| σяιgιηal a întrebat:

Buna TPU ajutati-ma va rog! cu pareri este bine sa permit prietenului meu sa ma atinga in locurile intime avem 7 luni impreuna, si abia eri am permis sa ma atinga sex nu facem si nu vom face pana nu ne vom casatori asta el a spus-o el nu isi doreste sa faca dragoste cu mine si spune ca avem o anumita masura si pana la o anumita limita adica sa permit sa ma atinga e rau?

8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Da, e rau. Atat porunca cat si constiinta spune sa nu preacurvesti (caci Legea este scrisa de Dumnezeu in constiinta). Voi nu aveti voie nici macar sa va tineti de mana mai inainte de logodna; deci niciun fel de atingere. Cu cat mai mult ca voi ati mers atat de departe.
Cerceteaza-te pe tine insuti, intrebandu-te: "Ii place lui Dumnezeu ceea ce ati facut voi?; "Se bucura El de lucrul acesta?"; "Asa a lasa El lucrurile -in ordinea aceasta?". Daca raspunsul este nu, atunci ar trebui in mod ferm, categoric sa renuntati la aceste ingaduinti nesfinte care va vor distruge sufletele din pricina ca va despart de Dumnezeu si de cer. Nu e nevoie de un pacat prea mare ca sa va desparta de cer; este suficient chiar si cel mai mic, cel mai neinsemnat pacat. Omul este singurul ce poate alege in dreptul sau -sa asculte de Dumnezeu in totul, sau sa nu asculte. Dar fara ascultare de Dumnezeu, omul nu poate sa isi formeze un caracter frumos si puternic pentru Imparatia Cerurilor.
Voi v-ati pus in gand ca sa nu mancati cireasa de pe tort; dar voi mancati tortul miresei mai inainte de nunta; iar in noaptea nuntii nu va veti mai bucura de tort, ci doar de cireasa ramasa.
Multi oameni traiesc in felul acesta. Dar daca te simti mustrata, vinovata in cugetul tau; daca simti ca ai pacatuit impotriva lui Dumnezeu, sa stii ca daca iti vei marturisi pacatul inaintea Lui -si vei face aceasta cu inima sincera si cu hotararea de a renunta la acest pacat; deci daca vei face aceasta, sa stii ca Domnul te iarta. Nu mai inainta in aest pacat, ci i-a hotararea de a renunta la el, cautand ajutor la Tatal nostru cel ceresc care este cu mult mai dornic sa ne ierte si sa ne ajute decat am putea noi gandi sau crede.

Te va ajuta mult cartea "Calea către Hristos" pe care o gasesti aici: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html

| milan9 a răspuns:

Eşti deplin îndreptăţită să-l faci să aştepte până la casatorie. Este un atu prin care lui îi câştigi respectul (în caz contrar cedarea din partea ta ar fi pentru el motiv de pierdere a respectului şi entuziasmului, de îndepărtare). Este un atu prin care scapi de cei cu intenţii neserioase, oricât de mult ai ţine la ei, dovada supremă de iubire pentru cel care va fi într-o zi soţul tău. happy happy

| HueyFreeman a răspuns:

Sa inteleg ca pana acum ati fost numai amici?

Răspuns utilizator avertizat
| Lavii007 a răspuns:

Daca tu te simti bine, da. Chiar daca nu faceti sex, intr-o relatie e nevoie si de intimitate. Dupa 7 luni eu zic ca e normal.

| bbu2eugen a răspuns:

Nu e rau dar nici sa intreceti masura.

| dusmanul86 a răspuns:

Poti sa ii permiti dar ma indoiesc ca atunci cand o sa va infierbantati o sa va mai puteti abtine sa nu faceti si sex