Ai auzit de "ochii sunt oglinda sufletului"?
Uita de asta. ![]()
Ochii tin de gene, nu de suflet. Privirea poate avea oarece legatura si cu genele, si cu "sufletul" si cu personalitatea, si cu starea de somnolenta, etc.
Asadar... ti-ai putea schimba privirea ajustandu-ti atitudinea si personalitatea.
Traieste in prezent. Nu te pierde in spatiu si timp. Priveste omul in ochi, cu o atitudine deschis-concentrata. Adopta o privire curajoasa. Fa un exercitiu din a transmite/comunica stari/mesaje doar din priviri, fara cuvinte.
Privirea nu are legatura directa cu IQ-ul. Indirect, insa, o persoana cu IQ ridicat tinde sa aiba manifestari de o anumita natura, care sa dezvolte o personalitate naturala. Privirea tradeaza, prin urmare, trairile si starile pe care le ai, prin filtrul personalitatii pe care o ai, nu IQ-ul.
Prin urmare, modifica-ti trairile si starile daca ceva nu e in regula cu ele si ajusteaza-ti personalitatea, daca este cazul. Oricum, in viata, este important sa lucrezi asupra ta si asupra omului care esti!
Eu tind sa cred ca exista o legatura intre cele doua, insa privirea respectiva nu este intotdeauna prezenta la persoanele care au o oarecare cultura si o minte deschisa. Probabil ca ceea ce ii impedica pe cei care, in ciudat faptului ca au un nivel ridicat de inteligenta, nu au o privire "vie" este personalitatea sau caracterul persoanei in cauza. De exemplu, cineva care are anxietate sociala, este timid sau este foarte introvertit nu va afisa o incredere de sine prea mare, desi ar avea de ce. Deci nu e obligatoriu sa se intample asa, dar de multe ori este adevarat, din cate am putut observa.
Oare un om evaziv, cu o cultura medie, poate avea o privire mai inteligenta decat cea a unui geniu?
anonim_4396 întreabă: