Sa refuzi.
Categoric.
Acum probabil vrei si o explicatie pentru asta si sunt atatea de spus ca nici nu stiu de unde sa incep.
Din punct de vedere medical, inceperea vietii sexuale inainte de varsta de 17 ani si jumatate, iti mareste de zece ori nesansa sa faci cancer de col uterin.O sa-ti explic si de ce.Chiar daca esti bine dezvoltata si, in aparenta o mica femeie, genital esti imatura.
Intre 17 ani si jumatate si 18 ani, colul tau uterin are parte de ultima pozitionare, astfel incat sa fie cat mai putin expus la lovituri sau daune externe, in cazul penetrarii.Si,daca stai sa te gandesti cate femei sanatoase(!) se trezesc cu rani pe colul uterin din intamplare sau neglijenta, ai intelege ca lucrurile sunt foarte serioase aici.
Lucru pe care un baiat de 20 de ani,grijuliu si bine intentionat ar fi trebuit sa-l stie...El ar fi trebuit sa te protejeze, sa-ti explice singur ca asa ceva ti-ar face rau tie, in primul rand.
Pe urma, s-o luam din punct de vedere moral, sa zicem.Tie ti se pare normal sa devii femeie la 14 ani? Nu ai visuri,nu-ti doresti o viata frumoasa? Nu in sex sta frumusetea vietii si nici dragostea,in a ceda cerintelor oricarui baiat mai apropiat!
Gandeste-te la tine,gandeste-te la toti cei care te inconjoara si te iubesc fara sa ti-o spuna zilnic,la prieteni, la colegi, la parinti.Ei exista si au incredere in tine, se mandresc cu tine si asteapta sa te vada departe in viata, crezi ca sa devii femeie la 14 ani, ar fi un lucru bun?
Pe urma, o femeie, are o multime de neplaceri pe cap si le suporta, pentru ca nu are ce face.Vizite medicale periodice, teste Papanicolau (pentru ca facand sex la varsta asta intri automat in grupa cu risc ridicat de cancer de col uterin) la fiecare 6 luni, teama sa nu ramai insarcinata, plus primejdiile anticonceptiei si a bolilor cu transmisie sexuala.Sa nu te prezinti la medic este o inconstienta si o iresponsabilitate totala.
Stii,sa devii femeie, e usor, o poti face in orice clipa.Dar din femeie, nu te mai poti intoarce la starea de virgina, niciodata.Nu poti spune,am gresit si n-o sa se mai repete,e o stare definitiva,permanenta.
In general,ma feresc sa raspund la asemenea intrebari, dar ceva din povestea ta m-a facut sa inteleg ca tu chiar nu ai cui sa ceri un sfat!
Si-mi pare tare rau...
Stii, esti tare micuta inca pentru asa ceva, mai asteapta, nu ceda.Nu e o joaca sau,daca vrei,e o joaca de oameni mari,obisnuiti cu greul,responsabili de viata lor,care stiu ce fac.
Virginitatea nu e un cadou pe care il faci cuiva si nici o garantie ca vei ramane impreuna cu cel caruia o oferi.
Virginitatea e o stare din care iesi, iubind si lasandu-te in voia simturilor, atunci cand, matura si sigura pe tine, poti suporta conditia de femeie.
M-as bucura sa ma asculti sau macar sa te gandesti serios la ce ti-am scris aici.
Sa ai grija de tine.
Sa-l lasi. te vei culca cu el si la scurt timp te va lasa el pe tine. el e om mare, tu un copil. el daca pleaca la mare o saptamana parintii lui nu-i spun nimic. in schimb tie ai tai? iti vor da voie? parerea mea ca el nu e in stare de una de varsta lui si te-a gasit pe tine mica si naiva. treaba ta, dar ce-am zis eu, au zis mai multi pe aici.
plus de asta. nu-i da ce nu merita. nu esti pentru el. esti copil, profita de amarata aia de copilarie, nu te darui pe tava oricui.
Buna
Sa faci in asa fel incat sa rezisti tentatiilor si sa amani acest moment pentru atunci cand tu vei fi pregatita din toate punctele de vedere, daca tu nu doresti sa faci acest pas, inseamna ca nu esti pregatita
El este destul de major si stie ce vrea de la tine, daca te iubeste si te respecta, va intelege aceasta situatie si te va astepta
Daca totusi o sa cazi in ispita, ar fi bine sa folosesti metodele de protectie, sa folosesti prezervativul, indiferent ce va zice el, doar asa eviti sarcina si BTS-urile
O zi frumoasa sa ai
Sa faci ceea ce tu crezi ca e mai bine pentru tine, nimeni nu poate hotari in locul tu. tu iti stii cel mai bine sentimentele. totusi, cred ca este mult prea devreme ca dupa 2luni sa faci asta. dupa exista riscul sa te paraseasca si sa ramai cu "ochii in soare". mai asteapta ceva timp sa vezi cum decurg lucrurile. nu te arunca asa de repede ca mai devreme sau mai tarziu, o sa ai de pierdut.
Pai normal ca vrea sex, ce altceva crezi ca vroia un barbat de 20 ani de la o fetita? dragoste neconditionata? nu vrea o fetita naiva de care sa profite maxim, chiar cu riscul inchisorii
Sa te gandesti bine si apoi sa faci ce iti apune inima. Eu zic ca varsta ta e prea mica pentru inceperea vietii sexuale si mai ales faptul ca acel tip e mai mare ca tine cu 6 ani. Treaba ta, vei fii un copil cu un copil. Asta iti doresti? Eu zic sa te opresti pana nu va fi prea tarziu.
Contra sarcinii s-au inventat mai multe metode: anticoncepționale, prezervativ (bun și contra unor boli cu transmitere sexuală), substanțe spermicide etc. Preferabil prezervativ + încă una.
Dar îmi pare rău să-ți spun - de sarcină e mai ușor să te ferești decât de măgari; pentru că odată ce îi vei ceda, nu după mult timp o să constați că va trece la alta...
Tocmai ce spuneam...Baietii de varsta lui au,, nevoi sexuale''
Daca sexul e asa de important pentru el, daca nu poate intelege ca trupul tau nu este pregatit pentru sex, eu zic sa-l parasesti.
Nu e bine sa-ti incepi viata sexuala asa devreme!
De ce sa tremuri de cate ori iti intarzie ciclul.Banuesc ca nici nu este prea regulat.La un moment dat te va constrange sa o faceti fara prezervativ.
Zici ca singurul lucru de care ti-e frica e sa nu ramai insarcinata.Asta e cea mai mica problema, crede-ma! S-au mai vazut mamici adolescente!
De boli cu trasmisie sexuala ai auzit?
De cancerul de col uterin? Inceput vieti sexuale prea devreme una din cauze
Traieste-ti adolescenta frumos, cauta preucupari specifice varstei tale (cu exceptia sexului)
Dragostea e oarba, stiu dar deschide ochii pana nu prea tarziu!
In primul rand ar trebui sa nu faci sex, e cea mai buna cale de a evita o sarcina(si cea mai indicata avand in vedere varsta ta!). Apoi ai putea sa iti schimbi prietenul cu cineva care sa nu vrea doar sex.
Baietii de 20 de ani, umbla dupa pustoaice dintr-un singur motiv: pentru sex. Fetele de varsta lor ii resping din anumite motive (sunt imaturi, iresponsabili etc.) si atunci isi cauta fete mai mici, in speranta ca le vor convinge mai usor. Nu-ti face iluzii. Nu te place pentru ceea ce esti, ci doar pentru ce i-ai putea oferi dpdv sexual. Si da, e posibil sa ramai gravida, fiindca nicio metoda nu e 100% sigura. Chiar si femeile cu experienta se mai pacalesc. Un avort la 14 ani, ti-ar pune viata in pericol. Cu cat esti mai tanara, cu atat e mai periculos sa avortezi; poti sa faci hemoragie si sa mori. In afara de asta, o femeie cu viata sexuala, are anumite afectiuni ginecologice de care o virgina nici n-a auzit. Esti expusa la infectii vaginale, la leziuni, iritatii si BTS-uri. Si apoi, nici placerea n-o sa fie cine stie ce. Ba chiar s-ar putea sa ai dureri la penetrare si o senzatie neplacuta, deoarece, in cazul femeilor, placerea vine cu experienta. La 14 ani, nu te cunosti suficient de bine dpdv sexual, ca sa experimentezi orgasmul vaginal.
Si eu zic sa refuzi, fa pasul asta doar in momentul in care esti sigura ca baiatul merita asta. E o decizie importanta, avand in vedere varsta ta, nu ai niciun motiv sa te grabesti. Deja exista persoane aici care ti-au oferit destule argumente sa nu te grabesti. Sunt oameni cu experienta care stiu despre ce vorbesc si nu te sfatuiesc in necunostiinta de cauza.
Nu cred ca sarcina ar trebui sa fie singurul lucru care sa te ingrijoreze.
Daca iti incepi viata sexuala la 14 ani pe viitor o sa ai probleme de sanatate si vei una dintre sutele de fete care fac coada luna de luna la ginecologie.
Sexul nu este doar placere, implica si o gramada de riscuri si de responsabilitati.
Pana la 20 de ani vei schimba numerosi parteneri ( in general relatiile din adolescenta nu sunt de durata ) ceea ce inseamna un risc crescut de afectiuni ginecologice si boli cu transmitere sexuala.
Nu vreau sa te sperii si nici nu exagerez, asta e cruda realitate si vorbesc in cunostinta de cauza.
Gandeste-te de 10 ori inainte sa faci pasul asta!
Buna Alexandra!
Nu este tocmai potrivit sa ai o relatie cu un baiat atat de mare. E clar ca nu ar sta cu o fata de 14 anisori. Cauta ceva mai "bun".
Tu trebuie sa intelegi ca DOAR vrea o aventura. Vrea sa te provoace sa o faci, dupa aceea sa te lase in viata ta. Stai linistita, orice ar fi nu te-ar lasa insarcinata ca l-ar manca puscaria, dar tu trebuie sa stii ca vei suferi dupa aceasta "noapte". O sa regreti toata viata ca ai facut asta.
Sper ca ai inteles cate ceva din ce ti-am spus si sper sa imi asculti sfatul.
Hai ma...am fost si eu in locul tau..am avut 14 ani..si la fel am avut un prieten de 20 de ani, si crede-ma ca ne-am intilnit 1 an, si din primele luni mi-a cerut asta.Dar nu am cedat, fiindca stiam ca doar asta vrea, si pe urma ma lasa.Acum sunt foarte mindra ca nu am cedat ispitei. Vrea doar sa se foloseasca, da-l naibii!, fericirea nu consta in "sex" ci in incredere, respect si intelegere.
Mai bine paraseste-l decat sa faci sex cu el. Cum zicea si utilizatorul de mai jos. pune-ti niste intrebari "De ce sta cu mine, care am 14ani, si nu sta cu altele? " "De ce imi cere sa fac sex dupa 2 luni?". dupa 2 luni, daca te-ar iubii nu ti-ar cere asta. SFAT : NU O FACE! O sa regreti... si poate mai face si greseli si sa te doara rau sau sa ramai insarcinata. oricum, treaba ta!
Buna Alexandra. Este riscul tau sa stii. Trebuie sa iti asumi acest lucru. Eu am 19 ani si am o relatie cu o fata tot de 14 ani. Avem 2 luni si noi.iar noi am facut acel pas.ce pot spune este faptul ca acum ne-a apropiat enorm de mult, ba chiar s-a creat si o legatura intre noi. A fost un act de dragoste si nici cum unul de sex. Trebuie sa te gandesti bine la iubitul tau si sa analizezi totul, ce fel de persoana este si daca consideri ca poti avea incredere in el. Tuturor le este teama de a ramane insarcinata insa nu trebuie sa te sperii, daca veti fi protejati nu se va intampla absolut nimic, crede-ma. Mult succes!
Pai faci cum vrei, daca vrei s-o faci, o faci cu ajutorul prezervativului, sau pastila de a doua zi, sau nu o faci ca un risc enorm
Normal ca un tip matur de 20 de ani o sa iti ceara asa ceva. la ce altceva te-ai gandit? Tu la cei 14 ani ai ar trebui sa ai prieteni de varsta ta, cu care sa faci chestii potrivite varstei tale. nu barbati de 20 de ani care, la randul lor, ar trebui sa umble cu persoane de varsta lor. nu stiu care e mai imatur dintre voi: tu, sau el, desi mai repede as spune ca el in timp ce la 20 de ani ar trebui sa isi dea seama ca o copiluta de 14 ani nu ii poate oferi ce vrea el... de fapt poate dar e total nepotrivit si inadecvat. E O PROSTIE! Stii ca poate sa faca inchisoare pentru treaba asta? Deschide-ti ochii! Esti prea mica pentru asa ceva! Oricum faci ce vrei, dar cand o sa te maturizezi destul cat sa iti dai seama cum stau lucrurile de fapt o sa iti dai seama cat de prostesc e si cat de mult ai gresit. si iti va parea rau! Pune-ti si tu niste intrebari cum ar fi: De ce un tip mult mai mare decat mine e impreuna cu mine in loc sa umble cu fete de varsta lui? Si nu mai pune botu la prostii de astea, ca e plin deja la stiri de fete de 13-14 ani insarcinate, nu mai e nevoie de inca una. Lasa astea sa se intample la vremea lor
Parerea mea este ca el nu vrea altceva decat sa faca dragoste, si eu zic ca esti prea mica la 14 ani pentru a face asa ceva si, sao faci si dupa 2 luni de relatie mie mi se pare ceva prea mult. Dar tu faci cum crezi ca este mai bine pentru mama si tatal tau.
Parerea mea este sa incerci sa te desparti de el, si stim cu totii ca daca sentimentele sunt foarte puternice nu ai sa poti face asta cu inima impacata, dar dupa ani iti vei aduce aminte de asta si ai sa ii multumesti lui Dumnezeu ca ti-a luminat mintea si ca nu ai facut acel pas gresit.
Sper ca te-am ajutat cu ceva... asa cum am putut eu. Multa bafta!
Pai am multe de spus..nici nu stiu de unde sa incep.
Deci Alexandra, eu pretind ca esti o fata frumoasa si cu capul pe umeri, daca stai sa te gandesti putin cam o 1 zi asa. Iti vei da seama ca nu este bine sa incepi o viata sexuala.
Baiatul are 20 de ani, el deja este matur pe langa tine, a trecut prin viata mai mult ca tine, orice baiat ar vrea sa faca (sex) cu o fata.
Eu iti spun sincer nu te lasa dusa de val, fa ce inima iti cere si nu te lasa batuta, arata-i ca poti sa fi mai matura ca el.
Daca mai incearca sa te mai dezbrace oprestete si zii.
De expBogdan, eu nu pot sa fac asta. nu sunt pregatita pentru asa ceva, sunt inca imatura, am si eu o scoala de terminat, daca facem asta sunt sanse sa raman gravida iar dupa ce or sa zica parintii mei?
Nu vreau sa si invat sa si am grija de copil.
Daca vrei putem fi doar prieteni sau sa ne despartim, fiecare isi vede de drumul lui, de viata lui.)
Deci nu te lasa batuta, nu iti fie rusine de el, zii in fata.
Si sa iti mai zic ceva.
Eu cand aveam 18 ani aveam o prietena de 17 ani, intr-o dimineata mama si cu tata au plecat la mare, au stat 1 sapt acolo, eu in acea saptamana am chemat-o pe Ema (iubita mea), am inceput sa ne destrabalam prin pat, am dezbracato, si ne-am pus pe treaba, dupa 5 min ne avand nici prezervativ(spermatozoizul a ramas in ea.) eu m-am speriat doamne nu stiam ce sa mai fac.
Atunci m-am dus cu ea repede cu masina la un doctor si i-a dat nu mai stiu ce pastile de limpezirea vaginului, am avut noroc ca ne-am dus repede ca altfel intra in Uter si acum stateam pe cap cu un copil.
Eu iti zic din experienta, refuzal si gata, nu vreau sa patesti la fel ca mine, gasesteti un baiat de varsta ta, nu este potrivit el pentru tine.
Alexandra tot am 14 ani in curind 15. Prierenul meu are 18 ani. Suntem impreuna de un an si nu am facut acest pas fiindca i-am explicat ca sunt prea mica si nu-s pregatita ba chiar i-am spus ca cind voi hotari sa fac acest pas singura ii voi spune m-a inteles si n-am avut probleme in legatura cu aceasta tema. Daca nu vreai n-ai decit sa-i explicit situatia la urma din decizia lui iti vei face concluzii.
Amaliaaaalala întreabă: