| mikiella22 a întrebat:

Intotdeauna mi-a placut adevarul si am trait pentru acesta, dar se pare ca viata, societatea, destinul isi doreste ca eu sa traiesc in minciuna sa accept minciuna.
Nu pot sa tac, adevarul intotdeauna urla in mine pana iese afara pe gura... Sunt luata la misto, la injuraturi cand vreau sa spun un adevar.
De 4 ani lupt sa invinga adevarul si nu minciuna si sunt tocmai in pierdere...

Viata ma va obliga sa accept minciunile si sa fiu si eu la randul meu o mincinoasa? Oare atunci cand voi mintii voi fi tratata bine si voi luata in serios?

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asa e cu minciuna se ajunge departe si la angajare, dar la servici e riscul sa te faci de ras nestiind sa iti indeplinesti sarcinile sau la interviu.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Ai dreptate. La varsta ta si eu am fost o fire razboinica si am avut numai de pierdut. Cand m-am trezit a fost prea tarziu. Acum sunt la pensie si nu ma mai baga nimeni in seama si ma lupt in continuare cu ungurii care zic ca Transilvania e a lor si cu tiganii care fac numai mizerii si dau vina pe romani.

| Wøodenpints a răspuns:

Când ai o bâtă de baseball sau o baionetă în mână, orice om îți va accepta adevărul. Chiar și dacă nu-i prea adevărat.
Problema la tine e că nu știi să te impui, nu că lumea vrea să-ți înlăture adevărul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste cartile lui Dostoievski, spre exemplu "Crima si pedeaspa" sau, cel mai bine, "Fratii Karamazov". Vei gasi raspunsul acolo, raspunsul care e si in sufletul tauwinking

| OhGodWhy a răspuns:

Cateodata adevarul doare.
E valabil si pentru chestii minore cu care nu merita sa-ti bati capul.Ca doar nu ai ascunse in cap lucruri guvernamentale sau secrete nasa.
Nu spun sa minti dar chiar nu vad ce fel de secrete ai sau ce trebuie sa minti.Da cu prietenii este altceva daca iti spun un secret normal ca nu vor sa zici la altii altfel nu mai au incredere in tine.
Asa ca nu merita, deci nu merita.

| Netrider a răspuns:

Nu imbratisa minciuna, nici o invatatura autentica nu preaslaveste minciuna ci din contra doar adevarul. si nu uita ca fiecare are propria sa perspectiva asupra unui lucru sau mai bine zis un adevar partial.
daca trei orbi ating un elefant cel ce-l va atinge pe picior va zice ca elefantul e ca un stalp, cel care-l atinge pe coada va spune ca e ca un sarpe si cel care-l va atinge pe fildes va spune ca e ca un os. gasesti aici o redare mai detaliata a acestui exemplu:
http://www.povesticutalc.ro/povesti-Orbii-si-elefantul.html