anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Masturbarea este obligatorie, iar daca este la ce varsta?(m-am masturbat 1 timp de o luna si m-am gandit ca este foarte rau ce fac si asa m-am lasat foarte usor, dar nu stiu daca ar mai trebuie sa o fac) eu cred ca nu straight face

Răspuns Câştigător
| RyanGeorge a răspuns:

MASTURBAREA, o problema de luat in vedere foarte serios. Masturbarea nu numai ca aduce probleme sanatatii, ci si psihice. Practic iti forteti fizicul si psihicul sa faca ceva ascuns, care nu-l poate vedea, care nu-l poate face asa cum este in realitate, daca te masturbezi des, o sa ajungi sa te inchizi intr-un loc unde vei considera ca va fi doar al tau si nu vei lasa pe nimeni sa intre in el. Uiti sa mai iesi in lume sau cu lume, uiti sa mai gandesti in mai multe domenii ( cand vine vb de sex), incepi sa te comporti diferit fata de cum erai odata, si multe altele care nu-ti fac decat sa-ti distruga psihicul.

10 răspunsuri:
| Azazel a răspuns:

Masturbarea nu e o regula, obligatorie sau nu.

Din moment ce tu crezi ca nu ar mai trebui sa o faci, atunci nu o mai faci. Tine de fiecare om.

PS: Ai grija cu parul din palma.

| Narfundo a răspuns:

Nu este buna.Sa nu aud "Doctorul o recomanda". Nu recomanda asa ceva, sunt zvonuri de pe internet. Da la cum o ducem in Romania, cred ca si doctorii sunt de acord.Este cum a zis RyanGeorge. Te retragi din societate.In ziua de azi multi sunt in situatia asta.

| Polomitreaci a răspuns:

Eu nu ma mai masturbez de 6 ani si ma simt mult mai bine si nici nu simt nevoia big grin sper ca toti ceilalti sa se lase de masturbare. 8-x 8-x

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Să nu te-aud peste câţiva ani cu serioase probleme cu privire la sexualitate!
Rataţii de-aici spun că masturbarea e dăunătoare, ceea ce e fundamental fals.
E importantă masturbarea în dezvoltarea individului.
Noroc!

| DorelSudoru a răspuns:

Esti baiat sau fata ca n-am inteles? poti sa nu te mai masturbezi daca poti xDxD

| drAn3 a răspuns:

Un subiect delicat, "o problema de luat in vedere foarte serios" cum spune ryangeorge.
Este totusi foarte fals ce sustine majoritatea. Am citit psihologia copilului, acum mult timp, tocmai ca ma stresa aceasta intrebare si pe vremea aia nu era TPU.
In principiu te familiarizezi cu corpul tau. E organul tau. Cum folosesti genunchiul zilnic, asa... stii tu. Important mai ales in perioada pubertatii. Este si avantajos sa stii cum functioneaza ca sa nu fi chiar praf cand faci prima oara sex.

Acuma ai cateva argumente pro, mai multe contra. Du-te si tu si intreba-ti prietenii, acum serios, si ryangeorge a inceput si el cu joco del mano, e ceva normal si nu s-a inventat odata cu ponografia.

Nu m-am mai masturbat de 6 ani si ma simt foarte bine.Doar am intrebat si eu daca ar trebui sa ma mai apuc, dar nu ma mai apuc nici nu simt nevoia.Si da sunt baiatbig grin

| drAn3 a răspuns:

Ma nu stiu ce faci tu, dar eu am si prietena si cand nu merge sa ne vedem, trec pe lucru manual, nu vad care e problema.

de curiozitate, cati ani ai? daca esti "baiat" si nu te-ai mai masturbat de 6 ANI

M-am masturbat prima data la 6 ani(timp de 1 luna) si nu stiam ce e aia, iar apoi am aflat si nu am mai facut big grin.
P. S:eram mic si foarte prost si acum am 12 ani big grin si nu m-am mai masturbat de 6 ani (cand am facut asta am facut ca nu stiam ce e si imi cer scuze in fata lui Dumnezeu)imi plac mai mult fetele love struck love struck big grin

| Liviu a răspuns:

Du-te si minte pe altulaughing
TU nu ii rupi capu nepoate?
Stai calm... cred ca ii dai si tu boabe pe gat destulelaughing
vii aici sa te lauzi cum ca " nu te masturbezi " taci dracu din guralaughing