Cam da. Din moment ce esti impreuna cu cineva, se presupune sa-l/s-o respecti si iubesti. Ce iubire si ce fel respect mai e asta, cand tu flirtezi cu altcineva?
Așa se presupune, dar uite că există și relații disfuncționale, relații toxice, relații de fațadă, întemeiate de părinți din interes, nu doar din iubire. Dacă ele există, de ce ar trebui să-i judecăm pe cei care aleg să rămână în ele sau să le limităm dreptul de a-și căuta o iubire reală? Ce respect sau iubire poate fi încălcată atunci când relația este doar de formă? Niciuna. De asta am zis că înșelarea începe din momentul în care îți pierzi respectul și iubirea față de partener, dacă a existat vreodată una. Deci flirtul este doar un simptom al unei probleme mai adânci.
Pai pe mine nu ma intereseaza oamenii care aleg intentionat sa aiba relatii toxice si disfunctionale. E strict problema lor pe care ar trebui sa si-o rezolve.
Era vorba in subiectul asta strict despre faptul daca se considera sau nu inselat, flirtul.
Si din punct de vedere logic si moral, flirtatul se socoteste ca fiind inselat. Indiferent daca persoana respectiva iubeste sau nu partenerul actual.
Da, dar subiectul este legat de lipsa de respect și iubire din partea partenerului. Eu nu zic că flirtul nu este înșelat, dar în acest caz, pe cine înșeli dacă ai fost înșelat mai întâi? Și eu, ca și tine, vorbesc din punct de vedere logic și moral.
Pai din moment ce inca esti in relatie cu acea persoana, tot inselat se considera. Nu conteaza cine a inceput primul.
Nu mai înșeli sentimentele nimănui, despre asta e vorba, că nu mai există.
Tu vorbești despre convenții sociale, dar eu mă refer la altceva.
Aia e in cazul in care deja te-ai despartit. Sau care sunt pe punct de despartire oricum. Acolo e alta treaba.
Nu, ne referim la ce vorbim noi acum. Flirtul considerat înșelare este o convenție socială, adică o normă stabilită de societate pentru a proteja ideea de loialitate, respect și siguranță emoțională în relații. În cadrul regulilor sociale, flirtul, cât timp ești într-o relație, este perceput ca o trădare.
Dar eu întreb: lipsa respectului și a iubirii nu sunt tot forme de trădare? Iar intrarea într-o relație fără sentimente sincere nu este și ea o formă de înșelare?
Tradarea e atunci cand promiti cuiva ceva, si la final nu-i onorezi promisiunea. Totul fara sa-i spui. Asta e definitia tradarii.
In cazul intrebarii tale finale, daca ambele persoane nu simt unul pentru celalalt iubire si respect, aia nu se numeste tradare, ci se numeste relatie de fatada.
Cand intri intr-o relatie si sentimentele nu sunt sincere, abia atunci poti vorbi de o posibila inselare.
Nu neapărat.
Trădarea înseamnă încălcarea încrederii sau loialității. Dacă îți neglijezi partenerul, îl minți sau rămâi într-o relație fără să-l mai iubești, dar pretinzi că e totul în regulă, îi înșeli încrederea — ceea ce e o formă de trădare emoțională.
Înșelarea, pe de altă parte, presupune să induci în eroare sau să minți intenționat, chiar și despre lucruri mici.