| mastadont a întrebat:

Sunteți sau nu de acord cu legalizarea marijuanei în România? Argumentați-vă răspunsul.
https://www.xn--legalizm-57a.ro/#/acasa

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Da, da, da, de trei ori da! In primul rind in scopuri medicinale, apoi pentru ca reglementarea ar aduce niste bani la buget care altfel se duc in buzunarele traficantilor si ale celor care ii protejeaza, inclusiv politicieni si mai-mari de prin politie...

45 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pro, marijuana este planta naturala, utilizata inca din antichitate

| DonEduardo a răspuns:

Pro, mi-ar placea sa gust placinta cu canabis.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Ori că va fi,ori că nu va fi legalizată,pe oamenii care doresc să consume nu îi va afecta asta cu nimic. Însă va fi o și mai mare problemă pentru societate,căci dacă acum nu se feresc și îi întâlnim în public,nu doar pe asemenea consumatori,ci și pe cei de alcool,legalizarea ar duce la o nepăsare și mai mare din partea acelor consumatori atunci când ies între oameni și ar duce la și mai multe infracțiuni, care sunt deja în creștere. Dacă și acum ne confruntăm cu unele cazuri când infractorii și răufăcătorii scap de sancțiuni și pedeapsă. Omenirea o ia la vale și nu m-ar mira curând să nu se mai ia măsuri și să nu se mai respecte nici o regulă, nici o lege împotriva violatorilor, pedofililor, a criminalilor.

| CIaudiu a răspuns:

Contra. De ce? Cati drogati nu ar trece de la tigari normale la o tigare cu marijuana ocazional/periodic sau zilnic?
Ar trebui sa fie legalizata in scopuri medicinale si crescuta de catre ferme autorizate. Dar la cum sunt romanii... nu m-ar mira sa faca si astia de la ferma trafic ilegal pentru cumparatorii grei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| SG1995 a răspuns:

Răspunsul e simplu: Ți se pare okay să ai dosar și cazier penal si chiar să ai posibilitatea să faci închisoare pentru o nenorocită de țigară? Mie unul nu. Dacă chiar nu va fi legalizată, decriminalizarea limitată ar trebui să există. E absurd să te trezești cu cazier, probleme judiciare și chiar pușcărie pentru un gram de cannabis sau mai puțin. Și chestia asta e o realitate în România. Și nu vorbim de trafic, ci strict de consum, am auzit de cazuri de puști prinși cu un cui și au fost norocoși că au scăpat cu 6 luni de închisoare.

| SG1995 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Mă cam îndoiesc că cineva fumat bine se simte okay să iasă într-un mediu nefamiliar.

| SG1995 a răspuns (pentru CIaudiu):

Și diferența între țigările normale și alea cu iarbă ar fi că?

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru SG1995):

Nu trebuie neapărat să ia contact direct cu alte persoane, ci este suficient să se urce la volan în acea stare.

| SG1995 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Eh, cu asta nu sunt nici eu de acord, dar nici cu alcool la volan nu sunt de acord și ăla e legal.

| SG1995 a răspuns (pentru CIaudiu):

Nenea am consumat cannabis, și știu ce zic: nici un consumator din câți cunosc nu consumă Cannabis în loc de tutun. Cannabisul e consumat cam ca și alcool-ul, adică uzual la modul ocazional nu zilnic, și în exces. Vorbind de de excese, orice exces e negativ. Am o întrebare de ce alcool-ul care la o adică are efecte psihoactive ca și cannabisul e legal, iar cannabisul nu. Motivul pentru care niciun consumator normal la cap nu înlocuiește tutunul cu "iarba" e simplu: Tutun intră în categoria stimulantelor alături de cafea și exctasy, cocaină. Ca și cafeaua, tutunul e un stimulant nu-psihoactiv. Cannabisul, la fel ca și alcool e un depressant psihoactiv. Pe scurt punctele comune dintre "iarbă" și tutun se opresc în punctul în care ambele se fumează și pot provoca dependență. Dar ca mod de activitate diferă, deci contextul în care e consumată substanța diferă. Majoritatea consumatorilor de cannabis și alcool sunt cei ocazionali și sunt funcționali social.

| SG1995 a răspuns (pentru SG1995):

De obicei consumul e complementar. În cazul consumatorilor de tutun, aceasta pot consuma tutun după cannabis.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Contra. Tutunul nu-ți schimbă creierul în mod drastic, doar crește puțin nivelul de dopamină. La iarbă crește nivelul de receptori canabinoizi, care te fac să crezi că totul este important și merită atenție. Atunci când efectul drogului trece se întâmplă fix opusul: nimic nu mai e interesant, nimic nu mai merită atenție. La adolescenți chestia asta le poate afecta grav dezvoltarea cerebrală

| mastadont explică (pentru MeisterSchnitzel):

Aici sunt de acord cu tine însă asta s-ar rezolva simplu prin introducerea unei vârste minime de la care poți să cumperi, 18 ani de exemplu. Bineînțeles, legea ar trebui să se respecte și fiecare să fie nevoit să prezinte buletinul când vrea să cumpere produse pe bază de canabis.

| CIaudiu a răspuns (pentru SG1995):

Nu era nevoie sa imi spui ca ai consumat. Dupa față te-am luat. Si stiu cu siguranta ca vor fi multi care vor baga in ei fum de marijuana in exces. De-asta e mai bine sa nu existe.

| mastadont explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Cea mai mare problemă acum e cu produsele sintetice. Consumatorul când cumpără nu știe ce cumpără, și e posibil să cumpere canabis sintetic, care e mult mai dăunător decât cel natural și se vinde mai ieftin. Acest lucru se întâmplă pentru că nu este o industrie organizată ci ține de piața neagră. Dacă s-ar legaliza, tot căcatul ăsta sintetic ar dispărea de pe piață pentru că cumpărătorii ar lua direct din magazine, știind și ce cumpără.

| mastadont explică (pentru CIaudiu):

Bine înțeles că, atunci când se va legaliza, vor fi și anumite restricții legate de consum, cum ar fi să nu conduci sub influența canabisului. După părerea mea întrebarea nu e dacă se va legaliza ci când, pentru că acesta pare să fie trendul. La nivel internațional tot mai multe țări legalizează acest produs pentru că le aduce beneficii financiare imense și datorită studiilor care demonstrează că produsul nu este atât de nociv pe cât se crede, ba chiar poate ajuta oamenii care suferă de anumite boli, cum este glaucomul de exemplu.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru mastadont):

Ar trebui să dispară toate, inclusiv țigările simple sau electronice, plus alcoolul.Indiferent de natura acestora, ele provoacă doar rău.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru mastadont):

1. Vârsta maturității neuronale e de 25 de ani.
2. Având în vedere faptul că există tineri care fumează de la 14 ani fără să fie prinși, chiar crezi că iarba va putea fi controlată eficient de către autorități, dacă nici cu tutunul n-au fost în stare?

| mastadont explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Aici țin să te contrazic. Cred că fiecare trebuie să fie liber să consume ce dorește el și să nu i se impună prin lege ce poate consuma și ce nu. Unde s-ar ajunge dacă se interzic alcoolul și țigările? Ce urmează dup-aia? Interzicerea cartofilor pentru că dăunează sănătății dacă-i mănânci prăjiți? Interzicerea cârnaților pentru că conțin colesterol? Hai să interzicem tot ce se mănâncă și se bea, inclusiv alimentele cu zahăr, sare, etc, pentru că dăunează sănătății. Din asemenea stat totalitar m-aș muta în doi timpi și trei mișcări. Legile trebuie făcute pentru a exista înțelegere între oameni, pentru a asigura un cadru în care toți să poată trăi cum vor nu să ne țină de mânuță și să ne spună ce să bem, ce să mâncăm și cu cine să ne culcăm.

| mastadont explică (pentru MeisterSchnitzel):

Aici e vina autorităților, nu a legilor în vigoare și nici a produsului. Cum se poate în alte țări se poate și la noi. Soluția cea mai simplă ar trebui să fie prezentarea obligatorie a buletinului atunci când cumperi asemenea produse și obligația vânzătorului de a păstra un registru cu toți cumpărătorii pentru a nu exista neclarități. În suedia așa se face și chiar am auzit de un caz, un bătrânel de vreo 80 de ani care merge să-și ia și el ceva de băut, este refuzat pentru că nu avea buletinul la el, așa ar trebui să meargă lucrurile și la noi.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru mastadont):

Păi și de ce nu te muți ce te oprește căci de mai bine de un an și jumătate nu suntem liberi, nu doar la noi ci la nivel mondial și ni se impune tot felul de reguli și ne dictează cum să ne trăim viața. Dacă cuiva îi păsa de viața noastră înainte de "virus" lua măsuri să nu existe asemenea produse, însă ei le legalizează și acum cică au grijă de noi.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru mastadont):

Și să zicem că intră în vigoare legea propusă de tine legată de buletine. Și tu crezi că vânătorii ăia vor fi toți niște oameni cinstiți, care nu vor accepta mită și nu nu-și vor lăsa rudele minore să cumpere substanțe 18+ doar pentru că au legături de sânge (chestia asta se numește nepotism)?

| mastadont explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Voi activiștii care nu credeți în virus, tot spuneți că de un an nu suntem liberi însă eu văd contrariul. De un an fac tot aceleași lucruri pe care le făceam și înainte, nu am observat o limitare semnificativă a lucrurilor pe care pot să le fac sau să le cumpăr. Singurul lucru diferit e purtatul măștii, dar acest lucru îl fac din respect pentru ceilalți. Ce limitări așa de grave vezi tu atunci? Câți ar fi murit dacă nu ar fi fost aceste restricții? Ți-ai fi asumat tu acele morți?

| mastadont explică (pentru MeisterSchnitzel):

Bineînțeles că vor fi și persoane care vor fenta sistemul, însă cu cât sistemul este mai bine pus la punct cu atât este mai greu de spart și implicit persoanele care vor profita de hibele din sistem vor fi mai puține.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru mastadont):

Dacă nu ieși din casă normal că nu ai observat nici o schimbare.Dar cine își asumă sau își va asuma moartea acelora care vor consuma droguri? Tu? Chiar și acum în lume câți mor începând de la copii și terminând cu adulții datorită alcoolului și drogurilor, moartea acestora însumată pe an depășește pe cei morți de "virus".

| mastadont explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Chiar dacă depășește, fiecare adult trebuie să decidă pentru el însuși ce consumă și ce nu, pe când în cazul virusului, îl iei fără să vrei și mori, e o diferență foarte mare și comparația nici nu își are rostul. Consumul de droguri la copii se întâmplă din vina autorităților care nu sunt în stare să aplice corect legile.
Ba chiar am ieșit foarte mult în perioada asta și nu am observat mari schimbări.

| DarthNiger a răspuns:

Marijuana este cel putin la fel de periculos ca alcoolul, chiar mai periculos, afecteaza creierul plus ca poate duce la dezvoltarea unor boli mintale in timp.
Tinerii in special pot fi cel mai grav afectati daca devin dependenti de acest drog si cu siguranta vor exista dependenti daca o sa se legalizeze, deci nu sunt de acord sa fie legalizat, poate doar daca este folosit in scopuri medicale pentru tratarea unor boli desi chiar si atunci se va gasi o metoda sa fie achizitionat ilegal.
Romania la nivelul la care este nu este pregatita sa legalizeze acest drog, avem multe alte probleme de rezolvat decat legalizarea drogurilor.

| mastadont explică (pentru DarthNiger):

Și totuși, studiile te contrazic. Anual, mor sute de mii de oameni din cauza alcoolului însă încă nu există nici un caz documentat de moarte în urma consumului de canabis.
Alcoolul este mult mai adictiv și are asociat un risc mai mare de cancer decât marijuana, care ar putea avea beneficii în stoparea acestei boli, nu în producerea ei.
Alcoolul este în strânsă legătură cu violența, sunt mii de cazuri doar în românia de oameni beți care se înjunghie, se bat, și comit crime datorită alcoolului. De crime comise când ești high pe canabis n-am auzit, acest lucru se întâmplă pentru că cele două substanțe au efecte complet diferite. Alcoolul te face violent, te face să te crezi invincibil, pe când marijuana te face să te simți relaxat, nepăsător, și toate lucrurile din jurul tău să ți se pară amuzante.
Ai studii cu care să-ți demonstrezi opinia sau e doar una personală? Există multe mituri false despre iarbă, unul fiind faptul că acesta este un drog foarte periculos doar pentru că e ilegal. Dacă vrei să crezi în ele e treaba ta, însă nu răspândi informații false dacă nu ai studii cu care să le susții.
https://www.businessinsider.com/......th-2017-11

Întrebări similare