Foarte mult! La Apa cu Doliu *( cola ) am renunțat de vreo 12 ani cred *( acum am 44 ) nici întrecut nu exageram, 1 -2 ori pe an un Hamburger chiar de pofta! Mezeluri spre 0! Ciocolata din An in Paști!
DA! MAfia alimentara un mare bullshit! Exterminare prin mâncare! Sa vezi copile de 9-10 ani deja cu ciclu si sâni din cauza hormonilor din alimente! Când acum 35-40 ani fetele aveau ciclu la 13 -14 ani! HORROR
Este bine ca ai pus mana pe o asemenea carte, inseamna ca de acum vei elimina din viata ta tot ce iti poate face rau: mancarea si bautura neadecvata, sucurile, alcoolul si tutunul iar ca sa devii sanatos atat fizic cat si mental iti iei si un servici la care sa mergi zilnic fara sa mai ceri bani parintilor.
Mda, nu mai bem nu mai mancam si ne uitam la altii cum se bucura de viata. Daca mancam moderat de toate nu e nimic, sa avem greutate buna, glicemii bune, profil lipidic bun, fara ficat gras si grasime viscerala.
Alcoolul si tutunul da, ar trebui eliminate ca astea sunt periculoase, tigarile in orice cantitate, alcoolul totusi in cantitati normale insa nu.
Iar cu E-urile ce o fi o fi, alea daca fac rau fac peste 20 ani in colo, nu traim 1000 de ani totusi. Insa putem manca ce ne place si curat facut in caz, de ex placinta, papanasi, chestii si indulcite cu indulcitori naturali nepericulosi.
Stim, nu e nevoie de carte, toata lumea stie asta, stim ca totul e mizerie procesata, cu E-uri, coloranti, potentiatori de gust, zahar mult, grasime proasta trans si saturata, hipercalorice. Nu are sens sa dam banii pe ceva ce stim. Cine nu stie poate de search pe net si afla tot gratis, sau intreaba AI.
Da, eu beau sucuri fara zahar, ma bucur si de viata in cunostinta de cauza, nu ingrasa, nu urca glicemia, beau de ani si nu am nici o problema, Fanta.
Mc nu prea mananc, f rar. Chipsuri nu. Dulciuri da, mananc des, doar ca am grija sa nu ma ingras si nu se intampla nimic. Zaharul este combustibil si atat, se arde si nu mai ramane nimic din el daca nu sarim de kcal permise.
Zaharul nu da dependenta in sine, gustul dulce da, orice placere da dependenta psihica, nu stiu ce e cu zaharofobia din ziua de azi. Si daca ai ceva indulcit cu indulcitori indofensivi tot mai vrei.
Acum 50-60 ani manca lumea dulciuri si nu avea absolut nimic.
Doar ca dupa produse cu zahar trebuie sa ne spalam imediat pe dinti ca altfel putem face carii.
Nici nu se compara cu, cocaina, cine zice prostia asta nu stie ce vorbeste, si nu stie cum ajunge un dependent de cocaina! Zaharul daca-l arzi nu ai nimic, cocaina in orice doza te distruge de nu mai ai viata. A zis ala prostii si tu ai crezut, nu ai gandit cu mintea ta.
Se secreta insulina, ea duce zaharul in celule unde e folosit pentru energie, ce e in plus se duce in muschi si ficat sub forma de glicogen ca rezerve, dar daca e si mai in plus se transforma in grasime, dar asta trebuie evitat sa nu fie in plus.
Evident ca eu as pune zaharul in ilegalitate pentru ca are multe calorii si riscul de ingrasare e mare, si as permite doar indulcitori noncalorici care nu fac rau oricat ai manca.
Si trebuie facute produse hipocalorice cu aceiasi densitate, volum, textura si gust ca celelalte, dar nu se misca nimic in directia asta din pacate.