| AdrianaBacescu a întrebat:

De ce Sophie Marceau, Dirk Bogarde, Isabelle Huppert, Franco Nero, Sarah Miles, Edmund Purdom, Liv Ullmann au esuat la Hollywood?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mi se pare mie sau nici unul din ei NU e american?

| relian a răspuns:

Principala problema a fost limba, acesti actori nu stiau engleza, sau vorbeau o engleza destul de slaba ori cu accente "grele" cauza pentru care erau distribuiti in roluri mai mult genul straini, raufactori, deci nu la ce visau ei.

Este ca si cum tu esti bun la ceva, vrei sa fii angajat sef mai stiu eu unde, dar habar nu ai sa vorbesti limba tarii respective, nor sa te angajeze, poate cine stie sa fii unicat, sa fii ceva ce nu mai exista laughing iar in cazul actorilor, nu se punea problema de lipsa de actori, plus cas nici nu erau cine stie ce mamri destepti laughing conta doar sa arati bine, sa dai bine la ce aveau ei nevoie, regizorul, s au cei care faceau filme.

Cam asta a fost principalul motiv, apoi unia din ce mentionati de tine, umblau cu magarii, erau implicati in scandaluri personale, iar Hollywood nu doarea actori genul asta.

Alte motive, mai tineau de stilul de joc, de cum aratau, de personalitate, daca aveau succes in Europa, asta nu inseamna ca erau bine vazuti si in America. Trebuia sa te muti in SUA iar unia nu voiau, pentru ca aveau succes la ei acolo in Europa si nu aveau siguranta ca vor reusi la Hollywood.

Alti acotori ca Delon, sau belmomndo, astia erau prapastie la limba engleza, deci stiau din start ca nu au sanse, iar sa joace asa roluri secundare sau aparitii ici colo, nu aveau de ce sa mearga la hollywood. Belmondo chioar a spus el nu vrea sa fie strainul de decor la Hollywood, asa ca omu daca era bine vazut in Franta a ramas acolo.

Te duci undeva unde sa fii vazut mai bine, unde sa citigi mai multe, unde sa ai sucese mai mare decat ai unde esti la momentul respectiv.

| wildthing a răspuns:

Esti sigura ca si-au incercat norocul la Hollywood? Nu stiu cine sunt ceilalti (as putea sa ii caut pe Google, insa nu simt nevoia), dar daca i-ai bagat in aceeasi oala cu Sophie Marceau si Franco Nero, voi presupune ca sunt vedete ale cinematografiei vest europene. Iti mai spun eu vreo 5 mai mari, care de asemenea nu cred ca au ajuns la Hollywood (probabil pentru ca le era indeajuns de bine acolo unde au devenit celebri): Alain Delon, Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Sofia Loren, Brigitte Bardot.

| AdrianaBacescu explică (pentru wildthing):

Liv Ullmann a jucat in filmele lui Ingmar Bergman. Dirk Bogarde are cateva filme bune (Password is courage, The Servant). Esti fan Franco Nero, Sophie Marceau, Belmondo?

| wildthing a răspuns (pentru AdrianaBacescu):

Nu sunt fanul nimanui...doar i-am vazut in cateva filme.

| AdrianaBacescu explică (pentru wildthing):

Ce filme cu Franco Nero iti plac?

| wildthing a răspuns (pentru AdrianaBacescu):

Niciunul.

| relian a răspuns (pentru wildthing):

Asa stii tu sau ai bagat la plesneala? Afla ca claudia Cardinale si Sophia Loren au jucat la Hollywood. Sophia Loren chiar a jucat la greu acolo laughing daca nu stii verifica inainte sa spui ceva balarie.

| wildthing a răspuns (pentru relian):

Pfoa, am comis o blasfemie...nu am stiut ca Loren si Cardinale, dupa ce au devenit celebre in cinematografia europeana, au fost "chemate" si de Hollywood. Da, nu s-au dus ele sa bata la poarta, au fost dorite acolo.

| relian a răspuns (pentru wildthing):

Au fost dorite, asa cum orice persoana este dorita daca corespunde cu anumite caractere ce le cauta cei care fac filme. Asa erau multe vedete in Europa, dar nu au fost chemate la Hollywood, pentru ca nu se cautau in America ce jucau ei, stilul lor.
Hollywood au chemat si pe Sergiu nicolaescu sa faca nu stiu ce film acolo, doar ca nu lau lasat gfraierii de comunisti, poate la ora asta am fi avut si noi un film Oscar, experienta mai multa, o continuitate in cinematografie etc.
Asa e cand esti tantalau, comunistii au fost exact niste tantalai, nu au stiut sa beneficieze de capitalisti, sau in general de oportunitati.
Divele astdea doua, chiar daca erau vedete in Europa nu au rupt nori la Hollywood laughing desi Sophia a luat si un oscar, filmul a fosat parca facut tot prin Europa.
Poate nu au batut la poarta Hollywood, dar sigur au batut la alte porti din Europa au trecut prin cate paturi laughing pana sa ajunga actrite. Iara meritul cel mai mare, nu a fost ca erau ele cine stie ce actrite bune, aratau bine, erau frumoase, asa au ajuns actrite nu dadeau pe dinafara de talent laughing