| StefAn2006Miau a întrebat:

Buna TPU. O sa incerc sa scurtez situatia cat de tare pot…Eu sunt intr-un grup de prieteni in care este si o fata anume.In ultima vreme eu cu aceasta fata am can trecut de la prieteni la ceva mai mult.Totu a inceput cu o petrecere unde am tot vazut ca se tine dupa mine si ii place compania mea(nu s-a intamplat nimic), dupa a 2 a zi am inceput sa vorbim a inceput sa flirteze putin am flirtat si eu pana am ajuns intr-un moment de nedumerire si am intrebat-o pe fata ce vrea de la mine si unde vrea sa ajunga.Ea mi-a spus ca nu a vrut nimic a crezut doar ca pur si simplu glumim unul cu altul asa cum glumesc eu cu verisoara mea care face parte tot din acelasi grup.Eu m-am suparat si am zis sa le termin cu ea si sa nu-i mai raspund la mesaje si sa le las asa.Ea a parut ca ii pare extrem de rau ca ma pierde,tot incerca sa se bage in seama cu mine, mergea cu masina sa stationeze in locurile in care stie ca ma duc sa stau cu masina si sa ma,, urmareasca,, cumva ca sa dea de mine pana intr-o seara in care mi-a spus ca ii pare enorm de rau si ca o doare sifletu ca vede ca ma distantez si ca pierde o pers draga ei si o pers cu care se intelegea mai bine ca si cu oricine.Am iertat-o si incet incet am inceput iar sa iesim si iar sa flortam unu cu altu.Am pupat-o la o petrecere parea ca astepta asta de mult, am tot tinut-o asa o vreme pana de revelion ce am avut si contact sexual.In ciuda a ce s-a intamplat tot o tinea pe a ei cu,,nu vreau relatie cel putin anul acesta,simt ca n-am nevoie si pur si simplu nu vreau,,.Asa ca am intrat intr-un fel de prietenie cu beneficii de care sincer m-am can saturat da parca nici nu stiu cum as putea sa ies. Spune ca nu o intereseaza daca ies cu altele sau ca nu am obligatii fata de ea,ea nu are fata de mine, dar mai apoi vine cu gelozii.Ce e clar e ca ei ii convin treburile astea si ma vede ca o pers cu care ar tine legatura si in viitor.Tin sa precizez ca sunt sigur ca tine la mine si daca as suna-o oricand ca as avea nevoie de ceva sau sa fie langa mine ar fi oricand si se comporta ca si cum are drag de mine si chiar o si spune, dar toate se blocheaza aici.Iesim afara mergem peste tot suntem atasati unul de altul si ne mai sarutam sau facem alte cele la un spriț din cand in cand si asta e tot. Dupa iar ne comportam ca niste prieteni ce se mai iau in brate si le place sa stea impreuna.Nu ar vrea sa fie cu mine pe ideea ca nu vrea oubire sau sa aiba pe cineva dar parca nici nu ar vrea sa ma indrept spre alta fata.Tin sa mentionez ca nu au trecut mai mult de 1 an de la ultima ei relatie de 3 ani si ipoteza mea e ca nu a trecut inca peste si nici nu vrea sa intre intr-o relatie cu mine si sa ma raneasca ca nu poate sa iubeasca iar o alta pers si sa o ia de la capat iar.Dar parca nici nu vrea sa-mi dea drumu si se complace cu prietenia asta cu beneficii pe care o avem de care sincer ma satur incet incet pentru ca oricat as incerca sa nu depun sentimente tot o fac si ma ranesc pe mine.Ce as putea eu face in ipostaza asta?

Răspuns Câştigător
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pt ca joaca un rol. Una spune, dar altceva simte. Adevarul e in actiunile ei.

Nu iti va spune ea prima, daca asta astepti. Va trebui sa-ti faci curaj si sa-i spui tu ce simti.
Si stabiliti exact termenii relatiei voastre. Ori aveti incredere unul in celalalt si aveti o relatie normala, fara gelozii,
ori nu aveti incredere si incheiati "prietenia" asta.

Si tu ai dreptul sa iubesti. Daca ea nu poate nici macar sa recunoasca ca simte ceva pentru tine, atunci mai bine o lasi cu problemele ei si iti gasesti pe altcineva.

Cu cat lasi timpul sa treaca, cu atat mai dureros va fi.

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Probabil inainte i-a plăcut de cineva care care a vrut doar cica prietenie cu beneficii, ea a suferit si acum braveaza, zice ca vrea doar prietenie cu beneficii, incearca sa nu aiba așteptări ca sa nu se mai expuna suferinței.
Cine nu vrea sa respecte planul Creatorului, acela ca sexul sa aiba loc intr-, un cadru de afectiune, asumare, dedicare reciproca si anume in casatorie, nu are aprobarea Lui peste relatie si nu iese bine, nu aduce fericire pe termen lung. Ai fi mult mai fericit daca pe viitor ai alege sa respect planul Lui si sa faci sex numai după căsătorie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu exista "prietenie cu beneficii", asa cum spui chiar tu: "oricat as incerca sa nu depun sentimente tot o fac"
Fata asta te placea inainte iar acum e indragostita lulea. Ea joaca rolul de "cool girl", nu vrea sa para disperata.

Va aflati intr-o situatie toxica, in care niciunul nu vrea sa recunoasca ce simte cu adevarat. Ceea ce e absolut stupid!

Gandeste-te bine daca ea e aleasa, daca vrei sa fii cu ea.
Daca raspunsul este Da, gaseste momentul potrivit si spune-i. Creeaza un moment romantic, de care sa va amintiti amandoi cu drag peste ani.

Daca raspunsul este Nu, atunci incheie "prietenia" asta. Va trebui sa impui limite si sa reduci contactul cu ea.

Este si un film cu titlul asta, in care protagonistii sunt indragostiti, dar unul din ei nu vrea sa admita. Urmariti-l impreuna, poate asa va dati seama cat de supide sunt "prieteniile cu beneficii"

| StefAn2006Miau explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Am mai incercat sa-i spun mai pe ocolite sau sa discutam subiectu dar mereu avea aceeasi idee.Nu simte ca poate sau vrea o relatie.Dar nici nu m-ar lasa plec. Spune ca nu e geloasa ca nu o intereseaza si face exact opusul, ba imi cauta masina sa vada pe unde e, ba cand imi zareste masina ma intreaba mereu ca unde ma duc sau unde is.Genu de persoana care nu te lasa sa mori da nici sa traiesti…

| StefAn2006Miau explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Pai i-am mai spus, am mai discutat si raspunsul mereu a fost acelasi.Ca nu vrea o relatie deocamdata.Ea nici nu ii tipa ce,, pica usor,, sau mereu vorbeste cu baieti, e si extrem de inchisa in ea si nu spunemimenui ce face, dar cumva eu am reusit sa sparg toate barierele astea si am ajuns si sa am contact sexual.Nu stiu, dar pe mine ma frustreaza faptul ca mereu o baga pe asta ca,, suntem prieteni,, si dupa se comporta exact invers. Zice ca nu o intereseaza si dupa face exact opusul, e un paradox. Si mi-e draga si ne intelegem super bine si mi-a la i betie cu lacrimi in ochi ca eu pentru ea reprezint linistea sufleteasca pe care o cauta de mult, si eu o vad pe ea ca e o persoana relativ recesi inchisa si cumva cu mine nu a fost de niciodata asa. O vad ca nu vrea sa ma piarda si se sinte atrasa da nici nu vrea sa faca un pas in fata probabil din cauza traumelor si frucilor ei.Da nici eu nu pot sta asa la nesfarsit, dar parca nici eu si nici ea nu vrea sa se opreasca.Totul e un paradox si deja daca am ajuns sa scriu pe TpU e clar ca nu mai stiu care ar trebui sa fie solutia.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru StefAn2006Miau):

Pt ca joaca un rol. Una spune, dar altceva simte. Adevarul e in actiunile ei.

Nu iti va spune ea prima, daca asta astepti. Va trebui sa-ti faci curaj si sa-i spui tu ce simti.
Si stabiliti exact termenii relatiei voastre. Ori aveti incredere unul in celalalt si aveti o relatie normala, fara gelozii,
ori nu aveti incredere si incheiati "prietenia" asta.

Si tu ai dreptul sa iubesti. Daca ea nu poate nici macar sa recunoasca ca simte ceva pentru tine, atunci mai bine o lasi cu problemele ei si iti gasesti pe altcineva.

Cu cat lasi timpul sa treaca, cu atat mai dureros va fi.

| perfectgirl7 a răspuns:

Părerea mea e că fata nu ştie ce vrea un sfat ar fi să îii ori împreună ori deloc şi o laşi pe ea să alegă ce vrea şi ai încheiat situația

| rzvrzv12 a răspuns:

Fa dracu un rezumat ca am 13 ani si n am **** atentia necesara sa citest tot si sa te ajut cu un sfat spune dracu ce vrei pe scurt