Nu,nu le dau. Daca am chesf sa fac vreo donatie, na duc frumos la orfelinatul care se afla la 2 km de blocul meu si gata, am facut si o fapta buna.
Dar unii cersetori sunt chiar penibili.Eram intr-un fast-food cu vreo 3 fete si cativa baieti si a venit o tiganca,cersind bani, sub urmatoarea forma:"Dati-mi si mie cativa bani sa cumperi pijamale la baiatul" si culmea, era singura.
Iar cand a venit unul dintre angajatii fast-food-ului sa o dea afara ca incepusera sa plece din clienti, s-a asezat langa noi si a zis:"Eu port o discutie cu fetele astea".M-a oripilat, mai ales ca duhnea a alcool si tigari...
Chiar nu-i suport pe astia.Sunt niste lichele ordinare care fac umbra pamantului degeaba.Nu sunt rasista, de fapt cunosc multi rromi care au devenit oameni respectabili, dar astia care cersesc sau, si mai rau, fura ma fac sa vomit!
Nu!
Mai ales la tiganii aia borati nici sa nu-i vad.
Da am dat o data la un batranel de la supermarket, el nu cerea nimic dar i-am dat eu ca ala macar merita.
Ok,nu le dai bani, dar o bucată de pâine, le poți arunca.
"jigodie" de om sau nu, poate fi mai inimos decât tine, dacă ar avea.
''Inimioară'' pentru ce? Pentru un om care, în loc să-şi câştige existenţa muncind, cerşeşte zi de zi, iar de banii pe care îi strânge îşi cumpără ţigări şi băutură? Bine, hai să zicem că nu toţi procedează astfel, însă majoritatea cerşetorilor îşi cumpără ţigări şi băutură. Orice om poate să facă asta şi atunci ce-am ajunge? În loc să pună mâna să muncească, se târăsc zilnic prin tomberoane şi pe la casele oamenilor, implorând compătimire. Şi doar un om la fel de idiot ca ei le-ar da bani.
Eşti rău. Măcar le poţi da o porţie din mâncarea ta sau un colţ de pâine. Înţeleg că ateii sunt răi pentru că şi eu sunt, dar atât de hain ca tine...
Ceea ce vreau eu să spun e că fiecare om ar trebui să înveţe să se întreţină singur şi să nu mai depindă de alţii. Nu-s haină, iar faptul că-s atee n-are nimic de-a face cu dezgustul pe care-l am faţă de cerşetori.
Chiar n-am inimioară.
Bună, pa!
Nu prea întâlnesc astfel de oameni, dar când mi se întâmplă îi iau la mişto şi le zic că nici eu nu am pentru mine.
La muncă, tată!
Asta zic şi eu, la muncă cu ei!
Doar că serviciul lor e cerşitul, aşa stă treaba în viziunea lor.
Nu! Nu le-aș da nici de-aș fi cel mai bogat om de pe planetă. Din contră, dacă aș fi cel mai bogat om de pe planetă mi-aș cumpăra arme i-aș împușca pe toți țiganii ăștia care mai întâi vin și cerșesc și după te înjură fiindcă nu le-ai dat sau fiindcă le-ai dat prea puțin. Oricum, nu se rezumă la a cerși. Preferă să se "servească" singuri direct din buzunarul tău. Cerșitul e un fel de verificare a terenului, să vadă dacă ai bani sau orice altceva poate fi furat.
Femeia începuse să plângă, credea că aşa mă impresionează.
Că majoritatea cedează când încep cerşetorii să-şi pişe ochii
Sunt și mai enervanți când bocesc. Când îi văd cum se milogesc și cum insistă să le dai bani îmi vine să arunc cu pietre în ei.
Mai stau și cu gloata de copii după ei și se plâng că nu au cu ce să-i hrănească. Cine-i pune să-i facă dacă știu că nu au cu ce să-i crească?
Şi nici nu te poţi scăpa de ei.
Iar dacă îi înjuri sau dai după ei, sar la tine.
Știu. De-aia mi-e scârbă de ei.
Da, așa am pățit și eu cu un copil când eram la Mc. Mă tot ruga să îi dau mâncare, și, de ușor ce am cedat, i-am dat o bucată dintr-un sendvis. Și nesimțitul a zis „doar atât? Mă gândeam că îmi dai și tu un sendvis întreg". Apăi chiar m-am enervat și i-am zis câteva.
Așa sunt eu, mai miloasă, mai ușor de manipulat, chiar dacă nu suport cerșetoria. O bucată de mâncare mai merge să dai, dar nu bani, cu care nu știi ce fac ei de fapt. Nu am nicio vină că sunt copiii exploatați, și tot îmi pare rău de ei, dar nu le sunt cu nimic datoare. Și la biserică mama făcea la fel, dădea ce mai primea ea lor și pe urmă ne spuneau preoții să nu le mai dăm mâncare că ajunge aruncată la gunoi.
Cu adevărat jeguri de oameni.
Şi maica-mea făcea la fel.
Ei de fapt îşi luau tigări de banii ăia.
Ceea ce știu mulți de altfel, dar intervine sentimentul de milă.
Măcar ăia de cântă pe la metrou sau prin RATB mai fac și ei ceva, dar tot cerșetorie e și aia.
Înţeleg să-ţi fie milă, dar nu de oameni ca ăştia. Ăştia nu merită milă.
Ai dreptate, iar acum o să vină alții să îmi spună „dar nu e vina lor că au ajuns așa, că trăiesc la limita subzistenției"
Bine, acum ce facem, îi triem pe toți?
Mie nu îmi pasă atât timp cât am eu însumi ce pune pe masă.
Mie nu-mi pasă cum au ajuns aşa.
Da' ce, mie-mi pasă?
Te înțeleg, dar acum aștept să vină mărinimoșii. E ca la faza cu hoții. Că na, ceea ce fac ei e tot hoție. Cui îi pasă cum a ajuns hoțul așa, din moment ce te sâcâie și îi fură sentimental pe unii ca mine.
Ăştia de zic că e păcat să nu le dai, că poate într-o zi o să ajungi la fel de sărac ca ei.
Şi ce? Eu nu o să merg să cerşesc.
Nici eu și nu am făcut-o vreodată, nici măcar în jocuri.
Deși nu știi ce face omul în situații limită, ar zice ei.
'Cu penele altuia te poti impodobi dar nu poti zbura' ei bine, munceste daca vrei sa traiesti; asta pentru cazurile de cersetorie
Cersetor,necersitor,n-ai cum nega ca-i intreprinzator.
Este in Alba Iulia unul care se invarte, mai ales vara, pe langa biserica si cetate, cerseste omul de cand il stiu acolo si la sfarsitul lunii, are si 25 de milioane, in lei vechi, in buzunarel, dupa ce-si face toate treburile; are si cascioara chiar.Citez din el : "Cat e omul inimos si-si ia de la gura, eu nu plec de-aici."
Nu dau bani! A... si sa-ti zic o faza tare... Cand aveam 5 ani mama m-a trimis la magazin ca e chiar langa noi sa cumpar iaurt. In fata magazinului era un om beat. Mie mi s-a facut mila ca nu avea bani si i-am dat un iaurt. Si cand m-am intors el l-a dat pentru o bere. Atunci am sesizat ca nu e bine sa dau nimic decat la oameni care au intr-adevar nevoie.
Eu nu le dau bani.Ii trimit la plimbare sau nu ii bag in seama. Sti ca unii tigani o duc foarte bine la palatele lor
Nu dau nici un ban ca ei cer bani pentru mancare sau ca nau da toti banii se duc pe bere si tigari asa ca nu va lasati pacaliti...
anonim_4396 întreabă:
iasmina93 întreabă:
AlinMariana întreabă: