| GamingSoloInRetea a întrebat:

Oare pe TPU sunt toți ateii din România? Ultimul recensământ arata ca numărul ateilor este de peste 60.000 în România! Aici am văzut ca aproape toți sunt, cum se face ca pe TPU și Reddit își fac veacul majoritatea ateilor din România?

35 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ți-am mai răspuns la o intrebare asemanatoare.
Scrie pe fruntea lor că sunt atei?
Ai si tu o obsesie bolnavă.

| RAY a răspuns:

Voi cati crestini sunteti cu adevarat?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te au păcălit cu recensământul. Lejer 10% din români sunt atei

| GamingSoloInRetea explică (pentru suntserios):

De unde știi?

| suntserios a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Pentru ca 2.5 milioane nu si au declarat religia, ceea ce e echivalent cu a fi ateu. Credinciosii adevarati au declarato

| doctorandus a răspuns:

Nu știu, mai. Multi ma acuza ca sunt ateu, desi eu cred in Dumnezeu.

| StoicAnalysis a răspuns:

De ce crezi asta? Ai facut recensamant pe TPU si reddit referitor la asa ceva?

| LisaJulie a răspuns:

Aici pe acest site este foarte multa populatie din mediul urban, in special din orasele mari din Romania, Bucuresti, Cluj, Timisoara, iar majoritatea userilor sunt informaticieni sau lucreaza la birou, de asta au mai mult timp sa stea pe internet!

| GamingSoloInRetea explică (pentru LisaJulie):

Și ce legătură are asta cu ateismul?

Pai cum sa nu aiba legatura. In mediul urban exista un nivel mai mare de educatie deci implicit un nivel mai scazut de fanatism religios

| LisaJulie a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Te-ai uitat la recensământ sa vezi cine sunt și unde sunt în mare parte ateii din România? În orașele mari și în mare parte informaticieni și lucrători la birou!

Tu ești ateu? De ce?

| GamingSoloInRetea explică (pentru LisaJulie):

Ești atee?

In teorie nu, ca sunt botezat.
In practica da pentru ca nu cred in existenta niciunei divinitati

| LisaJulie a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Nu. Dar nu sunt nici creștină practicanta!

Dar de ce nu crezi în nimic pana la urma? Se spune ca e nihilism sa nu crezi în nimic și sa crezi ca după moarte nu mai este nimic!

De ce as crede in divinitati cand stiinta a explicat atat de multe?
De ce as crede in puterea unei divinitati cand nu exista nicio dovada?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru suntserios):

Iad speedrun any%

| suntserios a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

Coduri de ninja?

| eliancodrut a răspuns:

Ateismul si credinta religioasa se intind pe un arc de cerc de 180 de grade, de la ateistii convinsi, pana la bigotii fundamentalisti. La 90 de grade se gasesc persoanele care cred in mod moderat in perceptele religioase.
Tatal meu era ortodox, dar nu stiu sa fi mers vreo data la biserica.

| 1mascat a răspuns:

Pe Reddit si pe TPU pot avea loc dialoguri intre oameni care folosesc identitati false. E adevarat ca nimeni nu te opreste sa-ti faci un cont fals pe Facebook doar sa vorbesti cu oamenii despre religie, dar chestia asta este mai putin comuna caci necesita o oarecare bataie de cap in plus, fata de TPU unde nimeni nu se astapta sa-ti arati identitatea reala.

Avantajul la asta e ca ateii se pot simti oarecum luati in serios aici. Realistic vorbind, nici o persoana care isi petrece timpul "argumentand" impotriva religiei online nu e trecuta de 18-20 de ani, deci ii avantajeaza pe toti anonimatul acesta, caci nu trebuie sa auda de fiecare data cand scriu ceva "uite-l si pe copilul asta".

| LisaJulie a răspuns (pentru 1mascat):

Nu știu ce sa zic cu conturile false, ateii de aici par a fi oameni trecuți de 30 de ani, care sunt din orașele mari și lucrează la birou! Ce te face sa crezi ca s-ar ascunde niște tineri în spatele lor?

| 1mascat a răspuns (pentru LisaJulie):

Nici o sansa. Te uiti la tiparele din limbaj si argumentare, putini sunt cei ce se pot exprima fara sa recurga la insulte, sarcasm sau clichee repetate de 100 de ori. Arata-mi tu mie un ateu convins pe internet pe care-l suspectezi ca are peste 30 de ani, te rog.

Holiday și GoguPatent par maturi! Holiday are și o poza cu el și nu pare ca are sub 30 de ani! Iar GoguPatent a spus ca este angajat de mult și lucrează la birou! Nu cred ca mint și sunt de fapt tineri! Poate EliLali sa aibă pana în 30 de ani! suntserios și johnny din răspunsuri au clar peste 30 de ani

GabiDumitrescu pare de asemenea trecut de 30 de ani! Mosotti spune ca e ateu dar eu îl vad mai mult agnistic și e trecut de 30 ani după părerea mea

Și ar mai fi NoTurbinaNoGood care din punctul meu de vedere este tânăr pana în 30 de ani

| goguPatent a răspuns (pentru LisaJulie):

Da, acusi acusi fac 40 ani si pot sa iti argumentez orice vrei tu impotriva religie. Ha ha. Astept

| GamingSoloInRetea explică (pentru goguPatent):

Cati ani ai dacă pot sa întreb? Ești ateu?

Și dacă ești ateu îmi poți spune și de ce ești ateu și dacă crezi în viața după moarte

| goguPatent a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Adica tu ai citit raspunsul in care zic ca fac acusi 40 ani si tu ma intrebi cati ani am? Serios?
De ce sunt ateu?
Simplu, cred in stiinta si atat timp cat religia nu poate oferi niciun argument logic si palpabil, nu exista.

Dar crezi în viața după moarte?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

El nu crede in Dumnezeu, el crede in zeul reddit, pe care il slujeste din beciul lui maica-sa.

| goguPatent a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Nu, de ce aș crede in așa ceva.

Și când murim, tu crezi ca incetam sa existam?