De ce discuți cu medicul ginecolog care ți le-a recomandat aceste probleme? Bineînțeles că nu e o metodă contraceptivă permanentă și infailibilă! Metodele permanente sunt: legarea trompelor și eliminarea aparatului reproducător!
Toate metodele contraceptive reprezintă riscul unei sarcini.
În plus, dacă raportul sexual este constrâns de aceste metode contraceptive, dispare plăcerea, pasiunea!
Să te speli, iertare, dar sunt ovule, se absorb, ce are spălatul cu ovulele?
https://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/ovule-contraceptive
Uite aici multe răspunsuri! Citește tot articolul!
Introduci ovulul inainte de actul sexual. au efect in jur de 4 ore.
Atentie, este o metoda destul de problematica, stiu multe persoane care au bebe cu aceasta metoda
Dupa ce ai introdus ovulul nu te speli, ai actul sexual.Te speli si tu inainte!
Atentie, zona aceea nu se spala NICIODATA cu sapun
Am pierdut o sarcina și pentru a nu se repeta, medicul mi-a dat o serie de analize. Până le fac, am nevoie de o metoda contraceptiva. Înainte foloseam prezervativul, dar soțul meu are probleme de la ele. Am încercat și fara latex, dar voiam alta metoda.
Când am spus de ovule, că nu sunt o metoda contraceptiva permanenta, m-am referit că nu pot fi un înlocuitor al anticoncepționalelor, care pot fi folosite ani de zile, ci doar periodic.
In prospect scrie că orice urma de săpun anulează efectul ovulelor.
Probabil nu m-am exprimat eu bine.
Mulțumesc oricum.
Contracept-M sunt ovule contraceptive locale care conțin o substanță activă cu acțiune spermicidă, ce distruge spermatozoizii și previne sarcina prin crearea unei bariere în vagin.
Igiena locala, prin spalarea organelor sexuale cu apa si sapun se face zilnic, ca o masura corecta de igiena, dar si recomandata inainte si dupa sex, ca sa elimini secretiile si mirosurile neplacute, asadar spalarea cu apa si sapun a vulvei nu are cum sa afecteze spemicidul (ovulele Contracept M) pe care tu trebuie sa le introduci cat mai adanc in vagin cu degetele, cu 5-10 minute inainte de a incepe partida sexuala, ca ovulul sa se dizolve complet.
Retine: nu se baga niciodata apa si sapun in vagin!
Vaginul se curata singur iar spalaturile vaginale se fac numai recomandate de ginecolog si numai daca ai anumite boli sau infectii care necesita asa ceva.
Mă refeream pe exterior, cu cât timp înainte ai voie sa te speli cu săpun? Cate ore aproximativ?
Mulțumesc frumos!
In prospect scrie că orice urma de săpun anulează efectul ovulelor. Nu știu cu cate ore înainte mă pot spala, pe exterior, evident. După actul sexual, nu cred că este o problema, mă pot spala imediat (pe exterior mă refer).
Mulțumesc frumos.
Dar cum ajunge sapunul in vagin?
Ca doar spalarea in cada sau dus nu o faci culcata pe podea si nu-ti introduci sapun in vagin, acela se scurge sde pe corp neputand intra in vagin deloc.
Doamnă multă sănătate și fericire!
Da, scrie, doar că nu introduceți săpun în interior. Oricum, aveți o viață chinuită sexual!
Metodele contraceptive nu sunt un chin, cel puțin nu pentru noi. Faptul că soțul meu are reacții adverse la prezervativ, nu înseamnă chin, ci doar înlocuirea lor cu altceva.
Chin a fost când am pierdut sarcina și am avut complicații.
La sarcină m-am gândit când am scris "chin"!
Am lucrat peste 15 ani printre femei, în confecții textile și nu numai, unde am auzit multe povești, probleme! Vă înțeleg foarte bine problemele medicale! Sănătate!