Întrebare recomandată | OQdpNet a întrebat:

1. Daca iti iubesti partenerul/partenera dar totusi te simti atras de alte persoane este ceva in neregula cu tine, cu relatia, cu partenerul?
2. Este adevarat ca multe familii se destrama datorita unor asteptari nerealiste bazate pe o imagine falsa a sexualitatii umane?
3. Este sexul un instrument de contact social mai mult decat unul procreativ in epoca moderna?

Răspuns Câştigător
| AladdinSane a răspuns:

1. Nu neapărat. Atracția și iubirea sunt două lucruri diferite. E natural și chiar mai mult, în afara controlului tău, să te simți atras de unele persoane, chiar dacă ești într-o relație.
Dacă relația este una sănătoasă, bazată pe iubire, în care ambii parteneri sunt fericiți...atunci cu alte persoane va rămâne doar la stadiul ăsta, de atracție. Dacă iubești, nu ești interesat să acționezi față de alte persoane, pentru că ești mulțumit de relația și de partenerul tău, cu bune și rele, astfel o legătură cu altcineva nu îți va prezenta nici interes, nici satisfacție. Vei recunoaște că o persoană este atrăgătoare, dar nu te va interesa mai mult.
În schimb dacă relația are probleme..indiferent dacă partenerii sunt conștienți de ele sau nu, vei fi tentat să acționezi, să încerci totuși să te apropii de alte persoane, sau să ai o aventură uneori chiar cu gândul că nu e nimic rău, din moment ce îți "iubești" partenerul și te întorci la el.

2. Nu cred că multe familii se destramă la propriu din cauza asta (în sensul de divorț/separare). În societatea noastră și mai ales în România oamenii au total alte criterii de despărțire când sunt într-o familie/căsnicie. Cu siguranță este cauza despărțirii multor cupluri tinere. Însă este și sursa nefericirii multor căsnicii. Lipsa de comunicare între parteneri contribuie și ea.

3. În epoca noastră cu siguranță da, mai ales la generațiile tinere. În ultimii ani mass-media și evoluția naturală a gândirii, îndreptată spre libertate, rebeliune și liberă exprimare au făcut oamenii să nu mai privească sexul ca pe o datorie maritală și procreativă. Femeile au început să își accepte și să le fie recunoscută sexualitatea și dincolo de aceste scopuri practice, și asta a contribuit mult.
În ziua de azi de multe ori sexul rămâne un pur contact social, o evadare, un schimb, o recreere... fără să evolueze mai departe.

18 răspunsuri:
| zăGhost a răspuns:

1. Nu neapărat, câtă vreme acţiunea se rezumă la a privi. Când intervine impulsul spre acţiune, relaţia probabil scârţâie.
2. Chiar dacă-i un subiect oarecum tabu în căsniciile trainice, cam ăsta-i adevărul. Aşteptările înşelate, şi aici, ca pe orice plan, duc la deteriorarea relaţiei.
3. Absolut, se poate observa cu uşurinţă în presa mondenă, în cluburi, pe stradă, peste tot... e suficient să observi până şi vestimentaţia masei, ca să vezi unde s-a ajuns.

| RAY a răspuns:

1 nu, dorinta sexuala a noastra este complet normala, fie ca iubim pe cineva sau nu, avem ratiunea de a alege, dar daca un barbat /baiat vede una goala cat o iubi el tot ceva se intampla fizic dar mintea poate invinge dorinta sexuala
2 sigur ca da
3 sexul joaca un rol important in orice societate si la primate nu doar la noi, sexul inseamna ca femeile se folosesc de el ca sa profite material, iar barbati isi satisfac dorintele oferind material, sexul a fost si va vi mereu ceva mai mult ca doar rol de procreativ clar

| Alcyon a răspuns:

1. Din pacate, sexul tine mai mult de latura instinctuala a omului si de aceea e posibil ca o persoana sa se simta atrasa dpdv sexual de mai multi indivizi. De iubit iubesti doar o persoana, dar sex poti sa faci cu aproape oricine (numai sa existe atractie). Totusi, daca-ti respecti partenerul, vei face efortul de a-i fi fidel.

| HueyFreeman a răspuns:

1. Este si normal sa te simti atras/a si de alte persoane. De aceea trebuie sa fi sa evoluezi mereu, trebuie sa-ti faci partenera sa te doreasca, sa aiba nevoie de tine.

2. Da. Imaginea falsa ar fi ca sexualitatea umana este un lucru murdar care nu trebuie exprimata deloc. In viziunea acestor oameni, sexul este un ritual profan al imperecherii care ar trebui sa aiba loc atunci cand se aliniaza Luna cu centrul galaxiei.

3. Da, din motive evidente.

| adryang78 a răspuns:

1. Nu este nimic in neregula, este un instinct primar, ancestral, atractia masculului catre femela si invers. Daca ii dai curs, asta deja devine o problema.
2. Foarte corect.
3. Cu siguranta.

| Mussette a răspuns:

1. In neregula este relatia. Nu cred ca e ceva in neregula cu mine sau cu el, fiindca nu sunt niste standarde dupa care trebuie sa traim, de parca am fi roboti. Fiecare are personatitatea lui, iar atunci cand ceva nu mai merge sau intalnesti ceva diferit, posibil incepi sa te simti atras. Apare placerea, atractia, desi in relatia existenta este iubirea.

2. Cred ca altele sunt motivele despartirii intr-o familie. De obicei, cam sti cum e ea/el. Lipsa banilor, rutina, dezinteresul unuia dintre cei doi fata de persoana sa, aparitia altcuiva.

3. Da si nu. Faci sex de placere, nu ca sa socializezi cu cineva. Ca nu-i ca un salut sau un pupat pe obraz. Dar, daca ar fi unul procreativ, sexul ar fi foarte rar; in ziua de azi natalitatea a scazut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.) Nu
2.) Nu
3.) Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca sexul era interzis la un moment dat in cele mai bigote timpuri in favoarea pasiunii si acum suntem mai mult sexuali decat am putea dormi cu cineva pur si simplu, decat ne-ar pasa
cred ca te poti desparti daca celalalt e o reprezentare a idealului si daca iubesti doar din nevoia de a iubi fara sa vrei cu adevarat sa fii de partea celuilalt
astazi avem nevoie de sex ca sa simtim ca suntem importanti pentru cineva sau ca macar nu valoram nimic, si ne expunem la foarte multa suferinta inutila doar ca sa ne simtim legati dpdv social.
nu cred ca as numi sexul procreativ. cred ca fiecare om e ca o fetita inauntrul sau si are nevoie sa aiba idei frumoase, sa se simta intim, sofisticat, pur, intelectual, pretios, sensibil

| Happyjump a răspuns:

1 Daca esti atras si de alte persoane, este neregula, inseamna ca esti nemulțumit de partener
2 Uneori, destul de rar
3 Da, in ziua de azi

| Me01 a răspuns:

1. Ochii vad, inima cere. Atâta timp cât îți poti controla acest mic defect nu e o mare problema dar sa te simti atras de alte persoane înseamnă ca nu i-l iubesti destul de mult.
2. Poti vorbi ceea ce îți place si ce nu si nu se ajunge la despărțire.
3. Da.

| TheMiningSheep a răspuns:

Nu Da Da

| anonim191 a răspuns:

1.exista o diferenta intre atractie si iubire.rasa umana nu este una monogama desi de-a lungul timpului ne-am educat sa fim astfel.greseala nu este atractia in sine, pentru ca ea vine in mod natural.a fi capabil sa controlezi dorinta este ceea ce conteaza.pentru ca in acel moment realizezi cine conteaza cu adevarat si tii la propiile principii si valori
2. odata ce formezi o familie nu o formezi pe baza sexualitatii.se poate destrama din cauza neintelegerilor din punct de vedere sexual in momentul in care nu s-au cunoscut suficient unul pe celalat inainte de a forma o familie
3.da este.traim in vremuri in care cariera ocupa tot timpul.copiii nu mai sunt o prioritate. vrem sa fim tineri, sa ne distram, sa ne simtim bine.e un proces normal.sexul nu mai este un tabu ci un subiect ca oricare altul in zilele noastre, iar timpul acordat unei relatii nu mai este acelasi ca in alte vremuri.

| Răzvan022014 a răspuns:

Dacă tu îți iubești partenerul iar acesta e atras de alte persoane tu ce faci? Cum te simți? Te-ai simți bine să știi că partenerul tău iubește in "secret" o altă persoană? Îți pun o ultimă întrebare dar să răspunzi sincer : ai făcut sex pana acuma? sau ești virgin(ă).

| KATARAandAANG a răspuns:

Da nu da

| FrozenKing a răspuns:

1.Inseamna ca nu o iubesti
2. Rar
3.Da

| Katheline08 a răspuns:

1.Daca iti iubesti partenerul/partenera si te simti altras de alte persoane inseamna ca nu iti iubesti partenerul/partenera destul de mult sau poate ca respectivul/respectiva nu isi mai daruiesc dragoste ca la inceput, e posibil sa se plictiseasca.
2.Nu prea, majoritatea familiilor se despart din cauza banilor, timpului care le raman celor doi soti, sau de exemplu cand sotia comenteaza prea mult anumite aspecte care nu trebuiesc comentate, sau invers.
3.Da, este.

| IONUTZzuu112 a răspuns:

1. Salut, atat stiu sa iti raspund. daca esti atras de alte persoare cred ca te-ai plictisit de partenerul\partenera, daca esti fata te-ai plictisit de persoana cu care traiesti, daca esti baiat. stiu ca baieti sunt vanatori, tot timpul vor ce nu au... :]] dar s-ar putea si sa nu va potriviti.

| globalitserv a răspuns:

1) cu tine nu, cu partenerul nu, cu relatia da
2) Da
3) Da