Chestiunea NU este aşa simplă, precum CREZI tu... - SCUZE dacă n-o să-ţi placă răspunsul!
Apoi, EU am o "nedumerire" : ţi-ai început recent viaţa sexuală ( cum reiese din celelalte întrebări ale tale, şi zici că ai peste 18 ani, lucru de care eu NU sunt convins ) - DAR, având în vedere întrebarea ta din 29 iunie 2012 ( la care ţi-am dat un răspuns foarte complet ), CRED că tu ÎNCURCI tabletele anticoncepţionale LUNARE cu contracepţia "de URGENŢĂ" ( gen Escapelle, sau Postinor 2 )!
De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămâi însărcinată!
Pentru a preveni LUNAR o posibilă sarcină se RECOMANDĂ alte metode : prezervativ, tablete anticoncepţionale ( prescrise de MEDIC ), ovule sau creme spermicide/contraceptive, metoda "calendarului" ( când ai ciclu regulat ), etc.
Ar fi bine să te informezi despre aceste chestii, pentru mai multe detalii vezi linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......ua-zi_1091
De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ) - iar dacă la tine NU sa va întâmpla acest lucru, atunci NU a vut EFECTUL scontat - deci, e POSIBIL să fii însărcinată ( din acest punct de vedere, la fel cum e posibil să-ţi vină ciclul PESTE sarcină )!
Bine-nţeles, discutăm toate aceste aspecte cu presupunerea că ai ciclu REGULAT ( adică timp de cel puţin 6 luni să-ţi vină la acelaşi interval/număr de zile ),...
Apoi, e foarte IMPORTANT de ştiut EXACT doza acelui comprimat - deoarece, dacă era un comprimat de 1, 5 mg: se IA în doză unică de 1 cpr; iar DACĂ era un comprimat de 0, 75 mg: se IA în doză de 2 cpr., administrate la interval de 12 ore!
Apoi, acele "mâncărimi" vaginale ( de care te plângi ) NU au NICI o legătură cu contracepţia - ele DOVEDESC faptul că ai o INFECŢIE!
În mod SIGUR este vorba de o infecţie ( probabil ÎNSOŢITĂ de scurgeri vaginale şi/sau usturimi zonale ) - şi DACĂ nu şti tipul microbului, NU te poţi trata ACASĂ ( după diverse sfaturi şi/sau cu diverse metode )!
RECOMAND să mergi URGENT la un control ginecologic, pentru a-ţi recolta o cultură din secreţia vaginală - iar în urma analizei vei afla EXACT ce infecţie este şi vei primi tratamentul aferent!
Pentru analiza secreţiei respective, e recomandat să nu te speli local ( nici duş ) 1-2 zile înainte. Deci cu o zi înainte NU faci duş/baie şi nu te speli local ( nici cu apă, nici cu alte loţiuni de igienă intimă... ) şi în ziua următoare ( dimineaţa ) te duci la ginecolog ( bine-nţeles, faci o PROGRAMARE întâi, ca să şti în ce zi poţi fi consultată )! O să-ţi ia ( pe o lamelă ) cultură din secreţia respectivă şi o va analiza, apoi o să-ţi dea tratament!
Urmează sfatul dat şi du-te URGENT la un consult ginecologic, nu lăsa să se agraveze pentru că se poate ajunge la chestii foarte grave ( chiar cancer de col uterin ); iar dacă e infecţie ( pe care o puteai lua chiar şi de la ştrand ), se poate trata uşor!
Dacă, totuşi, presupui risc de sarcină, ATUNCI poţi face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( iar dacă rezultatul e neconcludent, atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile )!
Te duci la farmacie şi cumperi 1 test de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele ) - au un preţ mediu de 10 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!
ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Mancarimile vaginale nu fac parte din reactiile adverse ale medicamentului. Ciclul se poate deregla, poate sa vina mai inainte sau sa intarzaie ( chiar 7-14 zile ). Eu zic sa nu-ti faci probleme, pentru ca l-ai administrat in timp util.
Amaliaaaalala întreabă: