planurile lui Dumnezeu cel suprem, aceasta este marea întrebare?

• Răspunsul este că omul chiar nu poate absolut. Dumnezeu nu este om,
el este o ființă spirituală, un Duh Sfânt dătător de viată. 

• Omul nu are nicio putere în a schimba sau modifica ceva.
Să s-au scris și alte manuscrise false, de acord.
Acest lucru s-a întâmplat pentru a provoca confuzie în rândul oamenilor.
Biblia avertizează de anii despre apariția unor făcături in viitor. 

COLOSENI 2:8 verset.
Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și cu o amăgire deșartă după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos.

Este luptă dintre bine și rău, să nu uităm. Atât la nivel Spiritual cât și la Nivel Fizic.
•Omul rău vs Omul bun – ca ființe create la nivel fizic.

•Îngeri vs Demoni—  ca ființe create la nivel spiritual.

Important este ca binele să biruiască.

• În Biblie se vorbește nu numai de ființe spirituale, ci și despre Uriași,
Oamenii foarte înalți, care au fost terminați la Potopul lui Noe pentru că trăiau în păcat și gândurile lor erau rele. Ca să numai existe o distrugere așa de mare, cum n-a mai fost niciodată din cauza păcatului, Dumnezeu a găsit cu cale, să îl trimită pe Hristos ca să ia asupra sa, toate păcatele oamenilor.
• El a plătit pentru păcatul lui X, Y etc.
Astfel întreaga omenire a fost răscumpărată, iar oamenii prin încrederea puternică în Hristos, devin oameni schimbați.

Se pocăiesc. 
Pocăința nu este absolut o sectă.
Pocăinta se referă la termenul din Noul Testament scris în limba greacă,
numit METANOIA care semnifică o înoire a minții,  o transformare a mentalitații.

• Scrierile vechii a fost scrisă în limba Ebraică, Greacă, armaică. Aceste scrieri s-au dus din generație în generație chiar dacă cineva poate a avut un interes de a altera
manuscrisele originale.

Puterea lui Dumnezeu prin oamenii, a luptat să nu se piardă absolut nimic scris anterior. Au existat foarte mulții oameni  loiali,  care au avut grijă să transcrie cu exactitate și mare finețe totul pe alte materiale. Astfel nu s-a pierdut nimic.
Scrierile Sfinte a produs și o puternică simțire in interiorul omului.
Dumnezeu însă nu pierde nicio luptă. El este o putere OMNISCIENTĂ.
Prin urmare există o singură Biblie în toată lumea, O singură Scriptură care aparține de Creștinism. Nu hinduism, nu budism.
Nu Buda a inviat din morți, ci Hristos este singurul a înviat a 3-a zi așa cum
este menționat în Luca capitolul 24.

• Omul Nu poate zice că n-am auzit, sau n-am știut de el. Toată planeta, a auzit de numele lui, iar faptele sale a ajuns în toate colțurile lumii.

Biblia spune că un om nu poate întelege Scriptura, dacă mintea nu se aliniază cu cuvântul lui Dumnezeu. Dacă omul întelege Biblia doar din analiza sa umană, atunci nu o poate întelege. Asta pentru că analiza umană și modul cu privește omul lucrurile, este alterat de păcat.  Firea umană este păcătoasă.

Păcatul intră prin: ochii, gânduri, vorbe, fapte, comportament.

1 Dacă privim o femeie cu poftă sexuală de exemplu, este un păcat.
2 Dăcă privim cu invidie, egoism, este păcat.
3 Dacă avem gânduri de natură rea, este păcat
4 Dacă vorbim urât, înjurăm,  facem bârfe,  certuri este  păcat
5 Dacă furăm, mințim, sau avem diferite interese.

Nu Dumnezeu trebuie să gândească ca Omul, ci Omul în legile și rațiunea lui Dumnezeu. De aceea Biblia ajută la o curățare mentală profundă, când vine vorba de analiza informațiilor.

• Ce este Adevărul, și de unde știm că există un Adevăr?

Adevărul vine de la Dumnezeu,  El este întodeauna lumină
in calea minciunii. Prin adevăr simțim ce inseamnă dragostea și transmitem  dragoste,  prin adevăr ne menținem sănătoși, tot prin adevăr se construiește o viață etc.  Pe scurt ADEVĂRUL este ceva suprem, pentru că Dumnezeu este suprem. 

| StoicAnalysis a răspuns:

Biblia - Scrisa, tradusa si reinterpretata de sute de ori din anii 0 pana in prezent. nu pot avea incredere intr-o carte de genul.

Tot ce cred este la nivel spiritual. Accept faptul ca este o probabilitate mare sa existe un zeu atotputernic si atotstiutor. Aleg sa il cinstesc/ sa ma rog la el dupa scripturile respective, doar din lipsa unei alte variante. Insa nu pun botul 100% la ce scrie in aceste scripturi.

Totodata stiu ca exista conceptul de bun si de rau. Si ca iesi in castig spiritual doar daca faci bine. Daca faci rau, iesi in castig doar din punct de vedere fizic sau din punct de vedere carnal.

Nu stiu daca exista sau nu ingeri si demoni asa cum se interpreteaza dupa biblie. Insa stiu ca exista forte bune si forte rele bazate pe cauza si efect. Altii o mai numesc "Karma".

La nivel spiritual cam tot ce am descris eu, exista si este observabil. Maxim este simtit prin prisma sentimentelor.
Insa conceptul ad literam luat din biblie referitor la ingeri, demoni, satan, dumnezeu, etc. Nu il putem dovedi deocamdata. Nu le-a observat nimeni care sa fie in viata.
E la fel ca povestea cu Mos Craciun. El ar fi existat vreodata sub aceasta denumire, doar ca s-a exagerat si reinterpretat de multe ori pana la varianta finala.
Initial mos craciun era verde, insa de cand cu firma coca cola, s-a facut rosu. Si povestea cu mos craciun o mai putem urmari, ca ea are trasabilitate palpabila. Are doar cateva sute de ani. Insa povestea cu Dumnezeu are mii de ani. iti dai seama cat de mutl s-a alterat scriptura dupa atata timp?

| 1onurReal1 a răspuns:

Mie personal ceva îmi spune clar și evident că este o instigare între oamenii aicia bine pus la punt maiiles la categoria asta! happy vrei să istingi oamenii la ceartă!, să înceapă să se contrazică între ei de nimic!

Un om ce știe! Mă repet încă o singură dată.

Un om ce știe real! cu Adevârat de frica lui Dumnezeu și Isus Hristos! Nai săl vezi să calce strâmb și nici pe cadavre să aibă el "dreptatea lui" să provoacea oamenii între ei! Și săi fie numai lui/ei bine.

Săne ferească Dumnezeul de orice formă de "dreptate" fără Adevărul! Real!

| BombaAtomică a răspuns:

Eu nu cred. Nu îmi pasă de ce se întâmplă după moarte(dacă se întâmplă ceva).