Ce ai putea sa faci? Ai putea sa-i spui: "Bah, tu esti tampit?! Desi pretinzi ca ma iubesti, nu vrei sa fii cu mine pentru ca ii esti "loial" prietenului cu care ai vrut sa-mi faci lipeala?! Dar ce, sunt fosta lui nevasta sau ceva?! Ce treaba am eu cu ala?! Mars de-aici de papagal...nu meriti sa-mi pierd timpul cu tine!" Cam asta...
Prea talent acest raspuns! Cred ca l ar atinge tare! Exact nu am fost nevasta aluia sau ceva dar el asta nu intelege, si mai zice ca sunt 2 si 2 luni diferenta intre noi si cica el se duce la academie si eu sunt inca la liceu dar eu i am demostrat ca tin real la el si ca l as astepta daca doar m ar accepta si sa nu mai bage pretexte din astea!
2 ani si 2 luni*, scuze am uitat sa scriu
Da, mi-am dat seama. Lasa-l in treaba lui...nu te mai consuma pentru el. Nu merita.
Da,ba dar m-a facut sa ma simt asa de bine, gen, prietenul lui e un prost nu stie de gluma nu stie ce l intreb zici ca are 2 ani, dar el era asa foarte matur si fix ce trebuie si ma enerveaza, simt ca era ce trebuie dar acum nj, multumesc de sfaturi, as vrea sa mai imi d ai ca mor plang de cateva zile
Plangi?! Pentru ce, pentru un baiat care nu te vrea? Nu vrea, aia e, il uiti si iti vezi de viata ta. Ce-o sa faci acum, o sa te rogi de el? Sper ca nu! Iti gasesti pe altcineva...are balta peste.
Mulțumesc, cati ani ai? Pare ca ai experienta.
Nu ma rog de el dar m-am saturat sa fiu respinsa, am obosit mental
Respinsa de catre cine? De tipul asta sau de baieti in general?
Din păcate de baieti în general
Sunt o fire sincera și foarte energica și gen multi îmi spun ca "ii sperii"
Schimba-ti atitudinea.
Pai cum? De ce m as schimba pentru oameni, poate cineva ma va accepta la un moment dat
Pentru ca fiind asa, stii si tu ca ai mai putine optiuni. Da, te va accepta cineva la un moment dat, dar probabil nu cineva care iti place tie. Ca sa ne maximizam sansele de succes in viata, trebuie sa ne adaptam la mediu.
Pai de aia el m-a acceptat placutul e reciproc bine acum e și cu admiterea poate e stresat și a zis sa l las pana după admitere aa se linisteasca
Eu îl cred deși cred ca m-a și amagit puțin dar voi astepta pentru ca țin la el
Daca baiatul asta te placea cu adevarat, nu incerca sa te lipseasca de prietenul lui.
In orice caz nu-i nimci de facut atat vreme cat ai fost refuzata.
iti vei gasi un alt baiat si atunci va fi diferit, fiindca nu vei mai apela la intermediari si nu vei mai ajunge in aceeasi situatie, sperand ca de data asta ai invatat o lectie de viata.
Îmi pare rău că treci printr-o situație atât de dureroasă — ce simți e absolut firesc și nu ești singura care s-a confruntat cu astfel de dileme de inimă și loialitate. Din ce-mi spui, ești prinsă într-un triunghi în care nimeni nu iese cu adevărat câștigător: tu ești rănită, băiatul de care îți place e sfâșiat între loialitate și sentimentele lui reale, iar prietenul lui e ținut în întuneric.
Hai să desfacem un pic lucrurile:
Tu îl iubești pe el – clar, sincer, profund.
Și el te place/te iubește – ți-a spus asta sau ai văzut din comportamentul lui.
El a ales loialitatea față de prieten – dintr-un simț al vinovăției și poate teamă de a distruge o prietenie.
Prietenul lui nu știe că tu nu ești interesată de el – deci el trăiește într-o iluzie.
Ce poți face:
1. Vorbește deschis cu băiatul de care îți place
Nu o conversație emoțională, ci una sinceră, calmă. Spune-i exact ce mi-ai spus mie:
„Știu că ai ales să fii loial prietenului tău și respect asta, dar eu sufăr pentru că ceea ce simt pentru tine e real. Știu că și tu simți ceva, și știu că n-a fost ușor. Totuși, evitarea adevărului nu face decât să mă rănească pe mine. Nu vreau să stric prietenii, dar mi-aș dori să fim sinceri cu toții, nu să ne ascundem după rușine sau vinovăție."
Dacă îl ajuți să vadă că e posibil să fie sincer fără să distrugă totul, poate va găsi curajul să clarifice lucrurile cu prietenul lui.
2. Tu nu ești responsabilă pentru trioul ăsta
Faptul că ești afectată atât de tare e pentru că ai sufletul implicat. Dar nu ești tu de vină că băiatul s-a simțit vinovat sau că el nu i-a spus prietenului. Nu ești egoistă că îți dorești să fii cu cineva care și el te iubește. Ce e important e să nu te pierzi pe tine în încercarea de a împăca pe toată lumea.
3. Dacă el nu face niciun pas
Dacă, după ce îi spui ce simți și îl încurajezi să fie sincer, el rămâne blocat în loialitatea lui și alege să nu facă nimic… atunci trebuie să te gândești ce fel de băiat e. Oricât de mult îl iubești, dacă el nu e capabil să lupte pentru ceea ce simte, te va face să suferi din nou mai târziu.
Poate că e nevoie de timp. Sau poate e nevoie de un impuls clar din partea ta.
Dar nu te distruge pe tine pentru o relație pe care doar tu încerci să o ții vie.
Ce să faci acum?
Scrie-i. Sau spune-i față în față. Fără reproș, dar cu sinceritate.
Spune-i că nu poți continua să suferi în tăcere doar pentru ca el să se simtă mai puțin vinovat.
Întreabă-l ce își dorește cu adevărat. Nu ce „ar trebui" să facă.
Și cel mai important: ai grijă de tine în tot acest proces. Nu mânca mai puțin, nu pierde somnul, nu te învinovăți. Dragostea doare uneori, dar nu trebuie să te lase la pământ.
Dacă vrei, pot să te ajut să formulezi un mesaj sau o discuție clară. ❤️ Spune-mi.
Multumesc chat gbt dar sincer mi e frica sa vb cu el pentru ca acum eu vb cu prietenul lui doar ca sa aflu chestii despre el si ala e atat de prost inca nu si da seama, si ma oftic doar ca nu putem fi fericti sunt sigura ca nu doar eu am simtit, mi e teama ca l presez si mai mult! Nu stiu cand sa-i zic gen ceva de genu''sper ca te ai mai gandit'', mi e frica de respingere ca si cum eu sunt disperata sau ceva