| jolidon a întrebat:

Astazi am aflat ca prietenul meu are SIDA. MI-a spus cineva din anturajul lui. Acum se leaga o groaza de conversatii purtate cu el pe tema asta...Nu am facut decat sa ne sarutam dar mi s-au inmuiat picioarele si nu pot sa imi revin de cand am aflat. Ce parere aveti? Ce sfaturi aveti? Spuneti-mi ceva...

Răspuns Câştigător
| 93Anna93 a răspuns:

Ar trebui sa discuti cu el despre asta. Oricum SIDA nu se transmite prin sarut. Poti face si sex cu el, atata timp cat folositi prezervativ. Daca este adevarat, probabil nu ti-a zis pentru ca ii era frica ca il vei respinge. Probabil ca el chiar te iubeste.Gandeste-te la el si la cat de greu ii este sa se simta diferit si sa fie tratat diferit sau marginalizat de cei din jur. Daca il iubesti, poti ramane cu el. Stiu ca exista un vaccin care previne infectarea cu SIDA/Hiv, daca este facut in termen de 2 saptamani de la infectare, deci daca crezi sa zicem ca vei ajunge sa iei contact accidental cu sangele lui, te duci la spital si le zici, ei iti fac injectia si nu se intampla nimic rau. Ai grija sa nu il saruti daca ai vreo rana in gura, gen ti-ai muscat limba sau falca sau trebuie sa iti pui o plomba si doctorul te-a lasat cu canalele deschise.Cel mai bine este sa vorbesti cu el si sa il intrebi daca e adevarat. Poate e doar un zvon rautacios. Ai grija de el si nu il marginaliza. Va fi si mai ranit decat e si in plus, cel mai probabil nu e vina lui ca s-a infectat.

| anonimus1223 a răspuns (pentru 93Anna93):

Bai dobitoaco, sida se ia si daca faci sex cu prezervativ si prin saliva, chiar si daca bei sau fumezi dupa persoana infectata, distrus-o! probabil ai incurajat o gramada sa faca asta! doamneeee daca nu stii, nu mai vorbii

19 răspunsuri:
| lolly a răspuns:

Sida se contacteaza prin sange si sex.

| lolly a răspuns:

Si...nu stiu cat timp mai are de trait.

| DeeaMarry a răspuns:

In primul rand, trebuie sa discuti cu el si sa te asiguri ca nu e doar un zvon.
Daca iti confirma vestea, intreaba-l de ce a vrut sa te puna in pericol. Ori e un inconstient ori voia neaparat sa iei si tu.
Te sfatuiesc ca dupa sa iei o decizie, in functie de raspunsul pe care ti-l da, desi nu cred ca poate avea avea vreo scuza in cazul in care chiar e bolnav, iar el a insistat sa treceti la pasul urmator.

| IMC90 a răspuns:

Si ce daca are?
E foarte putin probabil s-o contactezi prin sarut.

| IMC90 a răspuns:

BTW: are Hiv, nu Sida. Daca are Sida poti deja sa incepi sa-ti faci alt prieten, ca nu mai are mult...

| Viorel_Gabriel_1993 a răspuns:

Alta data alege-ti mai cu grija o scula.

| kostyx a răspuns (pentru Viorel_Gabriel_1993):

Tare... mai esti... tocmai ce ti-a zis fata ca nu a facut sex cu el!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

***, daca e adevarat sorry dar trebuie sa fi-i foarte atenta... si nu ar avea nici o scuza sa te motiveze sa faceti dragoste, e josnic... sincer, oi fi eu rea.dar l-as parasi daca as afla ca e adevarat, nu pentru ca e bolnav dar pentru ca avea intentii rele pentru mine!

| rousz a răspuns:

Pff...urat! tot ceea ce conteaza e sa-i fi alaturi pentru ca nu-i este usor!

| roxaa15 a răspuns:

Draga mea nu stiu ce sfat sa i-ti dau dar ce ot spune e ca el probabl sufera ingrozitor stiind ca are o boala incurabila si care poate sa-i aduca decesu in orce clipa. Oamenii care traiesc cu ''sabia deasupra capului nu m-ai gandesc rational, nu ar trebui sa il judeci asa de aspru. Nu cred ca daca te iubeste ti-ar pune viata in pericol.Din sarut nu o poti lua doar in cazul in care a avut gingi sangerande sau buze crapate adica daca a sangerat, iar daca faci dragoste cu el foloseste prezervativul si totul va fi ok, oricum si daca nu ar fi avut hiv / sida tot cu prezervativ ar fi fost indicat, doar nu doresti o eventuaa sarcina

| benga94 a răspuns:

Primul lucru care il ai de facut e sa iti faci analize ca sa vezi daca ai si tu ca sa nu dai si tu la altii, normal acest virus sa transmite sexual, prin sarut sunt persoane care le singereaza gingiile daca lui ii singereaza ai luat sigur, sper sa nu ai ghinionul acesta dar greseala voastra ca nu va interesati inainte de a iesi cu un baiat, bine ca nu te-ai culcat cu el macar.

| kostyx a răspuns:

Atata timp cat nu ai contact cu sangele lui nu ai cum sa contectezi virusul. Daca nu ti-a spus el ca are HIV/SIDA mergi cu el sa faca un test. Ce ti-a spus cunostinta lui poate fi si o minciuna rautacioasa. Daca totusi are incearca sa ii fii alaturi.

| jimiciu a răspuns:

Ma nu stiu ti-a zis el ca are Sida? daca nu!
nu te mai lua dupa ce spun altii ca poate vor doar sa te desparta de elhee heeoricum daca ai nelamuriri incerca sa il convingi sa mearga sa isi faca testul hiv.
acolo se vede exact daca are sau nu
testul costa 15 lei si consta in luarea unei probe de sange. sper sa nu fie adevarata afirmatia prietenului lui, ci doar un svon tampit.Bafta!

| KIDoOr a răspuns:

Daca te temi pentru tine, nu-ti pot sugera decat sa dai fuga la medic si sa-ti faci un test de sange asa vei afla in maxim 4 zile daca ai fost si tu infectata. Daca te temi pentru el si esti absolut convinsa ca nu ai fi putut sa ei virusul HIV si daca il mai si iubesti, nu poti decat sa stai alaturi de el.

| Maria0916 a răspuns:

Anonimus1223,esti tampit/a, cum poti spune asa ceva? virusul HIV nu rezista mai mult de 10 min in aer...si virusul hiv se ia prin: contact sexual, sange si produse de sange, ace contaminate, droguri de administrare intrevenoasa, piercing, tatuaje.Esti chiar varza.

| Corina39 a răspuns:

:S ohh ar trebui ca in aceste momente sa ii fii aproape sa nu il lesi ca acesta e cel mai urit lucru...incearca sa il intelegi si sa ii dai mai multa atentie sa se simta si el fericit. pentru nimic in lume sa nu il lesi si sa il ignori. poate sa se schimbe ceva intre voi dar nu despartirea sad imi pare rau pentru el

| jolidon explică (pentru Corina39):

Ideea e ca are de ceva vreme si mie nu mi-a spus. Problema e ca ma pune in pericol sa iau si eu fiindca isi doreste sa trecem mai departe. Asta e urat. Urat din partea lui sa imi puna in pericol viata

| Corina39 a răspuns (pentru jolidon):

:O pai lasa-l naibii in voia sortzii.el ar trebui sa fie multumit pentru faptul ca ii esti alaturi si il iubesti. daca el te iubeste pentru nimic nu ar face asta chiar a pune punct relatiei pentru ca tie sa nu iti faca rau