| AlinaaM a întrebat:

Hei. Sunt putin îngrijorată, putin mai mult. Ultima menstruatie am avut o in data de 2 august ce m-a tinut in mod normal 4-5 zile. Pe data de 30 august am avut ultimul contact nexual neprotejat insa tin sa mentionez ca nu a ejaculat in mine, iar eu am urinat. Menstruatia mea nu e regulată, iar luna asta am avut numai probleme. Acum mi-a întârziat cam 10 zile si de obicei imi inarzie doar 2-3 zile. Ce ar trebui sa fac?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Pe baza descrierii facute in intrebare, rezulta ca in cazul tau ciclul menstrual este NEREGULAT. Intr-un astfel de caz, in care ciclul menstrual este neregulat lungimile acestora pot sa difere foarte mult unu fata de altul chiar si daca sunt consecutive. In conditii normale menstruatia se produce intotdeauna dupa FIX 14 zile din momentul producerii ovulatiei, in cazul in care ovulul nu este fecundat. In cazul tau nu se produce OVULATIA la timp deoarece sistemul tau hormonal nu functioneaza in mod normal si in lipsa ovulului nu se produce nici menstruatia si astfel se instaleaza amenoreea secundara. Functionarea defectuoasa a glandelor responsabile de producerea celor 2 hormonilor feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere influenteaza decisiv numarul zilelor fiecarui ciclu menstrual. Functionare defectuoasa a acestor glande endocrine, influenteaza producerea ovulatiei si implicit si momentul producerii menstruatiei. In cazul tau este vorba de instalarea unor dereglari hormonale mai deosebite, care dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini amintiti si acest lucru determina ca ciclul tau menstrual sa fie unul extrem de neregulat, in care imprevizibilitatea este factorul predominant deoarece numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate sa difere chiar foarte mult intre ele. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau unul lung de 56-63 de zile sau si mai lung cu un numar de zile imposibil de preconizat. Fiindca nu se poate determina perioada fertila nu se poate aprecia in ce moment al ciclului menstrual a fost intretinut ultimul act sexual si din acest motiv nici daca ar putea exista sau nu posibilitatea de a se forma o sarcina. Faptul ca nu a ejaculat in vagin reduce foarte mult probabilitatea unei sarcini insa nu o poate exclude complet/in totalitate. Deoarece ultimul contact sexual a fost intretinut recent, efectuarea unui test de sarcina pe baza de urina inainte de data de 20 septembrie ar fi inutila deoarece rezultatul nu s-ar putea considera ca fiind corect/valabil. In acest moment singurul lucru ce l-ai putea face ar fi acela de a efectua un test desarcina pe baza analizei de sange efectuat intr-un laborator de analize medicale. Posibilitatea de a se fi format si sa existe o sarcina este extrem de mica in astfel de situatii. In cazul tau ar fi indicat sa te prezinti la un cabinet, o clinica ginecologica pentru consultatie fiindca doar medicul ginecolog pe baza investigatiilor intreprinse si pe baza rezultatelor analizelor hormonale ti-ar putea prescrie un tratament adecvat de reglare a ciclului tau menstrual. Multa sanatate!

5 răspunsuri:
| DeeaMarry a răspuns:

Ce treaba are urinatul? Doar nu crezi ca urinezi prin acelasi orificiu?

| Ađrian90 a răspuns:

Să-ţi iei un test de sarcină, asta să faci. Poate fi şi de la stres, dar în orice caz, ai putea să-ţi iei un test de sarcină. E vreo 10-15 lei. Îţi dau eu dacă n-ai.

Răspuns utilizator avertizat
| AlinaaM explică:

Am inteles ca lumea e rea.Dar n-am nevoie nici de bani si nici pitipoanca nu sunt. Nu ma intereseaza ce posteaza restul lumii. Cred ca sunt intrebari mul mai stupide decat a mea. Daca nu imi oferiti un raspuns care sa ma ajute, va rog sa nu mai.comentați.

| AlinaaM explică:

Si faza cu urinatul, am luat-o de la bunica mea. Nu stiu daca e eficient sau nu, dar asa m-am obisnuit. După fiecare contact, urinez si ma spăl. Chestia asta e pentru a elimina acel lichid care poate sa conțină spermatozoizi. E pentru linistea mea.