| victorcornel a întrebat:

Salutare, am o problema cu auzul, mai exact il am prea fin(cred). Mi se intampla tot timpul atunci cand cineva scrie cu un marker/carioca pe o foaie sa mi se faca pielea de gaina si simt ca innebunesc din cauza sunetului produs de atingerea capatului cariocii cu hartia, acel scartait. Sentimentul pe care toate persoanele il simt atunci cand cineva zgarie o tabla(din aceea clasica cu creta) cu unghia este exact acelasi pe care l-as simti eu la un scartait de marker. La chestia cu tabla si unghia cred ca mi-ar putea sangera urechile. Deci intrebarea e: aud pe o frecventa mai joasa/ridicata decat normal? Am urechile sensibile? Stii cineva ce e? (am pus intrebarea la categoria conversatii cum nu o regasesc in nicio categorie)

2 răspunsuri:
| Samariteanul a răspuns:

Ai auzul mai sensibil, iar chestia asta poate fi vazuta ca pe un avantaj in anumite imprejurari(mai putin la faza cu tabla si marketul).

| Hammurabi a răspuns:

Nu e vorba de auz ci de faptul că te deranjează sunetul respectiv. La chestia cu markerul și eu am aceeași reacție. Sau dacă cineva îndoaie o coală de hârtie iar apoi dă cu unghia să intărească îndoitura... laughing La fel dacă scârție cu vârful furculiței în farfurie.
Sunt doar frecvențe ale sunetului care te deranjează.