| Aliss234 a întrebat:

Bună seara, TPU! Vreau sa împărtășesc cu voi ceea ce ma roade de 3 săptămâni. Am întreținut relații intime cu iubitul meu si am luat escapelle, următoarea zi, stiu ca aceasta pastila poate fi folosita in intervalul la 72 de ore după ce contactul s-a produs. Problema este ca noi ne doream un copil dar eu am incercat sa evit pentru ca nu avem posibilitate...Eram 100% sigură că nu se va întâmpla atata timp cat am luat escapelle.Dar menstruatia mi-a întârziat si aveam greturi..am decis sa fac un test si a ieșit pozitiv. Am fost la sa îmi fac ecografia transvaginala si am aflat ca am 7 săptămâni. Nu știu ce să fac...Mama nu pare atât de încântată, in schimb părinții lui sunt in culmea fericirii.Totusi abia fac 20 de ani si chiar nu știu ce sa fac.Sunt derutată total.As opta pentru avort dar si nu.Nu stiu daca ne vom descurca si nu sunt nici pregătită. Unii se bucură, alții mai puțin si ma dau înapoi.Nu stiu ce sa fac. Va rog, ajutați-mă, cu câteva sfaturi. Va mulțumesc mult! Seara bună!

Răspuns Câştigător
| Ralukafay a răspuns:

Părerea mea ar fi să păstrezi copilul. Adică nici părinții tăi nu cred că te-au făcut la 30 de ani, să fim serioși și pun pariu că și ei au fost ajutați de părinții lor ca să te crească. Nu înțeleg ce fel de părinți sunt dacă ar fi de acord cu un avort. Lasă copilul să se nască și dacă nu vi-l doriți, dați-l spre adopție unui cuplu care chiar își dorește să aibă copii, dar care nu au starea de sănătate necesară, adică nu pot face copii. E o viață de om, totuși. Nu poți să îl omori și să mergi mai departe, e o parte din tine, ești mamă!
Îmi doresc să te gândești foarte bine la ce vei face. Soțul tău se poate angaja, poate lucra în șantier, construcții, curierat, orice și tu poți rămâne casnică dacă nu vrei să îl dai spre adopție, dar nu îl omorî, e o viață, un suflet care nu a greșit cu nimic și dacă părinții tăi te pun sau te lasă să faci avort, atunci nu sunt părinți și nu au dreptul să fie numiți părinți pentru că părinții nu o să își abandoneze niciodată copilul și niciodată nu o să îl lase la greu și la voia întâmplării!

7 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Pastreaza copilul, intemeiaza o familie si fiti fericiti indiferent de ce spune lumea.

| Annastassia a răspuns:

Pastreaza copilul!
Este prima sarcina si nu risca sa faci avort si sa ramai infertila pe viata.
Nu are importanta fericirea maica-tii, ca nu ea este mama acestui copilas, iar in relatia ta cu iubitul tau, mama ta sau parintii, nu au ce cauta.
Voi doi sunteti un cuplu, voi doi va faceti o casnicie si familie, unde mama ta nu are ce cauta sau spune ceva, mai ales ca sunteti doi adulti, nu copilasi.
Este vremea sa decideti voi doi, fiindca este copilasul vostru si viitorul vostru in joc.
Decide cu intelepciune, fiindca o mama manipulatoare va poate distruge casnicia si viiorul vostru, doar daca ii permiteti. Asa ceva nu mai este acceptabil, cand nu este vorba de casnicia ei si a altora, adica a ta si a iubitului tau.

| ShelbyGT a răspuns:

Păstrează copilul. O sa va descurcați.

| Crissi99 a răspuns:

Cea mai bună alegere e să îl păstrezi, asta ca să nu regreți că ți-ai ucis propriul copil.

| mdc98 a răspuns:

Sa inteleg ca ai luat pastila de a doua zi(respectiv cele 2 pastile) in termen de 72 si ai ramas insarcinata? Sansele sunt mici sa stii.
Esti sigura ca ai luat-o si pe a doua dupa 12 ore de la prima?
Parerea mea este sa pastrezi copilul.

| Aaa1234 a răspuns:

Păstrează copilul, un copil e o minune e cel mai frumos lucru. Mai sunt oameni care nu au o situație financiara bună dar sunt fericiți. O sa va descurcați asa cum puteți, fiți o familie. Dar nu renuta la copil.

| Nimeni256 a răspuns:

Bună, parerea mea este sa păstrezi copilul, chiar dacă părinții tai nu îți transmit energie buna, după o perioada vor accepta chestia asta și îți vor fi alături, cât despre bani o sa vezi ca o sa va descurcați. Poate nu ești pregătită la 20 de ani dar este un dar sfânt un copil.