| ___2xmv a întrebat:

Salut! Imi place de o fata, si nu doar atat…o iubesc si este reciproc, aceasta chimie pe care o avem. Ne stim de cand eram mici, părinții nostri au fost prieteni foarte buni in tinerețe, si inca sunt. A fost impreuna cu un baiat de cand avea ea 14-15 ani, acum are 23, iar el 25, la fel ca mine. Nu s au mai înțeles, el a ramas pe loc, ea a evoluat cum s-ar spune, si deja vor chestii diferite. Baiatul asta este din anturajul meu, chiar daca cu el nu am asa mare prietenie, si mi-a fost si imi este foarte aiurea, la fel si ei, mai ales ca a existat întotdeauna respectul ala intre noi doi. E o fata cuminte, el e singurul baiat cu care a fost împreuna, dar cu toate astea incearca sa il uite, iar el o urmareste mereu, el ne a banuit de mai multe ori ca am mai iesit si s-a mai distanțat de mine si m-a salutat tot mai rar. In fine, inainte sa judecați, gândiți va ca in tot acest timp el nu a facut nimic pentru viitorul lor. Am mai iesit cu ea zilele trecute, ne am si sarutat, cu toate ca a fost o mare mare tensiune, nu tocmai plăcută, intre noi, si anume ca avem rețineri si de multe ori nu stim ce sa vorbim din cauza asta. E vorba ca ne e rusine la unul de celalalt, si as vrea sa trec peste asta, mai ales ca nu vreau sa o tin pe ea in starea asta. O cred ca a trecut printr o relatie de 7-8 ani, si am incercat sa nu pun presiune pe ea, si cu toate astea am vazut ca nu mai imi oferă atata atentie de cand am spart bariera asta a prieteniei. Am avut si o discuție cu ea si i-am spus ca prieteni nu vreau sa mai fim, si daca vreodata apare cineva in viata ei, eu o sa dispar, si asta a pus o pe gânduri. A spus ca e nesigura pe ea, ca ii e frica sa fie momentan cu mine impreuna, pentru ca inca nu s-a vindecat suficient, si asta cred si eu. Gandim la fel, avem multe chestii in comun, ne am spus acelasi lucru: "nu vreau sa te dezamăgesc vreodata, e un pas dificil pentru amandoi". Am iesit sa mancam, si pe drum in masina nici nu prea am vorbit, parca eram niste necunoscuti, si as vrea sa trec peste asta, pentru ca nu stiu daca are legatura cu faptul ca asta e din cauza rușinii si respectului dintre noi sau din cauza faptului ca nu ne am potrivit. Deci credeti ma, ii vedeam ochii mari si care lucesc cand se uita la mine, si nu cred ca ma înșel dar fata asta simte ceva pentru mine, si m-am gandit sa o las o perioada si cumva sa rup prietenia asta ca sa putem fi altfel. Deci niciodata n am fost mai sigur pe mine ca iubesc pe cineva…vreau doar sa fiu sigur ca se deschide in fața mea si ca se simte confortabil, pentru ca in siguranță s-a simtit mereu langa mine.

4 răspunsuri:
| ___2xmv explică:

Am uitat sa menționez întrebarea asta: Credeti ca nu vrea sa fim impreuna sau chiar are nevoie de timp si spatiu? Nu prea mai am incredere in ceeace spun femeile, am ramas asa cu un fix. Dar totusi, prima relatie a ei…7-8 ani…e dificil totuși. Mi a spus ca vrea sa lasam sa vina totul de la sine, iar eu i-am zis ca nu grăbesc nimic, si am fost amandoi de acord

| Kiran a răspuns:

Depinde de motivul si cum a functionat fosta relatie ca sa putem stii precis daca ea tine inca la el. Exista multe raspunsuri la ceea ce ne-ai detaliat, ar putea sa te suprapuna cu el, dar totodata uneori este treaza incat sa realizeze ca tu nu esti el sau tu nu esti ceea ce ea are nevoie (tot un fel de necesitate a fostului comportament din jurul ei)

Dar ma intorc la comportamentul tau, daca tu ai nutrit sentimente pentru ea cand ai observat ca nu ii este bine in relatie, nu va functiona relatia pentru ca vrei doar sa fi un cavaler ce salveaza o printesa la ananghie, dar asta nu este iubirea ce o vei mentine mult timp. Totodata, din cate ai detaliat ai spionat mult timp aceasta fata si crezi ca merita sa faci totul pentru ea?

Lasand filosofia, ca sa stii sigur ce insemni tu pentru ea se afla in cercul de apropiati ai ei si eventual in lucrurile personale (telefon sau laptop / pc). Fa-ti prieteni in cercul ei de apropiati, prietene in special incat sa prinda incredere in tine si poate iti vor spune ca X te place, dar totodata nu uita ca scopul nu este sa iti faci prieteni, ci sa ajungi in inima ei.
Totodata, exista sansa ca ea sa fi spus cuiva despre tine si ce crede despre tine, poate printr-un mesaj si ai putea face rost de acea conversatie. (nu zic sa ii iei telefonul dar intelegi la ce ma refer)

Pe scurt, ca sa multumim anumite persoaane "open minded" o sa-ti zic un raspuns fals: vorbeste cu ea si petreceti timp sincer si deschisa intelegandu-i situatia. (raspunsul la neincrederea ta se afla in repostarile ei din social media daca foloseste sau din prieteni de incredere ai ei)

| ___2xmv explică (pentru Kiran):

Mulțumesc pentru raspuns! Am copilărit impreuna si e destul de greu sa ne apropiem asa intim, iar parintii ei ma iubesc si mereu au vrut ca eu sa fiu ginerele lor, si ea a avut asa o slăbiciune fața de mine, si invers…am mai iesit cu ea si grupul pe care si l a facut dar nu prea imi place de ei pentru ca sunt asa triști, sincer…singurul motiv pentru care se afla acolo e ca o colega de munca de la scoala (sunt învățătoare) face parte din acel grup. Si cred ca mai bine ar fi sa nu stau prea mult cu ei…momentan mi e si rusine oricum, sa stie lumea ca ma vad cu ea, nu vreau sa i stric imaginea si sa vorbeasca lumea. Plus ca stam la sat si toata lumea stie pe toata lumea?

| Kiran a răspuns (pentru ___2xmv):

Atunci schimba-te. Daca stia pe acel baiat X din copilarie, maine vei fi altcineva. Tot tu, dar o versiune creata tot din baza existentei tale dar cu o schimbare de comportament tipica prietenei tale, asa nu ar mai fi problema unor amintiri.

Dupa cum am zis, nu trebuie sa-ti faci prieteni, ci sa folosesti increderea lor de a-ti spune convorbirile lor cu prietena ta tie, iar faptul ca sunt debusolati ar trebui sa te ajute in a te apropia de ei si sa le castigi increderea temporar.
Stii aproape totul despre ea, familie, trecut, lucruri preferate, ce detesta, iar astea sunt armele tale in a o cucerii, dar cand o vei face, nu uita cate sacrificii ai facut pentru a ii fi iubit si sa te inmoi cu timpul.

Daca lumea spune ceva, spune-le momentan ca sunteti doar niste prieteni din copilarie, iar faptul ca petreceti putin timp e doar din simpla amicitie. Ideea este ca fiecare om are in minte o versiune de iubit/a, iar tu daca stii ce fel de barbat ar putea vrea, incearca sa te schimbi in a fi cat mai aproape de acel model, evident, in limite rezonabile. (poate cu timpul si ea se va schimba intr-un model ce tu il preferi daca nu este deja)

Nu stiu exact de ce ceri ajutorul cand ai toate informatiile despre ea cu tine, singurul lucru ce il vad putin ca slabiciune este fostul ei, dar trebuie sa licitezi mai bine pentru a fi mai demn (repet, gandeste-te bine si la relatia lor, cum a inceput, cum a decurs si cum s-a incheiat pentru a invata ce isi dorea ea si el nu ii oferea)

(lumea va vorbi oricum ar fi, dar atat timp cat tu ai o imagine si o putere financiara ce iti pot sustine telul, nu trebuie sa te indoiesti de oameni cand familia ei te-ar accepta ca membru al lor)