Alex, cu intrebarile tale atat de curajoase ne provoci sa dovedim noi insine ca suntem curajosi dandu-ti raspunsuri.In ce ma priveste deja cred ca am capatat niste dusmani raspunzand sincer la intrebarea ta despre calea unica. Daca tot am facut-o atunci voi avea curajul sa-ti rspund indiferent cate pietre se vor arunca. Fara indoiala ca Iisus este un reper in istoria umanitatii si e lesne de observat pentru cine doreste sa vada ca intr-un fel era lumea de dinainte de el si intr-un alt fel cea de dupa el.Fie si numai pentru perceptele morale introduse in constiinta omului prin care reabiliteaza situatia femeii pe care o considera capabila de traire spirituala asemeni barbatului, fie dand dreptul la existenta celui slab si alte asemenea idei ce au revolutionat lumea, Iisus apartine divinitatii; asa cum toti apartinem, insa el intr-o masura mai mare si mai constienta.Tocmai acest nivel superior de constientizare a divinului din sine-si il ridica deasupra lumii obisnuite si, din fericire multi i-au recunoscut valoarea si l-au divinizat transformandu-l intr-un reper spiritual al umanitatii, dar la fel de multi sau poate doar mai puternici au fost cei care au crucificat omul, materia fizica care era, transformandu-l intr-un simbol.Asadar,eu cred ca toti suntem fiii lui Dumnezeu, asa cum insusi Iisus era, prin spiritul care salasluieste in fiecare dintre noi, dar apartinem si lumii materiale prin trupul nostru faurit din tarana cum frumos spune metafora biblica.Prin urmare, Iisus este Dumnezeu si Om in acelasi timp, cum noi insine suntem, in insignifianta noastra existenta.Meritul sau este ca in tacerea cugetului si in linistea sufletului a auzit glasul Tatalui; lui Dumnezeu nu-i vorbeste ca unuia dinafara, Dumnezeu e intr-insul, intr-o cominicatie neincetata, si chiar daca nu-l vede, il aude, fara a avea nevoie de tunete si ruguri arzatoare ca Moise, de furtuna sa-l inspire ca Iov, de oracole ca vechii intelepti greci, sau de un geniu familiar ca Socrate. Cea mai inalta constiinta despre Dumnezeu care a existat vreiodata in sanul omenirii a fost aceea a lui Iisus.Si poate tocmai din aceasta pricina semenii sai l-au ridicat pe treapta suprema a divinitatii.
Alphawolf, in niciun caz nu m-am gandit la tine, ci mai degraba la habotnici.De altfel foloseam un generic atunci cand spuneam"cei ce pregatesc piatra". Numai ganduri bune.
In imaginatia mea Iisus nu poate avea legatura cu creatorul absolut(daca exista unul). Iisus a fost un simplu om. Nu a avut nici pe departe calitati de creator absolut. Vocile ce le auzea el sunt explicatii omenesti, ele sunt doar amuzante.
@april, asa de tare te duce imaginatia? Dusmani, din niste schimburi de opinie? Pai cine poarta ura aparuta din discutiile astea virtuale, ala are nevoie de doctor. Am fost ironic, o chestie de moment, dar nu am ura pe nicio persoana, toti sunt oameni pentru mine, chiar daca au opinii sau credinte diferite! Hai sa avem mai multa incredere in oameni. Stii cum este vorba "cainele care latra nu musca".
A putut fi!
Pt ca asa cum daca un rrom face un copil cu un roman ...si acela iese mukatr
ma rog ex tampit asta!
dar oricum Iisus a putut fi ambele pentru ca tb sa fie DUmnezeu de la tatal caci era al sau fiu si de la mama caci era al ei fiu@
Iisus e fiul lui Dumnezeu, nascut din El si Fecioara Maria, asa ca Iisus este si Dumnezeu, caci El este tatal lui, dar si om, pentru ca Fecioara Maria e mama Lui. A putut fi asa prin harul divin si altcineva nu poate.
DomexD întreabă: