| RAY a întrebat:

Ati fi de acord sa aveti o relatie cu o persoana dar sa aveti mai multi parteneri sexuali?


Omul nu este monogam. Institutiile Familiei si casatoriei sunt impuse, sunt impotriva naturii omului. Ele au baze retrograde, religioase.

Monogamia se afla sub asediu. Dar nu din cauza unora sau altora. Vinovata este biologia noastra. Cand cineva, mai ales personae publice cunoscute de oameni au relatii extraconjugale lumea incepe sa vorbeasca pe la colturi. Dar daca cercetam putin, ceea ce ar trebui sa faca fiecare dintre noi, biologia, antropologia si sociologia, am descoperi ca monogamia la om este ceva foarte anormal, ceva impus.

Suntem mamifere iar daca studiem lumea mamifera, descoperim ca doar intre 3 si 5% din aproximativ 50.000 de specii de mamifere au relatii monogame, dar monogame din punct de vedere social. Conform cercetarilor, biologii au descoperit ca speciile strict monogame sunt inexistente. Majoritatea mamiferelor sunt doar monogame social.

Cercetatorii in biologia animalelor au demonstrat de mult timp ca monogamia este un lucru neobisnuit in lumea naturala, dar odata cu aparitia posibilitatii de "amprentare" AND, am putut vedea clar cat de rara este ea. Testele genetice au dovedit recent ca, chiar si numeroase specii de pasari, 60% din puii femelelor au alt tata decat partenerul social al mamei. Stim, stiintific ca monogamia sociala nu implica monogamia sexuala.

Pentru majoritatea biologilor fapul ca cineva are un copil ilegitim, cu cineva din afara cuplului, nu este nimic neobisnuit, nici o revelatie.Intr-adevar este uimitor cum acele persoane au intretinut relatii sexuale in secolul 21 fara sa foloseasca metode de contraceptie. Cunoastem de multa vreme ca natura masculilor este de a avea varietate sexuala, mai pe intelesul tuturor de a avea mai mult de un partener.Majoritatea barbatilor au avut doua sau mai multe femei si invers. Antropologul, Margaret Mead a punctat in trecut ca, monogamia este cea mai dificila dintre toate aranjamentele maritale.

Intr-un film, care se numeste "Heartburn", personajul principal se plange de sotul sau ca o insala. Ea primeste un raspuns neasteptat: Vrei monogamie? Casatoreste-te cu o lebada! Dar nici macar acest lucru nu mai este este valabi. Cercetatorii au descoperit ca pana si lebedele nu sunt monogame.

Din nou, nu exista nici un mister despre barbatii care cauta relatii in afara cuplului. Dar marea intrebare, care urmeaza sa fie rezolvata, este de ce o femela, in special una care se afla deja intr-o relatie ar trebui sa caute relatii in afara cuplului.

Cunoastem acum ca in numeroase specii, femelele se duc si cerceteaza teritoriile adiacente masculilor, in special cand partenerul lor nu este in preajma, cautand hrana sau cautand prin vecini propria aventura din afara cuplului. Uneori, pentru a fi siguri, femelele sunt constranse in imperechere, dar este clar ca partenerele femele au adesea aventuri sexuale cu masculi straini.

Se pare ca nu exista nici o explicatie pentru infidelitatea feminina in randul animalelor. Aici sunt cateva; fiecare fiind valabila pentru cel putin o specie. O relatie in afara perechii, poate oferi femelei, chiar daca are un partener sau nu, o asigurare de fertilitate, in cazul in care pertenerul ei actual nu produce sperma suficienta. Ea ar putea creste de asemenea varietatea genetica a puilor ei, avand pui cu mai multi masculi. O atentie deosebit de importanta pare sa fie calitatea genetica a iubitului aditional. Este foarte rar, de exemplu, daca femelele deja s-au imperecheat sa copuleze pe ascuns cu masculii care sunt secundari partenerului sau.

O femela obtine, de asemenea, beneficii personale in urma unor relatii in afara cuplului, cu alti parteneri. In unele cazuri ele au acces pe teritorii cu furaje detinute de masculi, cu conditia ca ea e a se imperechea cu el, si regula – cu cat mai mult sex cu atat mai multa hrana – este sfanta. Inducand ideea mai multor masculi ca ar avea un interes, in rezultatul unei partied de sex, femelele viclene isi reduc functiile parintesti. Exista unele specii, inclusiv lei, si un numar de primate, la care masculii adulti omoara pui care nu s-au nascut. S-a sugerat ca, in astfel de cazuri, leoaicele au evoluat pentru a fi sexual receptive la mai mult de un mascul ca o modalitate de a reduce unele riscuri.

Dar cum se comporta cele mai apropiate rude ale noastre? Maimutele din Lumea Veche au in esenta doua tipuri de sisteme de imperechere: haremuri de femele (poligamia), in care un mascul se imperecheaza numai cu femelele din grup (ca la maimutele gelada, maimutele Colobus sau maimute proboscis) sau un sistem liber in care toate femelele se imperecheaza cu toti masculii amestecat (ca si multe macaci), ei neluptandu-se cu alti masculi in interiorul grupului. Un caz destul de interesant apare la anumite maimute mai primitive, ca marmoseti si maimutele tamarin: poliandria (care este foarte rara in general in lumea animalelor, mult mai comuna printer unele pasari, 1% dintre ele ca nandu sau unele pasari de plaja cum ar fi Phalaropes), adica o femela are mai multi parteneri ( 2-3 in acest caz) care se imperecheaza numai cu ea. Poliandria apare din mai multe motive, unul dintre el ear fi ca monogamia inseamna a-ti investi genele numai intr-o varianta. In acelasi timp femela primeste sprijin de la mai multi masculi in cresterea puilor, si nici unu dintre ei nu pot fi exclusi ca tata.

Dar la maimute, gasim singurul caz de monogamie sociala in randul primatelor:Gibonii. Chiar daca si gibonii si lebedele sunt simboluri de fidelitate, s-a descoperit ca aceasta fidelitate nu este si sexuala. Deci avem de-aface cu o monogamie sociala si nu sexuala. Dupa varsta de 18 ani, pentru gibonii "casatoriti" incepe perioada de pensionare. Ei nu se mai inmultesc, isi pierd calitatile parintesti dar ei sunt acceptati, fiind considerati ca bunici.

Acest lucru nu este valabil in cazul celor mai apropiate rude ale noastre, cimpanzeii si babuinii.

In cazul sistemelor monogame, femelele s-ar imperechea cu un singur mascul, unde nu ar mai exista nici o competitie a spermei. Competitia spermei apare in societatile amestecate, libere sau la speciile poligame, inclusive la om.

Ce putem spune in acest caz despre sperma omului?

In 2007, cercetatorii a facut lumina in acest caz, examinand probe de sperma de la oameni, gorile, cimpanzei si resus macaques care practica sisteme libertine. Sperma umana, s-a descoperit ca aprcurge aproximativ 0.2km/ora (vorbim cazurile oamenilor cat de cat monogami). Sperma cimpanzeilor si a macaqa are o viteza de 0.7km/ora. O femela cimpanzeu poate avea parteneri multiplii de sex intr-o ora, astfel competitia spermei este mult mai puternica in acest caz. Dar in cazul gorilelor (monogame) viteza spermei a fost doar de 0.1km/ora. O gorilla femela are doar un singur partener de sex, o singura data. Sperma cimpanzeilor si a maimutelor macaque este mult mai puternica, aproximativ 50 piconewtoni in timp ce sperma umana are 5 piconewtoni, iar gorilele mai putin de 2 piconewtoni. Aceste rezultate dovedesc ca omul este poligam. Psihologii evolutionisti sugereaza ca barbatii cauta mult mai mult relatii sexuale extramaritale, deoarece natural rolul lui este de a-si raspandi genele, prin raspandirea spermei.

In specia noastra unde relatiile sunt denaturate, iar barbatul investeste toate resursele in cresterea copiilor si pe langa aceasta el este restrictionat sa aiba contacte sexuale cu mai multe partenere, rezulta un dezastru biologic. Oamenii de stiinta spun ca, competitia afecteaza calitatea si cantitatea de sperma. Spre exemplu atunci cand un barbat petrece mai mult timp la distanta de partenere, avand contacte sexuale cu alte personae sau mai multe, numarul de spermatozoizi si volumul spermei cresc brusc. Barbatii sunt in competitie la nivelul spermei, ei dezvolta testicule mai mari, pentru ca la animalele libertine sperma diferitilor masculi concureaza cu sperma altor masculi pentru a fi primii la ovul.Si faptul ca la noi testiculele nu sunt la fel de mici, relativ cu corpul nostru fata de gibonul monogam sau gorile intareste ideea ca nu am fost niciodata monogami.Forma penisului nostru sugereaza puternic ca el a evoluat pentru a crea un vid in sistemul reproductiv feminin, astfel el trage afara sperma celui dinaintea lui. Acest lucru a fost dovedit stiintific. Exista tot felul de indicii despre concurenta spermei la barbati. Specialistii spun ca nu numai numarul de spermatozoizi creste atunci cand barbatul se separa o perioada departenera si are contacte sexuale cu alte personae, dar creste si libidoul, excitandu-se extrem de usor si puternic, producand mai multa sperma si aproape ca sar pe partenerele lor. Barbatii, dupa perioada petrecuta in compania altor femei, cand se intorc la partenera, vor sa aiba contact sexual cat mai repede, si cat de mult se poate posibil, natural pentru a fi siguri ca nu va avea loc fecundatia dintr-o relatie cu un mascul strain.

Atat barbatii cat si femeile incearca sa creasca progresul evolutiv, prin cautarea de parteneri de inalta calitate. Studiile mai arata ca oamenii sunt inzestrati cu capacitatea pentru concurenta spermei, care este raspandita si la speciile libertine ceea ce dovedeste clar ca omul nu este monogam ci monogamia ii este impusa.

Si aici, nu este nici un dubiu. Oamenii nu sunt natural monogami. Antropologii raporteaza ca majortatea societatilor umane, au fost si sunt poligame si poliandre dinainte de omogenizarea culturala a ultimelor decenii.Ei sugereaza de asemenea, ca indivizii sunt poligami, si au evoluat intr-un sistem unde un barbat mentinea un harem si in acelasi timp, femeile isi puteau cauta parteneri aditionali pentru sex, chiar daca ele aveau un partener stabil.

Casatoria unei femei cu mai mult de un barbat este extrem de rara, dar ea exista. Cel mai raspandit mod natural de pe continental nostrum este cel al oamenilor care refuza sa se mai casatoreasca, si aleg sa traiasca liber asa cum simt sau in cazul cuplurilor practicarea swing-ului.

Cel mai comun tip de poliandrie la oameni este cel fraternal unde doi sau mai multi frati au aceeasi sotie. Variate natiuni Hymalayene o practica: in Tibet, Kashmir, Nepal, Bhutan, Ladakh, Arunachal Pradesh (in nordul Indiei) si Mosuo( in sudul Chinei). Cultura extinsa din insulele Marquesan(Pacific) practica poliandria, dar fenomenul, a fost intalnit de asemenea, printre Amerindieni, Ceylon, Mongolia, sudul Indiei, unele triburi africane si locuitorii bastinasi din Insulele Canare.

Exista societati tribale care considera ca un copil poate si trebuie sa aiba mai mult de un tata. In multe cazuri (ca si in Tibet), poliandria a fost cauzata de o nevoie de a pastra titluri aristocrate sau pamanturi ale familiilor sau din cauza absentei frecvente a sotului din casa pentru perioade mai lungi de timp. Unii antropologi vad in poliandria umana o metoda de contraceptie, femeia avand doar o nastere indiferent de numarul de parteneri, in timp ce poligamia, un barbat lasa insarcinate mai multe femei, din care rezultau mai multi copii.

Cei cu o mentalitate retrograda si educatie religioasa, care se impotrivesc si privesc stiinta ca pe ceva rau in societate, care rastoarna regulile inapoiate menite sa ingradeasca libertatea si evolutia omului, vor ajunge la concluzia ca barbatii sunt prosti si iresponsabili si ca au gasit scuza. Altii ar spune ca bine dar ce treaba are omul cu animalele, omul a evoluat, e civilizat, rational responsabil el nu mai poate trai in conditiile de atunci. Acestora le spunem ca omul tocmai, a evoluat mult si se foloseste de constiinta lui, pentru a-si urma instinctele in mod civilizat fara sa faca rau cuiva pentru ca are capacitatea de a COMUNICA. Instinctul sexual nu face rau si nu incalca libertatea altuia atata timp cat contactele sexuale intre parteneri au loc de comun accord. Problema este ca multi sustin ca sunt oameni evoluati, dar nu sunt capabili sa faca cel mai elementar lucru uman: sa comunice si sa se inteleaga. Vorbim de intelegerea intr-o relatie, despre care vom discuta mai jos.

Realitatea stiintifica, este mult mai nuantata si mult mai interesanta, in special pentru cei ce-si cauta viitorul matrimonial. In primul rand, nu poate avea loc nici o dezbatere serioasa despre monogamie, ca ar fi naturala pentru om. Ea nu este naturala. Aspirantii la monogamie sunt nevoiti sa inaote in amonte impotriva curentului evolutionar. Unele animale sunt monogame, cum am aratat si mai sus, dar nu si monogame din punct de vedere sexual, chiar daca sunt monogame social, au contacte sexuale si cu alte femele sau masculi.

Din cauza ca monogamia nu este naturala, ea nu este un lucru asa de simplu. A inecrca sa fi monogam, sa fi impotriva naturii tale, sa-ti impui ceva este foarte greu, prin acest lucru omul incearca sa-si modifice ceva natural care-I aduce avantaje. Chiar si religiosii care sunt adeptii monogamiei din motive ce tin de regulile religioase, reguli care au scopul de a impiedica libertatea sexuala a oamenilor mai ales a femeilor, bucuria si starea de relaxare oferita de placerea din timpul si de pe urma contactelor sexuale, necesitatea actului sexual pentru sanatatea organisului etc. fara sa vrea au isntincte sexuale impotriva vointei lor, dar care sunt repede izolate si ascunse. La fel, pe bazele monogamiei se naste familia, ei sustinand ca este nucleul societatii. Fals. Monogamia, institutia casatoriei, familia au aparut ca niste reguli impotriva firii omului, impotriva libertatii lui ca un fel de "ordine" in lumea inapoiata din trecut, cand omul credea ca fulgerul este zeu. Faptul ca 80% din casatorii se destrama din cauza "infidelitatii"iar in cele care nu se destrama, partenerii "inseala" (din nevoia naturala a omului de a avea mai multi parteneri), nu face decat sa intareasca ideea poligamiei si sa dovedeasca ca omul nu este monogam.

In trecut oamenii erau insurati de la varste tinere, ei nu puteau sa-si aleaga partenerul, acesta fiind ales de parinti. Imediat tinerii erau casatoriti iar rolul femeii era acela de a da nastere la cat mai multi copii. In trecutul si mai indepartat acestea nu aveau voie nici macar sa iasa din casa, iar daca ieseau, ele trebuia sa fie insotite de un rob.In casa aveau o camera separata unde stateau, iar daca in casa veneau barbati in vizita acestea erau obligate sa se ascunda in camera lor.

Aceste lucruri impotriva omului au fost intarite si sustinute pana in ziua de azi de religii, de biserici si de adeptii lor. Prin colaborarea lor cu statele au fost facute legi cu baze religioase, si cu organizatiile de extrema dreapta ele au raspandit si impus aceste reguli in societati pana ce acestea au fost practicate de orice om, chiar obligat indiferent de alegerea lui. Avem ca marturii tribunalele pline de divorturi, peste jumatate din tinerii proaspat casatoriti, dupa cativa ani ajung sa nu se mai inteleaga si divoteaza. Altii se despart din cauza ca au fost strict monogami, iar dupa cativa ani nu mai gasesc nimic atragator la partenerul lor, nu mai simt nevoia de a avea contact sexual cu el, astfel unul din parteneri sau ambii cauta placere in alta parte, din aceasta cauza apar certuri, neintelegeri si mai apoi divorturi. Motivele divortului sunt in principal "inselatul, infidelitatea".

Cand vorbim de "inselat", pare sa fie ceva rau in societatea noastra, ceva rusinos, dar in realitate este ceva foarte natural care face parte din natura omului. Monogamia si casatoria nu sunt naturale, iar 90% dintre cei casatoriti, unul din ei sau ambii au "inselat" partenerul, chiar daca intre ei nu s-a aflat acest lucru. Fiinta umana este monogama social nu si sexual. Fiinta umana simte nevoia se ataseaza de o persoana la care tine si pe care o iubeste, dar nu si nevoia de a intretine tot timpul relatii sexuale cu ea. Iubirea si contactul sexual sunt doua lucruri diferite. Natura omului este sa aiba contacte sexuale cu mai multi parteneri. Oameni isi supn ca se iubesc dar cand un partener a aflat despre celalalt ca a avut contact sexual cu alti parteneri, acestia nu se mai iubesc, se cearta ajungand chiar la violenta.Ei nu inteleg ca partenerul a facut acest lucru pentru ca asa este natural si asa a simtit, asa a fost fericit. A spune ca iubesti pe cineva dar a incerca sa-i interzici lucruri pe care el simte nevoia sa le faca sau care il fac fericit, inseamna ca aceea nu este iubire, nu-l iubesti si mai rau decat atat ca nu stii ce inseamna iubire. Iubirea apare atunci cand tii la cineva si vrei ca acea persoana sa fie fericita din toate punctele de vedere, sa faca cei- place, sa faci lucruri care-l face fericit. A-I impune aceste lucruri spunand ca nu este normal, mai ales cand vine vorba de instinct si sentimente, nu isneamna deloc iubire ci inclacarea libertatii lui. Daca natura omului era pur monogama din punct de vedere social si sexual, nici un om nu ar mai fi cautat contacte sexuale in afara cuplului sau relatii cu mai multe persoane, iar divorturile ar fi fost de 3 ori mai putine si din alte motive mult mai grave. Pe langa acestea nu ar mai fi existat nici prostitutie. Nici un barbat sau femeie nu mai avea nevoie de serviciile sexual ale altei personae. Multi ar spune da dar prostitutia ar exista si din necesitatea tinerilor care nu au un partener. Fals mai mult demajoritatea clientilor prostituatelor sunt oameni insurati sau care au o partenera si o minoritate cei fara partener. Daca acestia sunt intrebati care sunt motivele care i-a impins sa apeleze la o prostituata, sau sa aiba contacte sexual cu alte femei, toti ar spune ca asa au simtit, ca le face placere, ca nu pot sa stea decat cu un singur partener, ca nu mai simt nimic interesant la partenerul lor, ca nu-l mai atrage din punct de vedere sexual, dar ca tine foarte mult la el si-l iubeste. Cei ce nu inteleg sau nu vor sa accepte vor spune ca partenerul cauta pe altcineva in momentul in care el nu mai este multumit de vechiul partener. Ei nu inteleg ca nemultumirea nu vine de la aspect sau felul de a fi ci din instinct, ca el este restrictionat de la nevoile lui naturale de om. Motive care arata natura omului si ca el nu este monogam. Daca acesti oameni insurati nu ar mai apela la prostituate ele nu ar mai exista, ori ar fi atat de putine incat nici nu s-ar mai cunoaste acest fenomen. Prostitutia a luat nastere din monogamie din nevoia omului de a avea mai multi parteneri sexuali. Aici multi socialisti si comunisti, mai ales de la noi din tara sustin ca aceste lucruri sunt aberatii si ca familia reprezinta celula de baza a societatii, dar acestia nu au habar despre evolutia familiei, despre cercetarile stiintifice in acest domeniu, cunostintele lor rezumandu-se la unele carti din anii 1800 cand tinerii erau dusi de mana la insuratoare, si pe langa acestea si influentele religioase din lumea in care au trait, ei nefiind capabili sa rupa barierele cu adevarat si sa lupte pentru libertate. Pe langa acets lcuru, multi copiaza comportamentul din vechea epoca socialista, unde nu s-a facut nimic pentru a combate aceste obiceiuri inapoiate, ba mai rau ele au fost intarite si impuse prin reguli si legi. Dar acestea au avut cauze ce tineau mai mult de educatia celor ce au facut si sustinut aceste legi, deoarece ei se formasera intr-o societate dura, retrograda unde biserica era mana dreapta a statului.

Revenind la monogamie, spuneam c a omul este monogam social si nu sexual. Asta inseamna ca omul simte nevoia sa se ataseze de cineva sa iubeasca pe cineva da nu sa si intretina relatii sexuale cu acelasi om, dar sunt si cazuri foarte rare in care acest lucru este posibil din unele cauze cum ar fi educatia aspra sau convingeri religioase. O relatie adevarata, umana este una in care un partener este atras de un alt partener, acestia in cele din urma hotarasc sa-si petreaca majoritatea timpului unul in compania celuilalt. Ceea ce este perfect normal si se numeste monogamie sociala. Din punct de vedere sexual la inceput acestia simt si o atractie sexual unul asupra celuilalt, si ca urmare se ajunge la contact sexual. Acest lucru nu inseamna ca a aparut si monogamia sexual. La scurt timp, amadoi partenerii sau in cele mai multe cazuri brbatul simte nevoia sa aiba contacte sexuale si cu alte femei. Cand merge pe strada intoarce capul dupa o femeie care arata bine, intr-o revista ii sar ochii la o fotografie cu o alta femeie, incepe sa aiba fantezii cu alte femei, in cele din urma apeleaza la serviciile unei prostituate sau intretine contacte sexual cu alte persoane.In cazul in care relatia se bazeaza pe monogamie si casatorie aceste lucruri sunt tinute ascuns, si ele se intampla, si se numeste"inselat". In cazul in care exista o relatie adevarata, ambii parteneri cunosc faptul ca nu sunt monogami sexual, ca nu vor sa se casatoreasca si de comun accord raman in continuare impreuna, monogami social, continuand sa aiba relatii sexuale unul cu celalalt, spunandu-si unul altuia ca vor avea contacte sexuale si cu alti parteneri in afara relatiei lor, fara ca nimeni sa fie afectat. In cazul in care, unul din partenri impune si interzice acest lucru, inseamna ca acela in primul rand aduce nefericirea partenerului, ii face mai mult rau decat bine, ii restrictioneaza dorintele si instinctele naturale si in final ii incalca drepturile si libertatile. Aici o relatie trebuie sa inceteze, sa se rupa definitiv, in momentul in care nu exista intelegere. Este imposibil sa spui ca esti monogam, mai ales ca barbat, care nu degeaba sunt cei mai mari consumatori si atrasi de pornografie, prostitutie si de industria sexului in general. Acestea au luat nastere din necesitate si vor exista atata timp cat va exista omul pe pamant indiferent de schimbarile social-economice de oriunde si de orice fel. Din acest lucru unii ar intelege gresit, ca femeile ar fi monogame si ca barbat poti sa profiti de acest lucru, spunand ca studiile spunc a noi nu suntem monogami iar voi sunteti. Nu, nici femeia nu este monogama, este dovedit la majoritatea speciilor de mamifere si am aratat si mai sus, iar daca femeia ar fi fost si ea monogama din punct de vedere sexual, nu ar mai exista divorturi sau atatea femei care le vedem prin ziare sau la tv care au pus capat unor relatii, s-au certat cu unii parteneri din cauza ca au avut relatii sexuale cu alti parteneri in afara casatoriei sau cuplului.

Fecare este liber sa aleaga, dar daca nu recunoaste ce simte, si isi impune ca este monogam numai de dragul cuiva, mai devreme sau mai tarziu relatia va esua de multe ori intr-un mod neplacut. Pe langa aceasta, mult timp din viata ar fi pierdut.

Asadar omul nu este monogam natural. Monogamia ii este impusa in societate, casatoria a fost si este impusa, ambele fiind impuse raspandite si sustinute mai ales de slujitori ai bisericilor care refuza stiinta sau orice argument stiintific ca fiind nenatural, impotriva ordinii. Omul trebuie sa traiasca liber alaturi de cati si ce parteneri(e) doreste asa cum ii dicteaza instinctul natural. Fata de casatorie, acest lucru nu incalca drepturile si libertatile nimanui, nu impune nimanui ceva impotriva naturii lui. Cand "moralistii" crestini si extrema dreapta se tem ca valorile familiei sunt in pericol, ei nu-si imagineaza cata dreptate au! Monogamia, care este baza valorilor familiei crestine este in mare pericol – dar nu din cauza unor oameni mai liberi sau aparatori ai drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, ci datorita faptului ca biologic nimeni nu este, iar omul evolueaza si progreseaza continuu. Suntem intoxicati de o cultura cu influente religioase cu idealuri monogame. Ca si alte vietuitoare, suntem obligati de biologia noastra sa ne indepartam de monogamie, odata cu evolutia.

Răspuns Câştigător
| Voinescu_Catalin_ a răspuns:

Daca exista in america asta nu inseamna ca trebuie sa aplicam si noi. Este o idee gresita, nu mi-as dori ca fiul/fiica mea sa ma intrebe de ce tata se culca si cu mama lui x, cu invatatoarea de la scoala sau mai stiu eu cine. Dar poate tu iti doresti. Cand iei decizia sa te casatoresti, si te crezi in stare sa ai o familie si sa-i fii fidel, atunci trebuie sa renunti la ideile astea. Nu-s firesti

20 răspunsuri:
| Chαяtreux a răspuns:

N-am stat sa citesc tot, insa o sa-ti raspund la intrebare. NU. Ar fi cea mai mare prostie

| RAY explică (pentru Chαяtreux):

Desi doresti fidelitate resiproca

| Chαяtreux a răspuns (pentru RAY):

Pai daca nu ai o familie pe care sa o respecti, si sa-i fii fidel, la ce te mai casatoresti? poti sta toata viata din floare-n floare, nu te opreste nimeni. Zic!

| RAY explică (pentru Chαяtreux):

Da este adevarat, dar poti avea o relatie serioasa si sal lasi partenerul sa faca sex cu alte femeii, vorbim despre nevoile noastre biologice care tine de specia noastra, nu promovez aventurile sa nu crezi, dar cred ca motivul multor despartiri e infedilitatea si prostia noastra de a nu intelege ca nu putem sta cu o singura persoana toata viata, eu vb de dorinta sexuala, iubirea e altceva

| Chαяtreux a răspuns (pentru RAY):

Deci sa inteleg ca vrei o sotie care sa si-o traga cu toti, nu?laughing
Ideea asta e de ****.

| RAY explică (pentru Chαяtreux):

Da ce doar ea? sti ca in america exista cluburi unde se schimba parteneri si fac sex, sincer daca ea simnte nevoia de ce nu?

| RAY explică (pentru Voinescu_Catalin_):

Nu, nu as putea asa ceva de felul meu sunt o persoana geloasa

| Voinescu_Catalin_ a răspuns (pentru RAY):

Daca exista in america asta nu inseamna ca trebuie sa aplicam si noi. Este o idee gresita, nu mi-as dori ca fiul/fiica mea sa ma intrebe de ce tata se culca si cu mama lui x, cu invatatoarea de la scoala sau mai stiu eu cine. Dar poate tu iti doresti. Cand iei decizia sa te casatoresti, si te crezi in stare sa ai o familie si sa-i fii fidel, atunci trebuie sa renunti la ideile astea. Nu-s firesti

| LolaLollita a răspuns:

Bine, nu stiu cati au rabdare sa citeasca absolut tot ce ai scris.
Eu una nu sunt de acord cu asta, nu voi fi niciodata. Daca iubesc, cum as putea sa ma culc si cu alti barbati? Daca ma iubeste, de ce s-ar culca si cu alte femei? Nu vad rostul. Exista burlacia/prostitutia pentru asta.

| PsihoSex a răspuns (pentru LolaLollita):

Iubirea si sexul pot / si sunt, de multe ori, 2 faze dictincte! Foarte rar ai sa gasesti cupluri "fericite si sexual'! E atat de multa ipocrizie si autoamagire, mama, mama! Uita-te doar cu atentie in jur si ai sa te convingi, daca nu acum, peste cativa ani, dupa ce vei fi fost si tu inselata - din indiferent ce motiv! - si atunci?! Sexul, bucuria lui si satisfactia sexuala reala sunt foarte complexe, si ca si Iubirea Adevarata, NU SUNT pentru toata lumea! Mare atentie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, o prostie, noi spre deosebire de animale avem ratiune. Asa ca nu mai incerca justificari.
Nu te opreste nimeni sa traiesti cum vrei, insa pe finalul vietii vei ramane singur.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Asta ai inteles, jesus

| Against a răspuns:

Nu,nu as fi de acord.

| Different69 a răspuns:

Asta e intrebare? laughing

| RAY explică (pentru Different69):

Da,vrei una mai lunga?

| Different69 a răspuns (pentru RAY):

Nu mersi laughing nici pe asta nu am citit-o decat 2 randuri laughing

| vrelian a răspuns:

Frate ce faci scrii romane? am crezut ca pui o intrebare nu tii un discurs sau lectii pe aici.scuze ca zic.la inceput acolo ai deja o greseala.mai departte nu am citit, am trecut direct sa raspund.nu ne este impusa monogamia asa cum spui. apoi daca e intreaba-te pe tine daca ai o iubita stabila si daca tu ai fi de acord ca ea sa mai si-o traga si cu altii. daca tie tiar conveni atunci stiu si eu asa trebuie sa fie.dar te asigur ca nu o sa iti placa deloc ca iubita ta sa faca asa ceva. poate tie iti place sa ai o relatie si sa mai mergi si la alte femei.insa asa cum tie nu-ti place ca iubita ta sa mearga si la altii barbati fi sigur ca nici ei nu o sa-i placa sa mergi tu la alte femei.dar sint si cupluri care fac chestia asta si nu se intimpla nimic, adica sa fie judecati, bagati la inchisoare etc.deci nu te obliga nimeni sa fii monogam. apoi in lumea animala da e alta poveste.noi insa se pare spunem ca nu sintem animale de aia ne numim oameni.treb sa avem grija de ceea ce facem, si apoi nu tot ce zboara in lumea animala este poligam.sint dstule specii sa nu zic f multe in care se practica monogamia.si in lumea animala nu le impune nimeni asa ceva.alea ce tu ai citit sint teorii si nimic mai mult.nu este ceva sigur ca asa ar fi stat treburuile. oamenii de cind se stiu se pare ca majoritatea au practicat monogamia.iar pe vremuri cind nu existau religii iarasi nimeni nu le impuneau asta.de preferat da este bine fidelitate reciproca daca cei doi se potrivesc la mai toate capitolele. daca nu se porivesc nu doar ca apar si alte femei ori barbati intre cei doi dar apar si batai, certuri si asa mai departe.wow gata ma opresc ca sa nu te ajung din urma la scris.numai bine si cit mai multe femei bune.si iuita ta la citi mai multi barbati fatali, mortali.

| Voinescu_Catalin_ a răspuns (pentru vrelian):

Hai las-o. Si tu aproape ai scris jumatate de roman.

| Voinescu_Catalin_ a răspuns:

Daca visezi sa-ti realizezi acest vis. eu zic ca NU este ceva grav. Dar atunci stai ne-casatorit. NU mai incurca si pe altcineva.

| Stoenescu_Daniel_1986 a răspuns:

Daca exista in america asta nu inseamna ca trebuie sa aplicam si noi. Este o idee gresita, nu mi-as dori ca fiul/fiica mea sa ma intrebe de ce tata se culca si cu mama lui x, cu invatatoarea de la scoala sau mai stiu eu cine. Dar poate tu iti doresti. Cand iei decizia sa te casatoresti, si te crezi in stare sa ai o familie si sa-i fii fidel, atunci trebuie sa renunti la ideile astea. Nu-s firesti

| Stefan_Chiru_1992 a răspuns:

In principal ii vorba de mandrie... poti tu sa o lasi pe nevasta ta sa se culce cu altii? asta nu inseamna de fapt ca esti prea tembel si nu stii sa o satisfaci? sau doar cauti scuze ca sa fi si casatorit si sa si arzi tot ce iti iese in cale?