anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Niciodata nu am inteles constiinta, rusinea si moralitatea.
Oamenii sunt doar niste obiecte fara nicio relevanta.Acum se vor gasi niste savanti la 15-16 ani cu al treilea halat cumparat de la mamica care sa imi reproseze ca "Am evoluat si suntem o specie superioara", pana acum nu ai gresit, dar hai sa ne uit obiectiv la lucru, oricat multi dintre noi nu suporta ideea, nu suntem singura specie care a evoluat, spre exemplu, furnicile au fost pe pamant de peste 140 de milioane de ani si au evoluat corespunzator, dar furnicile nu au avut nicio importanta (semnificativa). Oamenii au inventat lucruri, cladit societati enorme,(au realizat birocratia *tuse* ), dar cu ce rost? Acum suntem doar niste roboti fara cap ahtiati dupa bani.Pamantul ar fi fost acelasi si fara noi, si intr-un caz ipotetic, daca toti oamenii ar disparea, totul si-ar reveni la normal, cum a fost la inceput.
De ce este moralitatea ridicata in slavi cand tot ce face este sa incetineasca progresul societatii noastre, aruncandu-ne mai departe de relevanta pe care multi ne-o dorim?

5 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Frustrarea ta se leaga de faptul ca nu poti alerga pe tocuri afara?

| Freya1 a răspuns:

Ce legatura are faptul ca existam cu faptul ca trebuie sau nu sa avem moralitate sau ce ai mai spus tu acolo?

| SG1995 a răspuns:

Alo tati în lipsa moralități nu există societate. De sens comun ai auzit?
Faptul că o societate există e doar pentru indivizi societăți s-au pus de-acord cu anumite chestiuni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si cum crezi ca se pot tine in frâu 7miliarde de oameni genius?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Conștiința,rusine si moralitate.Ce cuvinte mărețe.Ai uitat de empatie.
Conștiința nu valorează nimic.Ar putea însemna ceva in ipoteza in care D-zeu exista.Dar e mai mult ipocrizie.Sau or fi altii sfinți si eu nu.Motivul principal pentru care nu facem anumite lucruri este teama.De lege, D-zeu, izolare s.a.m.d.Nu conștiința ce te tine treaz/a.Constiinta e un mod mai "frumos" de a ne atrage atenția asupra setului de reguli pe care ar trebui sa le urmam ca sa ne integram in societate.
Moralitatea sentimentala cu care sunt crescuți devine vitala pentru unii.E extrem de simplu sa împarți totul in alb/negru, bun/rău, moral/imoral.Cine are chef si timp sa stea sa analizeze miile de nuanțe de gri.
Dar nu am putea funcționa fără ele.Moralitatea, conștiința si alte "tâmpenii" dictează o anumită conduita, care de bine-de rău ne împiedica sa ne omoram unii pe altii mai mult decât o facem deja.Nu suntem suficienți de inteligenți cât sa n-avem nevoie de ele.Frica,prejudecățile si crezurile preconcepute sunt indispensabile.

Întrebări similare