Te iubește de numai poate...
Relație : Încredere, Sinceritate, Respect.
Tu nu ai nici una din ele.
Încrederea este zero, dacă avea nu îți punea condiții și ore de intrat în casă.
Sinceritatea, odată ce nu e încredere, te minte în toate chipurile, crede-mă.
Respect? ce respect când el îți pune condiții.
Pe scurt, relația este un eșec.
Ori discuți serios și îi spui ce ți-am zis eu, ori îi dai papucii.
După ce discuți cu el ce ți-am zis ori realizează, ori începe să se enerveze li îți dai seama ce fel de om este.
Inseamna ca e baiat de casa dar cu prea multe pretentii de la tine[sufocant cum zici tu]dar important e ca va iubiti
Normal ca nu are niciun drept sa iti interzica ceva. Dragostea ar trebui sa insemne libertate, nu ingradire.
Trebuie sa pui piciorul in prag cat mai repede!
Spune-i ca nu are niciun drept sa decida in locul tau si ca daca continua asa o sa te piarda!
La urma urmei, nu te poate obliga nimeni sa stai langa cineva, daca acel cineva nu te intelege.
Buna Mademoiselle92
In general baietii dezvolta un comportament protectiv fata de partenerele lor
Din dorinta de a nu ti se intampla nimic a ales acest mod,dar totusi nu e normal sa iti interzica lucruri.
Nu vreau sa speculez sau sa insinuez nimic,dar chestia asta poate fi si din cauza neincrederii,sau a anturajului lui.
O comunicare selectiva si cat mai deschisa,te va ajuta sa afli motivul.
Incearca sa ii spui ca te simti sufocata si ca ai avea nevoie de putina libertate,daca insa nu vei face acest lucru s-ar putea sa ajungi sa dezvolti oarecare antipatie fata de el.
Mai intai de toate intr-o relatie trebuie sa fie egalitate, nu unul cu drepturi si altul fara. ex: "eu sunt baiat fac ce vreau, iar tu esti fata si faci ce zic eu!" asta nu mai e iubire, e obsesie, teama de a pierde aceea persoana.
Un cuplu e format din 2 persoane care formeaza un intreg ceea ce inseamna ca ambii au aceleas drepturi, atat timp cat nu fac lucruri care sa dezbine relatia.
Restul scuzelor sunt nefondate!
Gandeste-te putin...esti cu adevarat fericita cand ti se interzice ceva?
Daca el iti spune ca face asta pentru fericirea voastra, adreseaza-i o intrebare simpla : "Te-ai gandit ca (,) cu fericirea ta, ma ranesti mai mult decat crezi?"
Incearca sa iti echilibrezi situatia, pentru ca daca nu o faci, la un momentdat vei simti un discomfort in preajma lui Mult succes!
Nimeni nu are dreptul sa iti ingradeasca libertatea, esti libera sa faci ce vrei. Nu mai suporta un astfel de comportament, iesi afara, daca nu tii cont de ce zice el ce va face mai tarziu, te va agresa fizic, mai bine rezolva problema din scurt, fiecare e liber sa faca ce vrea, indiferent de ce are in chiloti.
E posesiv, trebuie să ai o discuție cu el și să lămuriți treaba asta. Dacă te respectă și te iubește te va înțelege.
Daca te iubeste, scuura-l bine, si spune-i ca tie nu iti place treaba asta si fii suparata pe el o saptamana, dar nu ii spune, ci lasa-l asa, fara sa vb cu el.
Dacai i arati ca tu esti sefa si ca nu face ce vrea el din tine, o sa te respecte. Si stai linistita ca nu o sa iti dea papucii pentru faza asta, si daca te aminta ca o face, zice numai ca sa te sperie. am multe prietene care au trecut prin asa ceva, deci fii linisitita ca asa se face: iti impui punctul de vedre si nu mai vorbesti cu el pana nu pricepe. Nu strigi, nu te certi, ii spui frumos si daca nu pricepe te superi.
Sa imi spui dupa cum a mers
Am trecut si eu prin asta. Vorbeste cu prietenul tau spune-i intr-un mod delicat ca e prea posesiv si vezi cum se comporta dupa. Lui ii e frica sa nu te piarda de aia e prea posesiv. Daca dupa ce ii explici ca nu are nici un motiv sa se comporte asa, isi schimba comportamentul, e bine daca nu se schimba si ramane la fel eu cred ca nu ar trebui sa mai fiti impreuna
Buna!
Parerea mea este ca acest te manipuleaza intr-o oarecare masura fiind nevoita sa faci exact ce vrea, cum vrea, cand vrea el. Asta nu e o relatie. Cum spuneau si ceilati, o relatie se bazeaza pe incredere, respect si sinceritate. Poate ca este intr-adevar o persoana protectiva, o persoana care-ti doreste binele si de aceea iti impune o ora la care sa intrii in casa DAR protectiv e putin spus. Cred cu tarie ca e ste o persoana foarte, foarte posesiva. Cheia unei reatii de succes se presupune a fii comunicarea. cu cat mai multa comunicare cu atat mai multa incredere.
Nu cred ca ar trebui sa lasi lucrurile asa. Nu meriti sa fii "manipulata" de persoana pe care o iubesti. Ideal ar fi sa purtati o conversatie serioasa care sa se sfarseasca cu niste decizii importante pentru voi. Nu-i spune " ma sufoci " spune-i " ma simt stanjenita, ma simt neputincioasa." vorbind stric despre persoana ta, fara sa-l acuzi, sau fara sa-i dai sansa de a se simti acuzat ar fi posibil sa-i explici in ce masura este prea precaut, propune-i sa iesiti impreuna cu grupul tau de prieteni pentru a se asigura ca anturajul este ok. poate asa o sa se linisteasca.
Multa bafta!
P.s. Daca rezolvi intr-o oarecare masura, te rog sa-mi intr-un mesaj privat. Multumesc!