| WolfGhost a întrebat:

Avand in vedere ca gelozia este un sentiment ce decurge din dragoste si ca atare o recunoastere a dragostei,nu credeti ca este normal sa intervina intr-o relatie?
Nu exagerata bineinteles,ca doar nu ai sa ti legi iubitul. Oare nu sunt aceste doua sentimente interdependente?
Ce credeti? Pe voi,baietii,va supara cand o fata e geloasa?
Anume eu pe cel la care tin l as inchide intr-un glob de cristal ca sa-l am numai pentru mine laughing)) din cauza ca imi e prea drag de el, nu ca l-as priva de libertate.
Acestea sunt sentimente fundamentale\primitive sau derivate?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Gelozia este un semn de lipsa a increderi in persoana iubita fie un istoric de dezamagiri din trecut, gelozia e normala pentru ca iubirea e o obsesie compulsiva, nu ma supara omul cand poate dovedi ceea ce afirma, cand inventeaza e aiurea, sa stii ca cand am iubit prima oara imi imaginam the fisrt love ca statea intro cusca de fapt era frica, temerea ca o voi pierde, frica, teama sunt da chesti care au aparut acuma multe milioane de ani, nu le consider primitive daca isi ea foc casa tu fugi afara de frica nu poti fi lipsit de frica incat sa stai in ea

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Gelozia e cea mai stupidă, cea mai neroadă, cea mai crudă, cea mai imbecilă dintre pasiunile omeneşti.Este o boală iremediabilă, un cancer al sufletului împotriva căruia nu există leac, nu există medic, nu există ameliorare, nici măcar acalmii datorate istovirii.Gelozia este cel mai mare rău, ea înseamnă lipsa de iubire pentru cei care o provoacă, este sentimentul chinuitor provocat de banuiala sau incertitudinea capersoana iubita este infidela. In concluzie GELOZIA= BOALA INCURABILA.

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Deja ai zis o prostie. Gelozia NU vine din dragoste,ea vine impreuna cu dragostea si se manifesta in functie de fiecare persoana. Oamenii lipsiti de incredere,care se considera urati,sunt ff gelosi in ideea ca mereu exista cineva mai bun. Doi oameni maturi,siguri pe ei si pe partenerul lor,nu sunt gelosi. E dovedit stiintific ca neincrederea in propria persoana sau in celalalt aduce gelozia. Dragostea nu aduce gelozie,doar mandrie,mandria fata de persoana care iti este alaturi. Nu pot afirma ca exista gelozie constructiva,dar distructiva sigur este. Un om gelos este un om invidios,invidios pe aspectul celuilalt,invidios pe lucrurile care ii lipsesc lui. Oameni foarte gelosi au tendinte de control,sa stie tot ce misca legat de partener,ca nu cumva sa existe cineva,,mai bun,,. Deci nu, gelozia nu vine din dragoste, vine din nesiguranta diverselor planuri si probleme personale (financiare, de aspect, de comportament...etc). Lamurind aceste aspecte impreuna cu partenerul poate aduce o atenuare in problema geloziei, dar niciodata o vindecare fiindca este ceva mental care te bantuie la tot pasul si constientizarea lucrurilor care o aduc poate sa mai amortizeze efectele distructive.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad nimic atragator in gelozie. am vazut ca e la moda azi, esti cu un baiat / fata de 2 zile, deja trebuie sa ii dai toate parolele la orice etc etc,. ce naiba inseamna asta? daca nu ai incredere ce naiba mai cauti intr-o relatie? fiecare are dreptul la libertate in relatie.

"Pe voi, baietii, va supara cand o fata e geloasa?" ca face putin spume ca pomenesc de alta, da e haios, dar cum ai zis tu altele mai sus, nu e frumos deloc.

| cristi10grei a răspuns:

Uite vezi tu iubirea e un lucru ata de frumos si divin happy langa iubire vine panarama de gelozie acritura de gelozie happy pe cat de mult incerci sa o ineci intr-un ocean nu poti! pentru ca are mai multe vetii ca pisica, daca nu esti gelos gelosa nu iubesti dar o poti controla uneori depinde de situatie! faza este oferitiva libertate si cand spun asta nu inseamna, ca tu sa pleci altu si el cu alata. ma refer sa se uite dupa altele ce ramane cu uitatu tu la fel rami cu uitatul, incerca sa va controlati ca se poate ajunge la crime batai si multe altele, iubitiva mult

| WolfGhost explică:

Corbulalbrosu,ai citit Seneca? happy