In primul rand iti multumesc pentru link, am citit textul si am ascultat chiar de doua ori melodia, care este incantatoare.
Asa este se gasesc in lume si prieteni adevarati care iti vor sta aproape la bine, dar mai ales atunci cand viata te face sa treci prin incercari grele.
Eu sunt un om binecuvantat care a avut si are prieteni adevarati si care a fost la randul lui un asemenea prieten.
Prietenii mei cei mai apropiati imi sunt sotul si copii mei si pentru a ajunge aici, fiecare dintre noi a pus accent pe comunicare si am fost aproape chiar daca a trebuit sa trecem prin multe incercari, pe care viata ni le-a scos in cale.
Am si prieteni din afara familiei si esential este sa comunici si cu ei, sa fii sincer si sa le stai aproape mai ales atunci cand simt ca, li se "ineaca corabiile".
O sa dau un exemplu care m-a marcat. O buna prietena s-a imbolnavit de cancer, a fost operata, a mai rezistat un timp, apoi facand metastaze, starea ei s-a inrautatit si a simtit ca i se apropie sfarsitul.
Intr-o zi cand am vizitat-o, dupa ce am discutat tot felul de probleme ce nu aveau legatura cu boala ei, tocmai pentru a o indeparta de aceasta preocupare constanta si dureroasa, mi-a spus ca ea mi-a pregatit un cadou si ma roaga sa-l deschid, este pentru ziua mea de nastere. Oarecum surprinsa i-am spus ca pana la ziua mea mai este timp si o sa-l iau si o sa-l deschid atunci cand ii vine randul. M-a oprit si m-a rugat din nou sa-i fac pe voie. Mi-a spus unde se afla cadoul, era deja majoritatea timpului in pat, l-am vazut era dupa cum se vedea un tablou.
Am desfacut ambalajul si am vazut tabloul care reprezenta un goblen, pe care l-am admirat mult la ea. I-am multumit, am imbratisat-o si i-am spus ca sunt impresionata de gestul ei, mai ales ca avea dureri si ca, a avut timp sa se gandeasca si la mine.
A trecut putin timp cca 2 saptamani, starea ei s-a agravat si era deja pe moarte, fiind in noaptea de revelion, toata noaptea a rezistat, spre dimineata pe la ora 6, l-a chemat pe sotul ei si mi-a pronuntat numele. El a inteles, mi-a dat un telefon si am plecat spre locuinta lor, deja era in coma. I-am sters fata si buzele cu un prosop umed, am mangaiat-o, i-am vorbit si dupa cca 1 ora si-a dat duhul in bratele mele.
Este un exemplu trist dar am vrut sa exemplific cu el ca, prietenii trebuie sa-ti fie aproape si atunci cand esti in necaz, atunci cand nu poti merge spre calea de lumina decat daca spiritul tau este apoape de ei.
La petreceri se gasesc multi prieteni, dar mai putin sunt cei care sunt dispusi sa-ti fie aproape la necaz, la boala.
Prietenia este "vie", ea trebuie alimentata cu sentimente, daca acest lucru nu-l faci, ea devine searbada, se "usuca" si moare.
Prietenia este ca un nou nascut, are nevoie de dragoste ca sa se dezvolte echilibrat, ca sa comunice, are nevoie de hrana si de "primenire", are nevoie de reciprocitate, sinceritate si caldura sufleteasca, fara ele "cel mic" nu se dezvolta, se imbolnaveste si moare.
Prietenia se castiga mai usor, dar ea trebuie pastrata si "cultivata", altfel se transforma intr-un surogat si nu-ti face bine nici tie si nici prietenului pe care l-ai neglijat, jignit, ori umilit.
Prietenia adevarata este unul din cele mai nobile sentimente, dupa dragostea de parinti, copii, nepoti si cea daruita omului drag, ce-ti formeaza jumatatea cu care fiinta ta va deveni intreaga.
Sa fiti norocosi, sa aveti parte de prietenii adevarate, sincere, dezinteresate si lungi cat viata voastra.
Emotionant! Mi-a placut mult: "Prietenii sunt ca stelele. Nu ii vezi mereu, dar stii ca ei sunt intotdeauna acolo!"
Buna. Mariana multumesc pentru cuvintele frumoase. Ai foarte mare dreptate. Tocmai de aceea am si postat acea melodie si tot ce e acolo. Pentru ca am parte de prieteni adevarati. Imi pare foarte rau pentru acea prietena a ta care nu mai este printre noi. Dumnezeu s-o odihneasca! Multumesc Dan pentru ca ai postat aceasta intrebare.
Numai bine tuturor!
Nu am cum sa raspund la intrebare pentru ca nu ar fi corect sa imi dau cu parerea referitor la ceva scris si facut de mine. Astept parerea celorlalti.