anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa cat timp de la introducerea inelului NUVARING femeia e protejata? Pe prospect scrie ca imediat, dar trebuie asteptat macar 24 de ore cred

9 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Daca pe prospect scrie imediat, de ce te indoiesti de ce scrie acolo?laughing

| wolder a răspuns (pentru Purec):

Pentru ca substanta trebuie sa ajunga in sange. nu poti sa-l pui inauntru si sa treci la treaba dupa cateva secunde/minute ca nu-si va face efectul

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai precizat ce era mai IMPORTANT : dacă l-ai introdus în PRIMA zi de menstruaţie, sau în zilele 2-5 ale CM!

"3.3 Când să începeţi prima utilizare a inelului
 Nu aţi utilizat un contraceptiv hormonal în timpul ultimei luni.
Introduceţi primul NuvaRing în prima zi a ciclului menstrual natural (adică prima zi a sângerării menstruale). NuvaRing începe să acţioneze imediat. Nu trebuie să luaţi precauţii contraceptive suplimentare.
Puteţi de asemenea să începeţi utilizarea NuvaRing între zilele 2 şi 5 ale ciclului, dar dacă aveţi raport sexual în timpul primelor 7 zile de utilizare a NuvaRing aveţi grijă să folosiţi, de asemenea, o metodă contraceptivă suplimentară (cum este un prezervativ). Trebuie să urmaţi această recomandare numai când utilizaţi NuvaRing pentru prima dată." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_4823_24.07.12.pdf?s_den_com=NuvaRing

Totuşi, chiar dacă ai introdus inelul în prima zi de CM, este indicat să nu faci sex neprotejat cu ejaculare intravaginală decât din ziua următoare.

Toate cele bune.

| wolder a răspuns (pentru bursuc001):

Nu am utilizat contraceptiv hormonal in ultima luna si l-am introdus in prima zi a menstruatiei. Am asteptat 48 de ore.

| bursuc001 a răspuns (pentru wolder):

Atunci este OK!
De acum înainte, poţi face sex cu ejaculare intravaginală fără a risca o eventuală sarcină happy

O seară frumoasă.

| andre3aph a răspuns:

Asteapta si tu 12 ore, sa fi sigura.

| wolder a răspuns (pentru andre3aph):

Au trecut deja 48 de ore

| Mussette a răspuns (pentru wolder):

Sa nu cumva sa astepti pana expira.
Citeste cu atentie prospectul. La titlu scrie 24 de ore.
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_4823_24.07.12.pdf?s_den_com=NuvaRing

| wolder a răspuns (pentru Mussette):

Scrie 24 de ore pentru ca atata substanta elimina in 24 de ore.
el expira dupa 3 saptamani de stat inauntru