A, nu numai in gradina, imi da diverse de facut
Foarte bine face. căci așa înveți multe, ceea ce o să te ajute în viață.
Eu să îți dau un exemplu. Când eram în ultimul an de liceu, părinții mei construiau o casă. Dacă nu o terminam până venea frigul, dormeam pe afară.
Am fost nevoit să particip la construcție. Veneam de la școală, mâncam și ănceprea, să muncesc până se întuneca. Învățam o oră, apoi mi se făcea somn. Puneam ceasul deșteptător să mă trezească la 6. Învățam până la ora 7 și apoi plecam la școală. Am luat bacul și am intrat la fac. Se poate.
Iar pentru libertate, ai dumineca. Se poate.
Este ok, poti sa te descarci aici. Doar ca aceste lucruri cred ca ar da mai bine sa ii le spui ei, nu noua. Oricat de mult incerci sa ne impui punctul tau de vedere... este doar un punct de vedere.
Cu ce putem sa te ajutam? Ce ai face in acel timp de "libertate", ai sta in pat si te-ai uita la un serial?
Pana la urma, asta este situatia. Nu avem ce face. Astepti sa faci 18 ani, sa te angajezi si apoi faci ce vrei. Mentalitatea parintilor nu se poate schimba asa usor.
Pai am 18 ani deja! Eu am mai vorbit cu maică-mea, i-am spus ca nu e ok ce face cu mine părinții ei nu or tratato in halul asta, dar tot ea se victimizeaza, ca bine face ca ma pune. Bine pe naiba, in loc sa duc o viata normala ca restul, eu nu imi mai vad capul de lucru. TU iti dai seama cum ma simt? FOLOSITA!
Imi dau seama ca te simti asa... insa nu prea ai cum sa schimbi asta. Asteapta sa te angajezi si sa pleci de acolo
(Si ce inseamna viata normala? )
Desteapta de maica-ta (cum ai tu 10 pe linie cu "maicamea", "sa lucru" si altele?) bine face! Ca daca nu muncesti si stai numai in distractii nu stii sa pretuiesti ce ai. Nici cum se castiga traiul. Te vei marita si nu vei sti sa faci nimic. Atunci te vei plange de barbat.
"La ce dracu mo dat la scoala nu inteleg."
Tocmai, ca sa scapi de sapa pe viitor.
"nu ma luati cu apartamente si alte minuni"
Crezi ca daca te muti singura intr-un apartament vei sta "ca moarta" si nu vei lucra nimic? Vei avea mai mult de lucru.
Dar na, ii trist sa vezi cum unii isi traiesc viata frumos, am mai zis si in alta intrebare odata, ies la intalniri, eu abia mai am timp!
Ca sa scap de sapa in viitor? Dar e aici, la mine in mana! Tocmai ce am facut o pauza. La ora asta mi's satula de lucru, pe cand altii tineri care duc o viata normala se distreaza. Nu am cum sa am si rezultate exceptionale si la sapa. Imposibil!
Stresul te va îmbătrâni prematur, ai dreptate nu le poți face pe amândouă ca la carte, nici maica ta nu putea ca și ea e om. chestiile astea te suprasolicita dar te și întărește ca om. poate dacă erai mai libertina cine știe în ce situație erai și în ce vicii mai cadeai
Vicii am oricum. Cu atat mai mult ca traiesc intr-o situatie dificila si sa mai evadez si eu din realitatea asta nenorocita.
Sper ca nu te ai refugiat în substanțe interzise
Adica? Ce inseamna prescurtarea aia?
Scuze "gangsteri " voiam sa scriu.
Parcă aveai 18 ani in altă postare si cred că ti-am mai spus că vii pe TPU să te plângi de diverse.
N-are nimeni cu ce să te ajute in cazul asta. Poate iti găsesti vreun sugar daddy si te muți la el, ca să scapi de sapă.
Laso in *** de treaba, numai lucru si lucru, da pretentii sa fiu eleva eminenta are! La ce dracu mo dat la scoala nu inteleg. Eventual eleva la sapa...
Vad ca mult o faci pe victima, citind tot ce ai scris, nu cred ca este vreo diferenta dintre tine si mama ta. Dar sa ajungi tu la varsta asta sa te plangi ca mamaica te pune la treaba, vai de tine! Lasa infantilitatea la o parte, calmeaza-ti nervii, sa nu apara riduri, du-te sa bei laptic si mai pune-te pe treaba.
Asta se intampla cand realitatea ta e deformata datorita platformelor sociale. Cand vede x si y in nu stiu ce excursie in Dubai aspiratia ei creste insa nu realizeaza ca sunt doar highlight-uri si nu viata de zi cu zi pe care o traim majoritatea. Pana si cei mai realizati oameni muncesc din greu, stres, nopti nedormite etc si nu se asteapta sa lamenteaza, sau asteapta sa le cada nu stiu ce lucruri din cer. Mai are de invatat multe, e inca tanara.
Eu iti spun ca tu nu te-ai lovit de viata si ce inseamna responsabilitate asa ca iti dau cateva sfaturi:
1 de fentat scoala o poti fenta insa sistemul nu, cu alte cuvinte dupa ce termini de absolvit liceu, facultate etc va trebui sa lupti pentru pozitia ta in societate si cu cat ai o pregatire mai buna din timp cu atat iti va fi mai bine.
2 nu te mai lamenta, nu intereseaza pe absolut nimeni si nu iti va vi mai bine. Viata nu-i corecta ce sa-i faci
3. Gandeste-te ca muncesti/investesti in tine, ca sa iti fie tie bine si celor dragi tie. In fond asta presupune viata in general
Până la 18 ani nu prea ai ce să faci dar după aia decizia îți aparține eu de exemplu am ascultat în continuare de ei, am terminat liceul și am plecat la muncă dar de multe ori mă gândesc cum ar fi fost dacă mă lăsam de școală și mă însuram sau dacă plecam mai de mult de acasă.
Vezi partea bună. Faci mișcare și mișcarea este bună pentru sănătate! Lumea nu este chiar așa cum o vezi pe rețele sociale. Profită de vârstă și construieste-ți un viitor mai bun decât prezentul. Ce viață ai acum trebuie să îți motiveze schimbarea în mai bine. Nu te grăbi să iei decizii pripite din impulsuri de moment. Cu bine.
Hambasan_Alexandru_1993 întreabă: