Nu exista metoda de contraceptie 100% safe. Totusi, anticonceptionalele ofera o protectie foarte buna, de cam 99, 6-99, 8%. Cu doua conditii: 1. sa fie prescrise de ginecolog si tratamentul sa fie atent supravegheat de acesta (consult ginecologic la fiecare 4-6 luni) si 2. sa fie luate corect (incepand din ziua corecta, la ora fixa, fara intarzieri sau omisiuni, fara a asocia alte medicamente sau substante care le pot inactiva).
Anticonceptionalele nu ingrasa, dar cresc pofta de mancare, asa ca trebuie sa te abtii mai mult. Oricum, ginecologl te va intreba la fiecare consult daca ai reactii adverse si daca ai luat in greutate si iti va schimba preparatul la nevoie.
In functie de ziua de incepere si de preparat, efectul se poate instala din prima zi de adminstrare, dupa 5 zile sau dupa 14 zile.
Deci pastilele oricare ar fi ele nu protejeaza 100%. numa prezervativu era 99% parca sau asa ceva.iar anticonceptionalele parca 70% sau asa ceva.nu mai stiu exact dar 100% e doar daca tu sau el nu mai puteti face copii
Buna.In primul rand nici un fel de anticonceptional nu trebuie luat fara prescriptie medicala si analize in prealabil pentru ca iti pot deregla metabolismul si te poti face cat casa sau doamne fereste altele mai grave.In al doilea rand contaceptivele protejeaza 100% numai si numai daca sunt luate corect si nu sunt omise pilule din folie si isi fac efectul cam in 2 saptamani de la inceperea foliei.In acest timp trebuie folosita o alta metoda contraceptiva adica prezervativul.Normal nu ar trebui sa te ingrasi de la pastile decat daca nu iti sunt potrivite de asta trebuiesc analize pentru dozaj hormonal.Pentru analize consulta un doctor ginecolog, si cel mai important nu lua pastile de capul tau! Bafta te-am pupat.
Niciun mijloc contraceptiv nu este sigur 100%, eu de 3 luni iau Marvelon si nu am avut probleme, lasa in mine dar nu am ramas niciodata gravida. anticonceptionalele nu ingrasa, ci iti fac pofta de mancare, daca mananci mult te ingrasi.Eu de obicei mananc tarziu, si pe la 9 seara si am pus un pic de burtica
. Daca mergi la planning familial o sa primesti mai multe detalii.
LittleMinis întreabă:
LittleMinis întreabă: