| mirunaoprea a întrebat:

La varsta mea(17 ani)este ceva normal sa fac sex impreuna cu iubitul meu?(18 ani)adica este OK aceasta varsta? sau ar mai trebuii sa astept pana mai tarziu? daca da atunci pe la ce varsta ar fi indicat?

25 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Varsta minima la care o fata isi poate incepe viata sexuala (din punct de vedere medical) este 17 ani si jumatate. Totusi putine fete (ma refer la cele normale, educate cat de cat) se simt pregatite la o varsta atat de mica si mai asteapta.
Cel mai bine ar fi sa asteptati pana implinesti tu 18 ani (mai ales ca asa nici nu ati avea probleme cu legea) si apoi sa mergeti impreuna sa discutati cu un medic de planning familial despre toate responsabilitatile implicate (contraceptie, analize, vizite regulate la ginecolog). De-abia apoi poti sti daca sunteti pregatiti, fiecare ca individ si impreuna ca un cuplu.

| fabiola a răspuns:

Daca noi ti-am spune ca indicat ar fi pe la 19 ani, ai respecta sfatul?

| Analytical a răspuns:

Ohhh dulce copilarie, unde esti? sad la 18 ani corpul e pregatit, inca un an mai poti astepta, caz in care el sa nu mearga la facultate mai devreme de vreme. Si acum, pe ce argument te poti baza tu ca esti pregatita emotional? Sau starea ta de spirit nu conteaza? Doar varsta? Credeam ca fetele sunt mai emotive si sensibile ca baietii dar mi-e teama ca pe zi ce trece tot mai tare ma insel. De ce nu-ti place sa te bucuri de copilaria pe care inca o mai detii si sa nu iti iei o responsabilitate atat de mare pe umerii tai? E frumos actul in sine simtit alaturi de o persoana care intr-adevar te iubeste dar cum stiu ca "moda bunicii" s-a dus pe rapa ma abtin sa va mai dau sfaturi. Regretele ca nu o faci cu cine trebuie iti vor aduce aminte de raspunsul meu de pe TPU. Nu o sa ma uiti, sunt convinsa. Poate bem o cafea sa-ti plangi amarul. Inca ai timp sa te mai gandesti si sa judeci cu o minte limpede, nu te lasa subestimata. Iti doresc tot binele, care depinde de tine acum.

| mirunaoprea explică (pentru Analytical):

Nu mai ma gandesc la Barbie, Mickey Mouse, Princess, Tom si Jerry nu sunt un copil! oricum peste o luna fac 18! si alooooo de ce as bea eu cafea cu tine? straight face

| Analytical a răspuns (pentru mirunaoprea):

Mdaaa... Ai auzit de propriu. De figurat ai auzit? Eu zic sa mai astepti, mintea ta matura necesita varsta. Sincer, asteptam un raspuns mai matur, ti-am dat sentinta deja, fa ce vrei, e viata ta draga mea. Eu nu contez. rolling eyes

| mirunaoprea explică (pentru Analytical):

Am auzit de ambele dar in fine iti spun pa, pa ca vad ca nu are rost sa vb cu tine!

| sylar2007 a răspuns:

Indicat e sa faci sex cu persoana pe care esti 100%sigura ca e demn sa fie primul barbat in viata ta(sexual vb)pentru ca doar o data e o data, nu vei mai putea sa dai timpul inapoi.

| CristiB93 a răspuns:

Nu este normal, de ce sa risti sa faci sex,mai bine te abtii pana la casatorie,daca iei vreo boala? sau ramai insarcinata, sti cati oameni mor la nivel mondial in fiecare an? iti spun eu, milioane!, asculta ce spun eu, stai cuminte pana te casatoresti si o sa iti fie bine happy de ce sa risti petru o placere de cateva minute care nu iti aduce nici un folos?, stiai ca in Romania de la revolutie s-au facut peste 20 de milioane de avorturi,iti dai seama o tara cat Romania de acum a fost pierduta si cel mai mult din cauza tinerelor asa ca si tine care au facut sex,au ramas insarcinate si nu au vrut sa tina copilul si au facut aceste crime,pentru avortul este crima sad dar din pacate este legala la ora actuala, poate nu crezi ce zic,dar eu spun adevarul, nu am de ce sa mint, si mai bine sa spun la oameni, care vreau ma cred, care nu, treaba lor pana la urma ei decidwinking si sper ca si tu vei face alegerea corecta si nu vei face ca 90% din tinerele din ziua de azi, eu sper, acum depinde de tine. bye bye happy

| anonimuul94 a răspuns (pentru CristiB93):

Ai speriato de moartelaughing) esti nebun ma du-te la sighet

| CristiB93 a răspuns (pentru anonimuul94):

Nu sunt nebun laughing, dar eu doar vreau sa o feresc de un mare rauwinking, multe au facut ca ea si eu stiu destule care au patit ce am spus mai sus, dar treaba ei eu nu am ce face, daca asculta e bine daca nu, sper sa nu se intample ce am zis mai suslaughing

| Pitzipoanca a răspuns (pentru CristiB93):

Cunosc femei maritate care au 5 sau mai multe avorturi la activ doar pentru ca sotiorului nu-i placea cauciucul.
In plus, se intampla accidente. Si decat un copil nedorit, dar pe care-l ai ca sa nu iti faci pacate, mai bine faci avort si iti asumi consecintele.
Si inceperea vietii sexuale post-marital nu garanteaza sub nicio forma ca partenerul este sanatos. happy

| anniebox16 a răspuns:

Corpul tau nu e pregatit sa faca asta. mai poti astepta cel putin un an. Si emotional cat de pregatita esti? Pentru ca intrebarea ta s-a bazat numai pe varsta. Esti sigura ca te iubeste si ca dupa aceea nu te va lasa? Trebuie sa gandesti fiecare decizie foarte bine. Daca tu consideri ca e bine sa o faci, fa-o dar eu nu te sfatuiesc! Bafta:*!

| funxoxo a răspuns:

Ai frate ca exagerati toti, nu mai e un copil, e aproape majora, eu cunosc fete de 12 ani care se culca cu barbati de 20 de ani si nu regreta nimic, nu zic ca ar trebui luate ca exemplu~doamne fereste~, dar vremurile alea in care aveai voie sa o faci cu cineva doar dupa casatorie.Eu zic ca daca tu consideri ca esti pregatita poti sa o faci. Faza ca nu ai voie pentru ca esti minora e doar daca tu crezi ca el profita de tine si atunci poti sa zici ca in calitate de minor ai fost abuzata, dar in cazul in care faci asta din placere si din propria ta dorinta nu e absolut nici o problema.Sa nu uiti totusi sa te protejezi si sa ai macar un minim de grija.Chiar nu pot sa vad care ar fi problema, nu-i lua in seama pe toti astia care se cred superiori, daca tu simti ca esti pregatita si ca iubesti persoana potrivita poti face ce vrei tu la varsta ta, si dupa mine nu cred ca ar fi vreo problema sa te consulti chiar si cu mama ta putin avand o discutie asa "ca intre fete" si "intre 4 ochi"apropo, prima data s-ar putea sa nu fie chiar asa cum isi imaginezi si s-ar putea sa nu iasa totul perfect, dar va fi ceva ce nu vei uita. big grin

Sper ca te-am ajutat si daca ai vreo dilema contacteaza-ma. funda? puppy dog eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este..Pentru asta poate fi dat in judecata pentru corupere de minori daca parintii tai afla (daca nu stiu) va intra in mare bucluc el..Nu este legal ce face..Mai bine astepti pana la 18 ani.

| mirunaoprea explică (pentru anonim_4396):

Pai intr-o luna implinesc 18! big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru mirunaoprea):

Mai astepti o luna..Nu mori.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multi inainte happy

| mirunaoprea explică (pentru anonim_4396):

mersi si tie la fel! da stiu ca nu mor doar ca am intrebat sa vad pareri!

| alexutu099123 a răspuns (pentru mirunaoprea):

Bai frate nu e obligatori la 18 un prezervativ sau anti coceptonale si gata poti sa faci sex sex sex si iar sex da sa nu sti macata sau taicta ca il baga la corupere de minori si va trebuie sa faci sex cu el in parnaie succes

| Demonull a răspuns:

Varsta indicata, e atunci cand tu vrei asta si cand te simti pregatita.Bine cu totii stim ca la 14 15 chiar nu ai ce sa oferi.Cand esti mai mare respecti prima varianta.

| Zabbyel a răspuns:

Ma mir ca ai rezistat pana la varsta asta laughing poti incepe cand vrei tu cand tongue

| Ronnie35 a răspuns:

Pentru o fata, inceperea vietii sexuale trebuie facuta cu cap. Cum adica? In primul rand, trebuie sa te simti pregatita 100% atat fizic, cat si psihic si sa nu fii fortata de prietenul tau. Daca te forteaza, inseamna ca nu tine suficient de mult la tine. In al doilea rand, daca esti pregatita si doresti sa ti-o incepi, trebuie sa fii constienta de faptul ca viata sexuala necesita multa igiena, atentie si cel mai important: NU uita de protectie! La ce varsta ar fi indicat? Pai cum am zis, atunci cand te simti pregatita si credeti voi ca e momentul. Nu trebuie sa va grabiti, asteptati si discutati inainte! Prima oara trebuie sa fie una speciala: cu persoana potrivita si intr-un loc potrivit si linistit care sa va incante pe amandoi. Iti doresc sa iei decizia, atunci cand simti tu si sa ai parte de cea mai superba noapte cu prietenul tau, daca intr-adevar, vrei sa o faci. A, si era sa uit...ai grija la protectie! Pe curand!

| robertbora a răspuns:

Extraodinar ce conceptii aveti...fratilor unde si in ce secol traim? draga mea, daca tu iti doresti asta, il iubesti, te iubeste si te respecta, majora imediat esti, chiar te sfatuiesc sa o faci si nu o sa-ti para rau! sa stii ca nu i o comoara grozava intre picioare, dupa ce o faci o sa ti se para ceva normal si o sa ti se para ciudat ca te-ai stresat atat de mult, crede-ma ca am dreptate! deci bafta, ai incredere in tine, in instinctele tale si lasa-te purtata de val, uneori toti va trebui sa facem asta ca sa simtim ca traim! regrete nu o sa ai, ca daca asta e nesimtit, adica nu o sa ramai cu el, stai linistica ca nici altul nu-i cu aur si pana la urma tot va trebui sa o faci, si te felicit pentru ca ai asteptat o varsta adecvata! tot respectul

| alexbarbucosmin a răspuns:

Parerea mea este ca da este ok sa faci de la varsta asta sex. Adica ai 18 ani, haloo happy. Ma rog eu stiu fete care sa *** de la 15 ani si sunt multe cazuri, in primul rand sa fi tu pregatita si sa fi constienta cu cine si daca merita pentru. ca primul este primul. Sper sa iti fie de folos oare cum.

| Alexandru_Gheorghe_1988_LZYG a răspuns:

Ar trebui sa mai astepti un an pana la 18 ani