anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU! Ieri m-am întâlnit cu prietenul meu şi am decis să mergem să ne plimbăm şi am luat autobuzul, problema este că era aglomerat în autobuz şi am călcat un bărbat pe picior fara să vreau şi m-a înjurat cu voce tare, dar prietenul nici măcar nu mi-a luat apărarea şi totuşi are 35 de ani, e om în toată firea. Oare nu ține la mine deloc? De ce le permite altora să mă înjure? Ii era frică?

4 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Ok, hai sa zicem ca prietenul tau "iti lua apararea", orice-ai intelege tu prin asta. Ce ar fi urmat? Foarte probabil s-ar fi ajuns la violenta fizica. Prietenenul tau ar fi avut de pierdut oricare ar fi fost deznodamantul acelei cafteli. Daca ala era mai tare, prietenul tau ar fi luat bataie sau chiar mai rau. Daca prietenul tau il batea p-ala, ar fi putut ajunge sa aiba probleme cu legea, poate chiar sa ajunga si pe la parnaie. Vrei sa-l vezi ranit sau prin puscarie? Sper ca nu.
Nu stiu cat de mult tine prietenul tau la tine, dar a actionat intelept, altercatia incheindu-se doar cu o injuratura, care pana la urma ramane doar o vorba in vant aruncata de un cretin pe care cel mai probabil nu-l vei mai intalni niciodata. Daca individul te-ar fi agresat fizic, atunci datele problemei s-ar fi schimbat...iar prietenul tau ar fi trebuit sa intervina si sa te protejeze. Nu stim ce ar fi facut el, dar mie imi place sa cred ca te-ar fi protejat cu orice pret.
In concluzie, trebuie sa te gandesti si la binele lui, nu sa-l impingi sa sara la bataie si sa-si riste viata sau libertatea, doar pentru ca te-a injurat un nebun in autobuz.

| Bogdan1o a răspuns:

Întrebare...tu câți ani ai? De ce ai fi cu unul de 35? Și dacă nu ți-a luat apărarea e un măgar. Evident și ăla ce a înjurat e.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De frica ca românii sunt violenti, te a injurat mai bine ca a tacut prietenul tau ca altfel il bătea sau mai rau daca ăla care te a injurat avea cutit la el va ranea pe amindoi, tu ti ai cerut scuze ca l ai calcat pe picior pe acel domn, daca el te a injurat tu prefa te ca nu ai auzit nimic si trece cu vederea, numai traim in anii 70-80 cand lumea era civilizata si politicoasa, acum toti isi fac singuri legea si te omoara nevinovat fiind.

| Miruna333 a răspuns:

Doamne fereste, de oamenii astia sa te feresti intotdeauna, cei care nu deschid gura sa iti ia apararea. Nu conteaza care ar fi scuza din spatele acestui incident, conteaza ce a facut el, sau ce nu a facut si trebuia...