| annemarie02908 a întrebat:

Buna.
Luna trecuta am avut un contact sexual neprotejat, la cateva zile dupa menstruatie, in care in termen de 12h am luat pastila de a 2 a zi escapelle, iar dupa 4 zile am avut sangerari ca o mica a doua menstruatie, acum mi-a intarziat 10 zile ciclul menstrual de la prima sangerare din luna trecuta, de la cea de a doua sangerare dupa pastila este fix o luna. E posibila o sarcina?

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai luat o bomba de hormoni si te mai miri ca ai sangerari si dereglari ale menstruatiei?
Macar ai citit prospectul?
www.anm.ro/_/_PRO/PRO_8697_03.03.16.pdf
"Următorul ciclu menstrual după ce aţi luat Escapelle După utilizarea Escapelle, ciclul dumneavoastră este de obicei normal şi va începe în ziua obişnuită; cu toate acestea, uneori va fi cu câteva zile mai devreme sau mai târziu. Dacă ciclul dumneavoastră întârzie cu mai mult de 5 zile faţă de data prevăzută, apare o sângerare „anormală" în această perioadă sau credeţi că aţi putea fi gravidă, trebuie să faceţi un test de sarcină pentru a vedea dacă sunteţi gravidă. "

"Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Stare de rău (greaţă) Reacții adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):      Aţi putea avea unele sângerări neregulate înainte de a începe următoarea menstruaţie Dureri de burtă Oboseală Dureri de cap. Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):  Stare de rău (vărsături). Dacă vă este rău citiţi secțiunea „Ce trebuie să faceţi dacă vă este rău (vărsături)".   Ciclul dumneavoastră poate fi diferit. Cele mai multe femei au o sângerare lunară normală la momentul obişnuit, dar unele pot avea sângerarea lunară mai târziu sau mai devreme decât momentul obişnuit. De asemenea, puteţi avea sângerări neregulate sau pătare până la următorul ciclu. Dacă ciclul dumneavoastră întârzie cu mai mult de 5 zile sau este neobişnuit de redus sau neobişnuit de abundent, trebuie să vă adresaţi medicului cât mai curând posibil. Este posibil să aveţi sensibilitate la nivelul sânilor, diaree, să vă simţiţi ameţită după ce aţi luat acest medicament. Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):  Erupţie trecătoare pe piele, urticarie, mâncărimi, umflare a feţei, durere pelvină, dureri în timpul sângerării lunare, durere abdominală. "

In concluzie:
Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti

| Cristina27373y3 a răspuns:

Nu iubita