| Anonimusul0121 a întrebat:

Am si eu o problema. Am 18 ani si nu îmi pot decalota penisul. Decât foarte putin atunci când nu este erect. Ce pot face? Si încă o problema, atunci când penisul nu e erect si îl decalotez observ ceva alb, branzos si mirositor. Mereu îl curat dar apare periodic. E vreo boala?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Acea substanta albgalbuie se numeste SMEGMA sau "branzica" in termeni populari si este produsul unor glande sebacee existente in santul balanopreputial (adancitura dintre capul si trunchiul penisului) care au rolul de a "unge", lubrifia glandul. Trebuie indepartat zilnic si spalat cu apa si sapun pentru a preveni intrarea in descompunere si aparitia unui miros urat, greu de "branza alterata". Deci nu este o boala ci din contra formarea smegmei este ceva cat se poate de normal si benefic pentru intretinerea/mentinerea elasticitatii pielii fine care acopera glandul. Fiindca nu reusesti sa-ti decalotezi (belesti) complet/in intregime penisul nici in stare flasca inseamna ca penisul tau este afectat de FIMOZA intr-o masura destul de avansata. Din ceea ce ai descris in intrebarea ta se poate trage concluzia ca penisul tau este afectat de fimoza destul de "grava" probabil de gradul III sau chiar IV. In astfel de cazuri rezolvarea situatiei poate fi facuta doar printr-o consultatie efectuata de catre un medic urolog. Acesta va putea stabili gradul de afectare si sa-l incadreze conform urmatoarei : CLASIFICARI A FIMOZEI
◾Gradul I: preputul este complet retractabil si prezinta un inel stenonic in teaca
◾Gradul II: preputul este partial retractabil dezvaluind partial glandul
◾Gradul III: preputul este partial retractabil expunand doar meatul urinar
◾Gradul IV: retractarea este imposibila
Deoarece se pare ca afectiunea este chiar severa doar medicul urolog va putea stabili care poate fi cel mai adecvat mod de a actiona in vederea indepartarii afectiunii. Acceseaza si citeste urmatorul articol : http://www.i-medic.ro/......parafimoza. Eventual citeste si urmatorul raspuns, insa se pare ca in cazul tau solutia respectiva nu poata fi aplicata : https://www.tpu.ro/......t-sa-mi-o/ Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| AnonymGirl2017 a răspuns:

I'm sorry for u! Ai fimoza, de aceea nu-ti poti decalota penisul. Da-te dimineata si seara cu ceva crema hidratanta pe intreg penisul si incearca sa il decalotezi din cand in cand! ( Maseaza penisul cand te dai cu crema ) Cat despre chestia aia branzoasa... Este o infectie, du-te repede la un medic ( de preferat unul in domeniu ) si spune-i ce ai! Cu ocazia asta te si ajuta sa-ti decalotezi penisul ( iti da tratamente ). PS : Daca ai fimoza grava trebuie sa faci operatie! Posibil ca branza aceea sa fie doar un lubrifiant natural! Spala-te in fiecare seara!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru AnonymGirl2017):

Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Secretia "branzoasa" se numeste smegma sau "branza" (popular) si este data de glandele situate la nivelul glandului si din santul balanopreputial. Nu este o boala si se poate trata cu apa calda, fara sapun, aplicata in fiecare dimineata, pana se indeparteaza toata "branza" si se sterge cu un prosop curat. La baia generala se poate spala zona si cu sapun. Succes! http://www.romedic.ro/forum/secretie-alba-cu-aspect-branzos-pe-penis-5894

| AnonymousSSR a răspuns:

Spală-te la pul* bai jegosul. laughing)) poate ai fimoza de gradul 2-3 nu e asa grav, se pot face exerciții de lărgire, dar du-te la medic mai bine!winking