| alexzandraa a întrebat:

Bună! Am început recent să folosesc metoda retragerii și am o întrebare legată de riscul de sarcină.

Ieri am avut un contact sexual neprotejat, iar partenerul a ejaculat în afara vaginului. După aceea, a urinat și s-a spălat.

A doua zi, la 24 de ore distanță, am avut din nou un contact sexual neprotejat, dar fără ejaculare înăuntru.

Având în vedere că a urinat și au trecut 24 de ore între cele două contacte, există vreun risc real să rămân însărcinată?

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Asa au avut bunicii mei 4 copii in 13 ani, altfel cel mai probabil ar fi avut mai mulți.

| mihai69 a răspuns:

Nu.
Dar pot să-ți spun sigur că folosind aceeași metodă, am reușit să avem doi copii.

| Emilian65 a răspuns:

În situația prezentata de tine nu exista risc de sarcina.

| Miruna333 a răspuns:

Metoda retragerii e cea mai mare prostie.
Da, orice act neprotejat (fie si cu ejaculare afara) poate duce la o sarcina nedorita.,, Functioneaza'' pana nu mai functioneaza.
Daca tot te vezi cu cineva si nu vrei o sarcina, sunt atatea metode contraceptive. Recomand 100% sterilet, si dupa stai fara grija.
La metoda folosita de tine te joci cu focul si vei sta mereu in stres, e inconstienta pura

| annonimaaaa555 a răspuns:

Risc foarte mic, dar nu zero.

Faptul că partenerul a urinat între acte reduce semnificativ șansa ca lichidul preejaculator să mai conțină spermatozoizi viabili. Totuși, metoda retragerii nu este 100% sigură, iar o sarcină este posibilă, chiar dacă improbabilă în scenariul tău. Nu mai folosiți metoda retragerii