anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Escapelle după o oră de la contactul sexual, risc de sarcină?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca pastila contraceptiva Escapelle este administrata inainte de a se produce ovulatia (eliberarea ovulului din foliculul ovarian) in acel caz/acea situatie eficienta efectiva este maxima.
Posibilitatea foarte mica de circa 3-5%, ca formarea sarcinii sa NU poata fi totusi evitata, apare numai in cazul in care pastila contraceptiva Escapelle sau Postinor2 este folosita foarte rapid, dar in acel moment ovulul a fost deja eliberat din ovar si s-a si produs procesul fecundarii sale de catre un spermatozoid.
Numai intr-un astfel de caz poate sa apara acea NEsansa de 3-5% ca metoda contraceptiva sa NU functioneze, sa NU mai fie eficienta.

| Berlinu a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Corbule, explica-i te rog ca pastila de a doua zi nu se ia ca pe orbit, ca vad ca o ia dupa fiecare contact sexual si scrie pe TPU, iar apoi sterge intrebarile. E nebuna.

| anarosca78 a răspuns (pentru Berlinu):

Nu te mai agita aiurea, am luat-o o singură dată și întrebarea a fost ștearsă pentru ca din greșeală am postat-o de 2 oriwinking, vorbind despre raspunsul tau cu prezervativul, el a existat dar s-a spart în timpul contactului, nu a existat terminare în vagin dar având în vedere ca eram in perioada fertila sau chiar la ovulatie am luat pastila pentru prevenție.

| Berlinu a răspuns (pentru anarosca78):

Pastila nu se ia pentru preventie, NEBUNOOOO.
In 7 ani de relatie iubita mea nu a luat niciodata asa ceva.
Exista prezervative mai GROASE si multe alte metode de a preveni o sarcina, nu pastila de a doua zi in fiecare luna, mai ales cand esti ultima disperata care face 5 teste de sarcina si tot nu intelege ca NU are cum sa fie gravida, mai ales cand NU A EJACULAT IN VAGIN.
EDUCA-TE

6 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nup.

| Catrice a răspuns:

0%

| Sofer a răspuns:

Risc de sarcina 0. Adică nu.