Din pacate doar jucandu-te cu ei. Eu am o problema cu înălțimile, tratamentul zicese ca e tocmai asta, sa iti infrunti teama.
Tu poti incepe light: un porcusor de guineea, un hamster, un soricel alb...
La psiholog. Suferiți de o fobie animală. Pe YouTube, de exemplu, puteți vedea exemple de persoane care au frică de diverse animale, inclusiv cele de curte.
Un psiholog și eventual o confruntare cu un hamster, față în față. Hamsterul fiind în o cușcă, dar prin care să îl vedeți.
Din păcate, nu există în România, o cultură generală despre astfel de fobii și se râde foarte mult de persoanele cu fobie.
In sf inveti sa sa fii mamica, du-te cumpara lipici pune pe un carton cu ceva ovaz si gata, iar ei fug de tine decat in cazuri rare sar sa te musca, fa si tu curar in casa vezi de unde vin sau vezi de niste urina de pisica sau de o pisica mai mare si nebuna, tu.ai multe dorințe de care ti frica, e grav Cristina sunt biologice, nu sunt pacatoase
Hello,
Hmm
Pai ai trei variante, desi toate se leaga de prima. Psihologic vorbind, de ce iti este frica de soareci? Cauta in mintea ta exact motivul respectiv, de unde, de cand si de ce? Stii si tu, la nivelul constientului ca un soare se "teme" de tine mai mult decat te temi tu de el. Ce ar putea sa iti faca un soarece? Nimic, si tu stii asta. Cauta in tine, daca vrei sa nu iti fie frica... nu o sa iti fie. Cea de-a doua cale, ar fi sa iei un soarece sau alt rozator si sa vezi ca nu iti face nimic
. A treia ar fi... calea ta, metoda ta prin care scapi de asta.
Apoi... este teama de aceste fiinte mici, ma gandesc ca poate iti este frica de mai multe "lucruri", paianjei sau alte insecte, alte rozatoare? Gandaci?
Pai sa vezi fosti colegi de-ai mei care stateau la camin in timpul facultatii si ii auzeam cum se speriau in telefon, cand le treceau un soarece pe la picioare
Ah, ca si acum rad cand imi aduc aminte.
Si faza cu scaunul, imi pare putin desprinsa din desene (in sensul bun). Ce faci cand nu ai un scaun pe acolo?
E efectiv epidemie de soareci.Si la mine au venit intr-o vreme si vecini mei ce sunt extrem de înstăriți si pusi la punct au plin de ei.Le umbla efectiv printre picioare la masa si se chinuie sa scape.
E normal sa iti fie groaza de ei chiar daca sunt vietăți mici.Pana si elefanti se tem
.Pe mine gândul că rod, umbla peste tot sau pot ajunge la mine imi da o stare de agitație.
Pai pui mana pe el mereu cand stai la calculator, nu te inteleg.
Ai 21 de ani, mama e trecuta de 40 si face ca toate visele cand vede un soricel,fac mereu farse pe seama asta.
Dar cred ca e o chestie care depinde de fiecare cum e construit genetic,ce frici are,stiu persoane care nu se sperie,de exemplu matusa mea nu are treaba, nu ii e frica de soareci, eu ma speriam inainte ingrozitor si am avut multe traume si chiar vise cu gandaci, visam ca imi invadeaza casa, aia belea mare.Am o bunica care are o pasiune sa omoare serpi.
Deci ti-am zis, depinde cum esti construit genetic.Iti depasesti frica, obisnuindu-te cu ideea ca sunt doar niste rozatoare care nu pot sa iti faca rau.
Soriceii sunt mai speriati de tine decat tu de ei, daca ma crezi.
Poate asta e cauza emoțiilor tale cu pers necunoscute, posibil de aici sa se tragă tot. asta daca nu ai avut și alte traume.
Da, au mai fost și altele.
Sărăcuța
:* las că o să fi bine, garantez.
Ehe, eu am 14 ani, și de când sunt eu, n-am avut frica de șoareci.
Într-adevăr, m-am speriat când sarea unul pe lângă mine, frica normala, mai bune spus sperietura.
Șobolani nu prea am văzut, dar știu că sunt maxim de periculoși căci dacă te musca te pot infecta foarte ușor cu rabie, și da, inebunesti, sau așa am înțeles.
In orice caz, mori, deci trebuie să stăm departe de ei.
Șoareci nu cred că s-ar la tine sa te muște, când ei fug din coace in colo, ei sunt speriați la fel că și tine, da, se sperie unul de altul.
Un Șoricel nu te poate afecta, adică la un șoricel îi plesnești una, ei ăla a fost.
Dar la un șobolan, "îți plesnește el una și aia e".
Deci, nu trebuie sa ai nici-o frica de ei.